hesabın var mı? giriş yap

  • geçmişe bakmayın. bazı şeyleri boşvermeyi, görmemeyi öğrenin. bir şeyi ne kadar kurcalarsan, güzel de olsa sonunda elbet bir boktanlık, bir pişmanlık bulursun. o yüzden olaylar kişiler hakkında fazla düşünmeyin. "öyle olmuş", "demek ki böyle yapacağı varmış" deyin geçin. çünkü bazı durumlarda umursamaz ya da duygusuz olmak en güzel çözümdür.

  • eyy sabancı bırak bakkal gibi tuvaleti küçük elli büyük yüz yapsam mı diye düşünmeyi de her uçağa binişte bayan yanına düşsem diye iç geçiren türk genci için hem seni hem bizi güldürecek bi kampanyaya imza at. bayan yanına oturmak için verilsin 5 tl ve bu iş huzur içinde çözülsün.

  • başlama düdüğü
    sıkıcı ve ortada geçen 0-0'a giden bir maç
    penaltı
    selçuk şahin
    bitiş düdüğü ve kapanış

    not: at fav'a, maç günü oku, fenerbahçenin deplasman maçlarında zaman kaybetme.

  • "her ailede aileyi mahveden, iflas ettiren, kavga çıkaran, haksızlık yapan, ortalığı birbirine katan, huzur vermeyen, hak ettiğinden fazla malı üstüne alan en az bir amca veya bir dayı vardır. bizde yok diyosanız bu kişi babanızdır!"

  • dort yil once bir web sitesinde takma isim ya da gercek isim kullanilmasinin kimlik tespiti acisindan teknik olarak herhangi bir fark barindirmadigindan, bir $eylerin ardina saklanmak isteyen insanlarin isterlerse takma isim yerine isimlerin kullanildigi sitelerde de saklayabileceginden, kimlik tespiti surecinin nick, takma isim, mahlas, gercek isim, tc kimlik no gibi bilgilerden bagimsiz oldugundan bahsetmi$tik.

    bu sayimizda, bunun etik olarak da bir yanli$lik barindirmadigindan, bilakis ce$itli ko$ullarda fikir beyan ozgurlugunu kuvvetlendirici etkiye sahip olmasindan bahsedecegiz.

    takma isim, ek$i sozluk'e sagli sollu geciren pek cok yazarin da bahsettigi uzere bir "maske"dir. yanli$ olarak algilanan bu maskenin her zaman gercek kimligi ortmek amacli kullanildigidir. halbuki maskeler sadece arkasindaki bireyi saklamak degil ayni zamanda yeni bireyler ve yeni karakterler yaratabilmek icin de vardir. bir he man maskesi takarak he man olabilecegimiz gibi ba$ka maskeler takarak, gercek hayatin bize saglamadigi bir luks olan "ba$ka biri olma" imkanina eri$iriz.

    bunun neresi iyi? yani bir insanin oynadigi bu hayal oyunu, yarattigi sahte imaj neden onemli olsun? cunku, ek$i sozluk gibi sadece fikirlerin kayna$tigi platformlarda maskemiz aslinda o platformdaki gercek kimligimizdir. zira fikirlerin onlari sunan insanin gercek kimligiyle hicbir alakasi yoktur. bir fikrin dogrulugu ve yanli$ligi sahibinin kim olduguyla degil fikrin kendisine bakarak belirlenir. bu acidan maskeler bize fikirleri aslinda dogruluklarina katkisi olmayan ciki$ noktalarina bakmadan degerlendirebilme imkani verir. ayni zamanda da dogu$tan negatif sosyal puanlara sahip ya da kimligi yuzunden hor gorulen insanlarin da fikirlerini golgeleyen gercek kimlik ortusunden cikmalarina olanak tanir.

    bu ozellikle turkiye'de cok onemli bir konu. sadece yamuk gozumuzu ka$imizi saklayabilmemiz icin degil, dile getirdikleri icin ya da sirf belli bir etnik kokene ait diye oldurulen insanlar diyarinda fikirlerimizi vurulmadan oldurulmeden payla$abilmemiz icin de gerekli. "hamitcim $u arkada$ bir $eyler yazmi$ onunla bir ilgilenin" uzerine i$inden kovulan, projesi iptal edilen, parasini alamayan magdurlar yaratmamak adina, fikirleri ya$atabilmek adina da gerekli.

    peki magduriyet? takma isminin ardina saklanarak saydirma?

    boyle bir $ey yoktur. internet uzerinden maddi ve manevi magduriyet yasalarla korunma altindadir. sizi magdur eden bir yazi hangi kimlikle yazilmi$ olursa olsun (gercek/sahte) yapilan ara$tirmada gercek sahibi kolayca tespit edilebilir. cevap hakki da son cikan yasayla netle$tirilmi$tir. cevap hakki doguran her yaziya yanit verme hakkiniz vardir.

    haliyle bir platformu ele$tirmek icin "takma isim kullaniyorlar" argumaninin gunumuzde hicbir elle tutulur tarafi yoktur. ne teknik ne de ahlaki bir gecerliligi vardir. bugun hala bu argumanla ele$tirmeye kalkan adamin olsa olsa bu konulara pek akli ermiyordur.

  • üyelerden biri "bu kadar boş beleş insanın toplandığı bir platform daha yok. " yazmış. bunu donanımhaber'de okuyunca bir gülme geldi.

  • bölgesel zayıflama tamamen mitten ibarettir. bu nedenle böyle zırvalarla boşuna uğraşıp vakit kaybetmeyin. insanlar genellikle bireysel fizyolojilerine bağlı olarak öncelikle vücudun farklı bölgelerinde kilo verirler. bunu belirleyen faktör çoğunlukla genetiktir. cinsiyetiniz, yaşınız ve hormonlarınız da nerede ve ne kadar hızlı kilo vereceğiniz konusunda önemli rol oynar. örneğin kadınlarda yağ dağılımı genleri erkeklere nazaran daha fazladır. ailesinin yağ dağılımı nasılsa, kendisinin de benzer şekilde olur. ancak iki cinsiyette de yağ yakımı esnasında sıra önce yüz ve boyun bölgesi, kollar, bacaklar ve daha sonra iç organlara gelir. göbek yağı en son yakılan bölgedir. 2013 yılında yapılan bir araştırmada katılımcılar 3 ay boyunca sadece güçsüz bacaklarını çalıştırmışlar. şaşırtmayan şey şu olmuş; egzersiz yapılan bacak vücudun üst kısmında kaybedilen miktardan daha az yağ kaybetmiş ve bir bacak ile diğeri arasında yağ kaybı açısından hiçbir fark olmadığı görülmüş. * bu nedenle bölgesel egzersizleri, o bölgede kas oluşturmak için yapabilirsiniz, o bölgede yağ kaybetmek için değil. yağ kaybetme amaçlı yapılması gereken egzersizlere değinelim.

    egzersizlerde yağ ya da karbonhidrat yakımını belirleyen asıl faktör kalptir. kalbin kalp atım hızı egzersizin yakıt olarak karbonhidrat ya da yağ yakmasına etki eder. bunlar zone 1, zone 2, zone3, zone 4 ve zone 5 olarak gruplara ayrılır. maksimum kalp ritmimizin (220 eksi yaşınız, örneğin 20 yaşında birisi için ortalama maksimum kalp ritmi 200'dür.) yüzde olarak karşılık geldiği bölgeleri ifade eder. zone 1 maksimum kalp ritminin yüzde 50-60'ı arası kısımdır, hafif aktivitelerle bu zone'a girmek mümkündür. zone 2'daysa bu oran yüzde 60-70 arasıdır. zone 3 70-80, zone 4 80-90, zone 5'se 90-100 arasıdır. zone 1'de dinlenme, ısınma gibi aktiviteler yapılır, genellikle vücut yakıt olarak 'karbonhidrat'lardan yararlanır. zone 2'de karbonhidratın yerini yağ yakımı alır ve uzun süre bu bölgede kalmak mümkündür. zone 3'de aerobik kapasitemizi ve kas gücümüzü arttırırız. zone 4'de kısa süreli aktivitelerdeki performansımızı güçlendirir, anaerobik eşik oranını arttırırız. zone 5 ise profesyonel atletler ve sporcular dışında denenmesi pek önerilmez.

    yağ yakımı için odaklanılması gereken nokta maksimum kalp ritminin yüzde 60-70'i arası olan zone 2 egzersizleridir. eğer amacınız sadece yağ yakmaksa, uzun süreli (en az 20 dakika) zone 2 egzersizleri (yürüyüş, koşu, bisiklet, yüzme, eliptik bisiklet gibi) sizi hedefinize en kolay ulaştıracak yöntemdir. ayrıca uzun süreli zone 2 egzersizleri vücutta ve kalpte yeni capillary yani kılcal damar oluşmasını sağlar. tıpta eecp
    denilen yöntemle bu yapay yöntemlerle sağlansa da uzun süreli zone 2 egzersizleri bunun doğal sağlayıcısıdır.

    özetle, bölgesel zayıflama mitlerine kulak asmayın, egzersizlerinizi bilinçli ve hedef zone'lara girecek şekilde yapın (maksimum kalp ritminin yüzde 60-70 arası yağ yakmak için ideal zone'dur.) ve önemlisi kısa süreli hedefler yerine, kilo vermekten daha önemli olan 'sağlıklı yaşam' biçimini benimseyin. bunu haftalık 150 ila 300 dakika arasında yürüyüş gibi basit egzersizlerle bile elde etmek mümkün. eğer sadece kısa süreli hedefler koyarsanız, sürekliliğinizi koruyamaz, dolayısıyla yağ yakamazsınız.

    konuyla ilgili kaynaklar:

    konuyla ilgili evrim ağacı yazısı

    gene–environment ınteractions on body fat distribution

    regional fat changes ınduced by localized muscle endurance resistance training

    18:14'de bölgesel zayıflamanın mümkün olmadığına değiniliyor

    konuyla ilgili wikipedia içeriği

    https://www.yalescientific.org/…ss-myth-or-reality/

    https://time.com/…loss/4901936/weight-loss-stomach/

    maksimum kalp ritmi ve zone karşılıkları