hesabın var mı? giriş yap

  • adamlar barcelona'daki euroleague merkezinde bulunan toplantı salonlarından birisine zeljko obradovic adını vermişler ama gel gör ki; oturduğu evin kapı zilinde hala babasının adı yazan gençler bu insana loser demekteler.
    keşke bu adam gibi kaybetsem hep.

  • zikirmatik gibi kullandığım uygulama. hatta arkadaşlarla sohbet ederken tesbih çeker gibi seri hamlelerim de olmuyor değil.

  • "ben bir şey yaptım, hatasını çekiyorum. bedelini de ödeyeceğim. ne kadar özür dilesem de affı yok. anlık bir şeydi, olabilir. her erkeğin başına gelebilir. hiç tanımazsın birini, yarım saat sonra teknende olur, bir şey yaparsın onunla, sonra da iner gidersin, o arada bu olur. ancak yorumlar çok can acıtıcı. midemin ağrısından duramıyorum, kesin kanser oldum. öyle üzülüyorum ki" demiş.

    de abi sen bu gevşeklikle grip bile olmazsın.

  • şayet vatandan soğutmak gibi gizli bir gündemleri varsa gereksiz yere kurulmuş liselerdir. zira türk'üm, anadolu lisesinde okudum ve ülkemden nefret ediyorum.

  • doğuştan sahip olduğu bütün değerler; ırkı, dini, mezhebi, memleketi, cinsiyeti, ten rengi, dış görünüşü, burcu... bunlarla övünmek, gocunmak, insanları yargılamak insanı kalitesiz yapar mı bilmem ama çok saçma.

    geç gelen edit; birkaç imla hatası.

  • benzinlikten veya baska bir kesimden nereden yola cikarsaniz cikin katilacaginiz yol tek yön ise veya bolunmus bir yol ise (karsi yola gecemeyecegimiz yollar) yani baska bir yola erişmek icin bir şerit ya da yol geçmeden yapilacak ise sinyal verilmez.
    sayet benzinlikten ciktiniz benzinlik sagda bu arada ve yola girmek icin bir katilim/hizlanma şeridi var ise katilim seridinden asil yolun sağ seridine *hizlanarak kontrollu girerken sola sinyal verilir yani ''ben katilim seridindeyim ama buradan yoluma / seridime girecegim'' mesaji verilir sinyal ile.

    katilim seridi yok ise sinyal verilmez trafik kontrol edilir ve benzinlik yolun saginda ise sag seritten devam edilir. benzinlik yolun solunda ise sol seritten devam edilir.

    sayet gidis gelisli cift serit bir yol ise karsi seride gecmeye, donuse engel bir uyari tabela yasak yok ise ;

    benzinlikten cikarken saga gidilecekse saga sinyal verilir çunku sola donme secenegim de var.

    sola donulecek ise sola sinyal verilir cunku saga gitme secenegim de var.

    girilecek yollar cok seritli ise girisler her zaman size en yakin seritten yapilir yani giris yolun saginda ise sag seritten devam edilir giris yolun solunda ise sol seritten devam edilir.

    guvenli sürüs uzmanı ve trafik kaza bilirkisi olmamın vermiş oldugu yetki ile yazıyorum.
    koyuya ''bence, bana gore'' diye baslamadim
    kurallar nettir kisiye gore degismez sacma da bulsak, mantigimiza uymasa da trafik yonetmeliginde acikca yazilan kurallar, kanunlar tartismaya / yoruma acik degildir olmamalidir da.
    yani o kural o yonetmelikte oldugu ve degismedigi surece biz uymak zorundayiz.

    sacma ya da mantiksiz buldugumuz kuralin icinde bilmedigimiz gozden kacirdigimiz detaylar olabilecegini ve bu kurallarin keyfi, gelisi guzel konulmadigini bilmeliyiz.

  • malum sitede türkiye'nin en çok satan elektrikli aracı olan renault zoe'ye bakıyoruz.

    - 22kw olanları ortalama 500 bin tl.
    - ilan açıklamasında ortalama yazın 130 km kışın 100 km menzili olduğunu iddia ediyorlar.
    - yani ben 500 bin tl saydığım ikinci el araç ile türkiye'nin en büyük 3. ili olan izmir'den, türkiye'nin en çok tercih edilen fethiye'ye denize gitmeye kalksam aracı ortalama 4 defa şarj etmek zorunda kalacağım.
    - çok iyi olasılıkla fabrika verisi olan hızlı şarj 65 dk da tamamlanıyor. yine çok iyi ihtimalle istasyona gir çık kabloyu topla derken 380km 70x4=4,6 saat sadece şarj ile sürüneceğim.
    - yol ise 4 saat sürüyor varsayalım. ortalama 8-9 saatte fethiye'ye varırsınız.
    - ya ben araç ile buca'dan aliağa'daki arkadaşıma tek şarj ile gidemeyeceksem yerim öyle elektrikli aracı.

    ayrıca #151497624