hesabın var mı? giriş yap

  • işte 15 temmuzu engelleyen gerçek vatansever komutanlarımız bu komutan gibi olanlardı. çomarlar atletle tank durdurduğunu sansın hala.

  • onlarca ayakkabısı olduğu için ayakkabı eskimeye fırsat bulamamıştır. misal ben taştan yapılma ayakkabı alsam 1 yıl zor dayanıyor, niye? çünkü tek çift ayakkabım var, her yere onu giyiyorum.

  • bak en önemlisi şu. mesela şimdi lise öğrencisisin, harçlığın var. evde yemek istemezsen çıkar dışarda pizza , döner falan takılırsın. yani en kötü eve gider akşamdan kalmış olan, annenin yaptığı yemeği yersin, hatta çoğu zaman buna burun bile kıvırırsın. fakirliğin gözü kör olsun gibi tuhaf tuhaf triplere bile girersin.

    hah işte üniversiteye gidince o annenin yaptığı yemeği çok özleyeceksin. o dışarda yediğin yemeğin ne kadar sağlıksız olduğunu, doyamadığını, doysan da 1 saat sonra yine acıktığını, sağlıksız beslenmeden kaynaklı ani kilo değişimlerini göreceksin. onun için unutma ki anne yemeği dünyanın en güzel şeyidir. bunu da üniversitede farketme diye ben sana şimdiden söylüyorum.

  • şurada görülebilecek olan bir karadeniz somonuna ait açıklama. adam çamur haline gelmiş lağım suyu gibi bir birikintinin önünde durmuş "eski halinden çok daha güzel oldu. eskiden çok atıl durumdaydı. allah devletimizden razı olsun." diye açıklama yapıyor hahah. karadenizi müsilaj kaplasa demek ki "oh oh çohiyi oldu allah devletümüzden razı olsun" deyip içinde yüzecek. bu halkın başına ne gelse az gerçekten ya. ben asla yeterince belamızı bulduğumuzu düşünmüyorum.

  • polis ve ambulanstan önce imamın gelmiş olması ile diyanetin sürekli eleştirilen bütçesinin boşa harcanmadığını, acil olarak intikal edecek seviyeye geldiklerini gösteren kavgadır.

  • şoför sözcüğü fransızca'da ısıtan kişi anlamındaki chauffeur sözcüğünden gelir. çünkü ilk arabalar buharla çalışıyordu ve öncesinde ıstılması gerekiyordu.

    eşofman (échauffement) sözcüğünde bu fiil vardır. spordaki ısınmadan dolayı. banyodaki şofben (chauffe-bain) sözcüğünde de bu fiil kökü bulunur.

  • bu davranis, mesela kazlarin dunyaya geldikleri ilk birkac saat icinde gordukleri ilk seyi anneleri sanmalari olsun, belirli bir sure icinde gerceklesmelidir, aksi taktirde asla gerceklesmez, ki buna da gelisimde critical period deniyor. mesela kaz ve turevleri icin anneyi/ baglanilacak figuru gorup baglanmalari 12 ila 17 saate kadar gerceklesiyor. bu arada illa ki canli gormeleri de gerekmiyor, dogar dogmaz calan bir calar saat koyarsaniz yanlarina, onu anne zannediyorlar.

    bu konuda en unlu deney konrad lorenz'e ait. kaz yavrularini iki gruba ayiriyorlar, yarisi dogunca anneyi, yarisi lorenz'i goruyor. daha sonraki gunlerde bu iki grubu karistirip bir tarafa anne kazi, bir tarafa lorenz'i koyduklarinda, dogduklarinda ilk kimi gordulerse ona kosuyorlar. klipteki resimler muthis.
    http://www.youtube.com/watch?v=2uiu9xh-mui&nr=1

    yine bu konuyla ilgili ikinci bir video da var ki, izlerken gulmekten kendimden gectim. kopek uyurken yemek isteyerek agzini gagalamasi beni benden aldi, bu allahin salaklarindan yeni dogmusunu yarin sabah masamda gormek istiyorum, mal gibi beni bir omur takip etsin istiyorum, vallaha.
    http://www.youtube.com/watch?v=lgbqqyzid04

    edit: resmen on kere izledim, hala doyamiyorum ulan? sanki yarin bunu sinifta ogretmeyecekmisim gibi, sanki ilk kez duymusum gibi kendimi alamadan izliyorum, delirdim mi acaba? istiyorum bu kazi, her yere benimle gelsin, uyurken agzimi gagalasin uyanip agzina cakayim bir tane mesela, tam gaga ortasindan. ama sevgiyle, hayvan sevgisiyle cakayim, sevgiyle hayvan hirpalamak gibisi var mi be?

    edit2: bunu eklemem lazim, winged migrationdaki cogu sahne, kuslar cekim ekibine imprint ettikleri icin cekilebilmistir.
    http://www.youtube.com/watch?v=pc_qpk2d-ao
    hadi hatta daha sevdigim versiyonunu da vereyim, nasilsa zivanadan ciktim.
    http://www.youtube.com/watch?v=j4skzfntsxm