hesabın var mı? giriş yap

  • new york city'deki guggenheim museum'un adı tam olarak solomon r. guggenheim museum'dur.
    frank lloyd wright tarafından spiral bir form üzerine inşa edilen bu mükemmel yapıda modern sanat ürünleri sergilenmektedir. spiral bir rampanın üst kotlara ulaştırdığı süreçte geçici sergi takip edilirken rampaya bağlı salonlarda ise kalıcı sergiler bulunmaktadır. yapının omurgası olan bu spiral rampa, müze deneyimini farklı bir noktaya getirip, yaptığı zorunlu yönlendirmeyle kesintisiz bir gezinti sunuyor olsa da, yapıya en büyük eleştiri de bu eğri form üzerinden yöneltilmiştir: "duvarların eğri oluşu tabloların sergilenmesini zorlaştırıyor". iki doğrultuda var olan eğim, yapı içerisinde fotoğraf çekerken, makineniz autofocus modunda ise makinenin odaklanamamasına sebep olacak boyuttadır.
    cephede herhangi bir açıklık bulunmazken ışık yapı içerisine çelik strüktürlü cam kubbeden alınır. yapı üzerinden alınan bu ışık formun da etkisiyle ana kütlenin tamamına ulaşır.
    müzede sergilenen farklı koleksiyonlar bulunmaktadır. solomon r. guggenheim founding collection genel olarak kandinsky tablolarıyla doluyken; the hilla rebay collection hilla rebay'in kendi tabloları ile birlikte mondrian ve başka sanatçıların da eserlerini kapsamaktadır. müzedeki koleksiyonlar, müzenin internet sitesinden görülebilir.
    müzeye bağlı güzel bir mağaza ve mimarın adını taşıyan "the wright" isimli bir de restaurant bulunmaktadır.

  • takıldığım tek nokta, bu islam aşığı insanlar neden peygamberler şehri urfa gibi yerlerde yaşamayıp gavur izmir dedikleri yerlerde yaşıyorlar?

  • pandemi nedeniyle uygulanan 10.00-16.00 mesai saatlerinin pandemi sonrasında da devam etmesi durumu.
    neden mi?
    yaklaşık 3 aydır uygulanan bu yöntem sonrası herhangi bir kamu hizmeti aksaklığı yaşanmadı. günlük hayatı etkileyecek ölçüde yani.
    çalışanlar bu saatlerden memnun ve motivasyonları nispeten yüksek.
    insanlar karanlıkta değil güneş doğduktan sonra uyanıyor, kahvaltı yapabiliyor ve kış günlerinde bile akşam olmadan evine gidebiliyor.
    o zaman neden eski düzene dönülsün ki?

  • 1. "erkek" olmak meziyet değil.
    2. "erkek" olmanın cetveli askerlik değil.

    bu ikisini hala kavrayamamış haldeyseniz, askere gidip dünya siyaseti uğruna ölün zaten. vatana hizmet olur.

  • dünya bankasının korona virüsle mücadele eden ülkelere 12 milyar dolar bütçe ayırdığını duyurduktan sonra yapılan açıklama.
    gelsin hastalar, pardon paralar.

  • sanırım benim bu. 10-10buçuk dedin mi uyur, sabah kalkar işe giderim. 11-12'ye kaldım mı düzenim bozulur. işten sonra gezmeyi sevmem eve giderim, haftasonlarında ise evcil hayvanıma vakit ayırır hayatta pazarları çıkmam. yağmurlu, soğuk havalarda 3-4 kez düşünürüm. ne boktan insanmışım şu an farkettim. dinden imandan çıkıcam yakında o olacak.

    (bkz: entry'nin sonuna doğru soğukkanlılığını kaybetmek)