hesabın var mı? giriş yap

  • yine bir sirk kurmuşlar, kendileri çalıp kendileri oynuyor. bu arada karşı tarafa 4 adam gönderip 8 füze attırmasınlar aman dikkat.

  • güler misin ağlar mısın moduna sokabilir. okulda müzik dersinde gitar veya mandolin çalmamız şart koşulmuştu. babamın evinde çalışıyordum. müzik hocası disiplinli biriydi. öğrendiğim bir melodiyi sıkıntıyla çalıyordum. rahmetli babam duydu bunu.

    diyalog şu;

    - haftaya yemeğe kalabalık misafir gelecek. gitar çalar mısın o gece?
    - çalarım tabii.
    - iyi. çal da, erken kaçsınlar.

  • ver mehteri dedirten aciklamalar.

    on tane almanca kaynaga baktim, ama hic birisinde bakanin agzindan cikmis öyle bir cümle bulamadim. tam tersine bu sorunun iki ülke arasinda diyalog ile cözülmesi gerektigini belirtmis alman disisler bakani.

    ama tabi medyamiz (sagci yandas, solcu yoldas farketmeksizin) atese körükle gitmeyi tercih ettigi ve sevdigi icin ve de bu haberlerin daha fazla okunduklarini bildikleri icin bu tarz carpitma bilgileri paylasmaktan utanmiyorlar.

    --- spoiler ---
    die gesprächsfenster zwischen griechenland und türkei müssen jetzt weiter auf- und nicht zugemacht werden. dazu brauchen wir nun statt neuer provokationen endlich schritte der entspannung und einen einstieg in direkte gespräche. das wollen wir nach kräften unterstützen, heute auch vor ort.
    --- spoiler ---

    kisaca aciklamak gerekirse, bakan twitinde diyor ki:
    yunanistan ve türkiye arasindaki görüsmeler bu sürecte kapatilmamali tam tersine acik tutulmalidir. bunun icin yeni provokasyonlar yerine direk müzakerlerin baslamasi ve orta yolun bulunmasi gerekiyor.

    bunu diyen adamin, bu twiti kendi sayfasinda dururken "biz yunanistan'in yanindayiz" demesini gercekten de inandirici buluyor musunuz? cevabiniz evetse, tebrikler.

    kaynak 1

    almanca kaynak 2
    alman bakanin twiti

    edit: imla.

  • iphone 8’de ota ile sorunsuz kuruldu, belki telefonum ağzına kadar uygulama ve veri dolu olmadığından olsa gerek, indexing yaptığını hissetmedim zira telefon zaten hızlıydı, daha da hızlı olmuş.

    gerçekten kamera uygulaması bariz biçimde hızlı açılıyor. diğer uygulamalarda da (açılış süresinde) hızlanma var. uygulama arasındaki geçişler (animasyonlar) hızlanmış. klavye de nihayet çok hızlı açılıyor. paylaşım butonuna bastığınızda pop-up geç açılıyordu, düzeltmişler. genel olarak tüm animasyonlarda akıcılık artmış, önceden sanki arada kare atlıyor gibiydi (frame drop). ekranı soldan sağa doğru kaydırarak geri gitme fonksiyonu da daha akıcı ve hatasız çalışıyor. genel olarak sanki ekran 60 değil de 120 hz’miş gibi hissettiriyor.

    saydıklarım iki ayrı iphone 8 ve ipad air 2 için geçerli.

  • gün geçmiyor ki yeni bir gariplik yaşanmasın!

    dün akşam fox tv'de maymunlar cehennemi başlangıç filmi gösteriliyordu. maymun ekrana gelince farkettim ki, bizim ufak fırlama ekrana kilitlenmiş, tüyler kirpi gibi olmuş, gözler kamyon sellektörü gibi açılmış. hatta maymuna yakın çekim yapılan sahnede birden öyle gerildi, gözleri öylesine büyüdü ki, lan benim görmediğim ne görüyor demeye başladım. ama asıl gariplik sonrasında yaşandı.

    maymuna yakın çekim yapılırken bizim gergin kedi, kafasını kaldırıp bana bakmaya başladı. bir bana bakıyor bir maymuna. bir bana bir ona. ben zannetti zaar. dellendim. kerataya bak lan!

  • --- spoiler ---

    hepimiz öleceğiz unutmayın
    --- spoiler ---

    şeklinde devam eden rte cümlesi.

    ay olabilir mi öyle bir şey ? lütfen olsun çünkü

    tanım: evladım olsa cebine eroin paketi koyup polise ihbar edeceğim bir vatandaşın cümlesi.

  • kılıçdaroğlu iyi niyetli bir siyasetçi olabilir ancak seçim kazanmak başka bir şey.

    şu yaşananlara rağmen senin partin %28'i geçemiyorsa, senin o koltuğa talip olmanın hiçbir anlaşılabilir tarafı yok.

  • başlık:cemaat taksimde direnişe başlamış beyler

    1. fethulah hoca "mesele sadece dershane değil sen hala anlamadın mı haydi gel" diye twit atmış beyler.

    2. polis namaz kılan göstericilerin altından seccadesini çekiyor!

    3. polis gülsuyu gazı ile müdahaleye başladı, zabıtalar abilerin seccadelerini yaktı,bir bara sığındıkları bilgisi geldi bar sahibi içeride namaz kıldıklarını yalanladı

    4. gel bakalım gel bakalım cumalara gel bakalım

    seccadeni al tesbihini çek mümin olan kim bakalım.

    5. taksim fem de yaralı icin malzeme lazım
    ...
    14. benim türbansız bacılarıma saldırdılar
    ...
    27. tünele doğru kaçmayın beyler bikinili kızlar ordaymış amaç abdestimizi bozmak rt lütfen yayalım

    gibi garip kafalar var. gece gece hoş mizah.

  • yıkıcı etkisi inanılmaz şiddetli olan, şayet çığ sonrası yapılması gerekenler bilinirse sonuçları hafifletilebilen doğal afet.

    çığ kayması farkedilir edilmez şunlar yapılmalıdır;

    - yürüyüşü yavaşlatan ve sonradan tehlikeli bir mermiye dönüşebilecek bütün yük ya da eşyalardan hemen kurtulmak.
    - bütün olanaklar kullanılarak, başı elden geldiğince uzun süre kar düzeyinin üstünde tutmak.

    karla örtülme durumundaysa şunlar yapılmalıdır;

    - ağzı ve gözleri kapalı tutmak.
    - bir kolu bükerek yüzü korumak ve böylece küçük bir hava ortamı oluşturmak.
    - elden geldiğince çabuk, yüzeyde bir işaret oluşmasını sağlamak.

    çığdan sonra, az derinde ve yaralı olmayan kimse çoğunlukla kendi kendini kurtarabilir. tersi durumda, örgütlü yardım ekibine haber verilmesi durumda, örgütlü yardım ekibine haber verildiğini ve bir araştırma ekibinin hazırlandığını düşünerek paniğe kapılmaması gerekir.

    bir ya da bir kaç kişiyi sürükleyen bir çığa uzaktan tanık olan kişi, kar akıntısının kenarlarından birine olan uzaklığı işaretleyerek kazaya uğrayanların yerini belirlemeyi deneyebilir.

  • %10 bildiğim kadarıyla muhtemelen %18 yaparlar, benim lokantacı esnaf kardeşim de fiyatı %8 değil en az %25 artırır, kazanan devlet ve esnaf olur kaybeden yine bizler oluruz.

    debe editi: hafta sonu boykot var herkesi katılmaya davet ediyorum.