hesabın var mı? giriş yap

  • bu virüs bulaştığında iki hafta içinde italya'daki ölüm rakamlarına ve yayılım hızına bakın sonra saçmalayın derim.

  • avrupa'dan bakınca nasıl bir ülke olarak görüldüğümüzün ibretlik tablosu. sorsan hakimler savcılar adaleti sana bana bırakmazlar.

  • üniversiteye anadolunun küçük bi köyünden gelmis bi adam var. hoslandigi da bi kiz. bigün arkadaslari yari gaza getirmek mahiyetli, yari ciddi bi sekilde bunu kenara çekerler. anlatirlar durumu:

    - olm sen gidip konusmazsan bu tip olaylar hiç baslamaz. gidecen tanisacan kizla, muhabbet kuracan.

    gazi almistir. kizi bigün takip eder arkasindan. bütün cesaretini topladigi sirada iyice yaklasir ve kizin sirtina pat pat diye dokunur. kiz nooluyo gibisinden buna döner ve bakar. ama gencimiz bu noktada heyecandan tikanir. aazindan tek kelime çikmaz. kiz

    - nooldu?

    diye sordugu sirada da..:

    - sevmek suç mu?

    diye patlar...

  • volvo öncelikle hem sağlamlığı hem de güvenlik teknolojileriyle ünlüdür.

    otomobilleri gerçekten kaporta olarak sağlamdır (bkz: isveç çeliği) ki zaten önceki entrylerde kaporta sağlamlığı değerlendirilmiş.

    ayrıca başta emniyet kemeri olmak üzere, günümüzde güvenlik üzerine euro ncap in onayladığı çoğu teknolojinin mucidi olan firmadır. son olarak 2009'dan beri üzerinde çalıştıkları city safety teknolojisini dünyaya sunan firma olmaları bile güvenlik üzerine ayırdıkları zaman ve bütçenin göstergesidir.

    öte yandan 2020 mottosunun "hiçbir volvo ölümlü kazaya sebep olmayacak" -cümle tam doğru olmayabilir- olduğu doğrudur.

    bu değerlendirmeyi yaparken öncelikle içinde bulunduğunuz aracın sizi güvende hissettirmesi gerektiğine inanıyorum. ayrıca volvo alan adam zaten hız yapmaz, kurallara dikkat eder vb. önermeleri çürütmüş bir babaya da sahibim ki; kendisi zamanında 2001 model bir volvo s40 ile bariyerlere girmiş, 6 hava yastığı bulunan aracın ön iki 2 hava yastığı açılmış ve çok şükür ki babam içinden burnu dahi kanamadan çıkmıştır. onun dışında aracın kaporta hasarı çok net olmasına rağmen şasesinde göçük yok denecek kadar azdı.

    demem o ki; kendi çarpışma test merkezlerini kurup, ulaşabildikleri ciddi volvo kazalarını inceleyen bir markanın güvenliğine "geyik" demek mantıksızdır.

    not: volvo şirketiyle hiçbir bağlantım yok. bizimkisi sadece tutku..

  • dedem babaannemi kaybettiğinde 78 yaşındaydı. vefatın ardından bir süre sonra evde sohbet ederken babaannemi ne kadar özlediğini söyledi ve ardından şunu ilave etti:

    - 20 sene önce falandı galiba, ..... 'nın karısı ölmüştü. hüngür hüngür ağlıyordu. dedim ki içimden " erkek adam karısı için böylesi ağlar mı" .

    ardından gözlerinden bir kaç damla yaş döküldü.

    - ölürmüş bile, dedi.

    sonra birbirimize sarılıp beraber ağladık.

  • tecrübeli bir mali müşavir olarak sahada yaptığım gözlemler ışığında bazı öneriler de ben vereyim, belki bir faydamız dokunur.

    sermaye kavramı önemlidir. belirli ve ölçülebilir bir sermayeniz olsun. bu sermaye yapacağınız işle uyumlu olsun. batı ülkelerinde işletmeler genelde sermayenin 1/10 u ya da 1/5 i gibi hacimlerle işe başlayıp, kar elde ettikçe ve tecrübe kazandıkça iş hacmini artırırlar. 10 birimlik sermaye ile 100 birimlik işlere girmeyin. sermayeniz yeterli olsa bir anda bütün sermayenizle iş yapmaya başlamayın.

    ön muhasebe öğrenin. avrupa'da küçük işletmeleri yönetenler dahi kendi muhasebelerini yapıyorlar. bu konuda eğitim alın. mali müşavirinizin resmi muhasebesi ile yetinmeyin. ön muhasebe için bir program kullanın ve her şeyinizi günlük kaydedin. bu yolla resmi muhasebenizi denetler, ödemelerinizi planlar ve borç-kazanç verilerinizi takip edersiniz. unutmayın:ölçemediğiniz şeyleri yönetemezsiniz.

    aşırı tedbirli, aşırı kanunlara uygun iş yapmak için kasmayın ama devlet diye bir otorite yokmuş gibi de hareket etmeyin. esnek olun, piyasada yer alan sürülerin içinde kalın. sürüden ayrılmayın.

    işler kötü gitmeye başladığında tedbir almakta geç kalmayın. etraftan ya da evden hissetmesinler diye önlem almayıp işlerin daha da kötüleşmesini beklemeyin.