hesabın var mı? giriş yap

  • doğal seleksiyon denen şeyin yalan olduğunu ispatlayan entry'i yazan arkadaşın kızdığı mallardır. amk doğal seleksiyon olsa sen nasıl entry girecen.

  • işin en ilginc olanı vatandaslar 3 hayvan bi cocuga saldırırken vaziyeti izleyip, 3 yaratıgın kaçması ve cocugun bunları takıp etmesı üzerine olaya mudahele edip cocugu engellemeye calısıyorlar.bizim milletın kıcı neye yetıyor anlamıs olduk.

  • bu sene bayağı sükse yapacağını düşündüğüm takım.

    lebron seneye 35 yaşında olacak ama nba'in en atletik 5 oyuncusu kimdir diye sorulsa lebron'u listeye eklemeyecek basketbol yorumcusu olduğunu sanmıyorum, tabii tim duncan, dirk nowitzki gibi çok hızlı bir gerileme yaşayabilir fakat nba'in en iyi oyuncusu ve halen fiziksel olarak çok iyi, yaşına takılmamak gerekir. lebron'u lakers'a katmak çok büyük başarıydı.

    lebron'un lakers'a gelince bence gelecek sene için en ciddi mvp adayı da oldu, son iki sene mvp ödülü bireysel olarak ön plana çıkan oyunculara veriliyor, lebron mevcut lakers kadrosunda çok ciddi rol üstlenecek. lebron'un kişisel popülaritesi ile lakers'ın popülaritesi birleşince bu sene mvp olmazsa bile lebron'un ismi hep mvp ile anılacak.

    lakers, lebron'un yanına bir iki yıldız ekleyip iddialı bir takım oluşturabilirdi ama bu sene söylentisi yayılan hiçbir senaryo lakers'ın gsw ile baş edebilecek kadar iddialı yapamayacaktı üstelik senaryoların ciddi bedelleri vardı. ingram, kuzma gibi gençleri kaybedip lebron'dan verim alınamazsa her şey sıfırdan başlayacaktı.(6 senelik yeniden yapılanmanın üstüne)

    mevcut durumda ise takımın hem genç yetenekleri korundu hem de yapılan hamlelerle çok bedel ödemeden takıma birkaç yıldız ekleyebilecek alan açıldı, bu durum lakers'ı yakın zamanda celtics gibi hem bugünün hem de geleceğin iddialı takıma konumuna getirecektir.

    gelecek seneden itibaren gsw hem daha yaşlı hem de çok ciddi maddi problemleri olan bir takım olunca -dört yıldızı beraber tutmak zorlaşacak, en az biri ayrılmak zorunda kalabilir- lebron'un yanına bir iki iyi oyuncu daha katılırsa lakers iddialı bir takım haline gelecektir.

    rondo, mcgee, stephenson,beasley hepsi sorunlu oyuncular ama ortak özellikleri belli dönemlerde star performansı gösterebilmiş oyuncular. bunların biri istikrarlı olarak iyi olursa takım bu deneme senesinde çok iyi bir parça elde etmiş olabilirler en kötü durumda bile hepsinin kendine ait bir kitlesi var.

  • top toplayıcıya daha kontrollü ve %99 yerden sektirilerek atılır top.

    kasıt yok tabii ki ancak kontrollü olmak zorundasın. ki bu hareketin temelinde de djokovic için çok gergin geçen maç var.
    hem 8. oyunda hem 10. oyunda servis kırma puanlarını değerlendiremedi ki bu puanların 3ü set puanıydı. bunlar yetmedi üzerine de servisini kırdırdı.

    2016 us open finalinde wawrinka karşısında yaptığı gibi yine sağlık molası aldı ve carreno nun oyunun soğumasını sağlamaya çalıştı. carreno da wawrinka gibi mental olarak sağlam çıkıp djokovic in "sözde" sağlık molasından sonra aynı şekilde oyununu sürdürdü.

    hakemin boğazına gelen top kasti bir hareket olmasa da tüm bu olanlar nedeniyle gerginliği zirve yapan djokovic in kontrolsüz bir hareketinden kaynaklandı. sonuç olarak karar doğru.

    djokovic in grand slam sayısı konusunda saplantılı bir şekilde federer ve nadal ı geçme hırsı maalesef böyle agresif maçlar çıkarmasına neden oluyor ...

  • 100 yıl önce bile bugünün ramazan bayramı olacağı ve doğal olarak tüm işletmelerin kapalı olacağı belliyken çok acil işini önceden planlamayıp bayram gününe denk getiren dangalağın ortaya attığı rezalet.

    dünyanın tüm ülkelerinde bu tip günlerde kimse çalışmaz. avrupa ülkelerinde de christmas süresince çalışan kimseyi bulamazsınız.

  • akıllı akıllı okumayı gerektiren iştir. sabah ya da sözcü okumaya benzemez.

    herşeden ilk senin haberin olur ama neye itibar edip edemeyeceğini anlamak için kafanın çalışması ve bolca saçma sapan şeyi de okuman gerekir.

    gündem butonu, dünün en beğenilenleri, şükela modu ve linkler aracılığıyla yapabilirsiniz.

  • nascar sadece bir araba yarisi bicimi olmayip yoz amerikan eglence anlayisinin, daha genis dusunursek kapitalizmin, eger musaade edilirse eglenceyi nasil bicimlendireceginin en guzel orneklerinden biridir.

    nascar bilindigi gibi avrupa tarzi formula 1'in aksine, ayni oval pist etrafinda donmekten ibaret bir yaris turudur. ortada ne viraj vardir, ne de surus kabileyetinizi gostereceginiz baska bir mecra. tum huner boyun kaslarinizin saglamliginda ve, sidik torbanizin kapasitesine kalmistir (yaris bayagi uzun surebiliyor), baska bir yetenege ihtiyac yoktur. boyle bir surucu kisisel hunerlere kalmayip sirf tecrube yoluyla yetistirilebilecegi icin, bu yarislarda hepsi de nascar surucusu olan dede-baba-torun ucluleri cogunlugu olusturmaktadir (bkz: nascar sulaleleri). cocuk odun bile olsa butun is direksiyonu uc saat boyu sola cevrili tutmaktan ibaret oldugundan, kucuk yasta egitimle herkes bu isi yapabilmektedir.

    nascarda virajsiz duz bir pist bicimin nicin tercih edildigi dusunulecek olursa, butun meselenin yaristaki reklamlari seyircinin gozune, fazla kafasini karistirmadan, daha uzun sure sokmak oldugu anlasilacaktir. arabalar pistin etrafinda son surat donseler bile, uygun bir yere yerlestirilmis bir kamera ile ayni arabalar ve tabii ki ustlerinde ki reklamlar sanki hic hareket etmiyorlarmis gibi ekranin ortasinda, amerikan izleyicisinin anlayabilmesi icin uzun sure gosterilebilir ve boylece cok daha etkili olurlar. formula 1'de de asil amac reklam yapmak olsa da, bu en azindan nascar'daki kadar asagilik bir bicimde yapilmamakta, hic degilse bir miktar atraksiyon eklenmektedir. ama ote yandan surekli degisen kameralar, acilar vs. seyirciyi reklama fazlasiyla odaklanmaktan alikoymaktadir .

    bu tezi destekleyen bir gercek te, bu yarislari genelde redneck tabir edebilecegimiz, amerikan beyaz orta sinif alti erkek nufusun seyretmesidir. hatta bunlara bir de isim takilmis, kendilerine nascar dads denilmektedir. nascardaki reklamlarda bununla iliskili bir bicimde ya pizza, ya bira ya da elektrikli testere nevinden reklamlardir.

    yani dememiz odur ki, bu yarislarin boyle basit ve uyuz sekilde yapilmasinin yegane sebebi, yarislardaki reklamlarin hedef kitlesinin algi kapasitesinin dusuklugudur.