hesabın var mı? giriş yap

  • bu tiplerin düşünceleri de, üslubu da beş para etmez. bu yaz itibarıyla kim bunları başımıza musallat ettiyse pipisi kopsun. fenalık geldi artık şunların ergen atışmalarından.

  • insanların ebeveynlerinin muhtemel halvet gecesi.

    tanıdığım iki insan var. bunlar kardeş. doğum günleri de aynı; 10 ekim.

    "tesadüfe bak ya" falan derken "9 ay 10 gün önce ne varmış acaba evlilik yıldönümleri mi" diye kendime sordum, cevap yılbaşıydı.

    kendilerine söyledim, 30 yaşından sonra bu durumu öğrenip bi yaşlarına daha girdiler.

    hayat ne garip lan martılar falan.

  • olsun aq biktik bu adamlardan bok var aq kendi devletin olunca zenginleseceksin iyi hayat sureceksin. siz de ıstanbul dan izmirden gidiceksiniz ama tamam mi?

  • rte'nin sesinden şöyle bir yorum alır muhtemelen:

    bunlar şişman yav.* yav siz bunların nasıl yemek yediğini biliyor musunuz?* bakın şunu çok net söylüyorum. bun-nar be-nim tüyü bitmemiş yetimimin...* hakkını yiyorlar hakkığnı... lok-ma-sı-nı ağzındannn alıyorlaaar...* yav sen bu şişmanlara nasıl arka çıkarsın?... nassıığlll alkış tutarsın bana açıkla bi' ey cehapeğ?!... bunu da bitireceğiz... hiç kimsenin merakı olmasın... evde yoğurtla cips yiyorlarmış, geceleri çiğ köfte partisi veriyorlarmış, kola-soslu fıstık eşliğinde film izliyorlarmış... hepsinden haberimiz var yav. inlerine gireceğiz inlerineeğ!!!*

  • baslik: beyler dogum yerimi anamin ami olarak

    1. evet beyler siirt olan dogum yerimi anamin ami olarak degistiriyorum. sorularinizi alayim ?

    2. ananin ami il olacak kadar buyudu mu?

  • (bkz: dolarizasyon) işleminin tersidir. yani bir ülke vatandaşlarının parasal işlemlerinde, yatırımlarında döviz yerine kendi ülke parasını kullanmaya başlamasıdır.
    son dönemde ülkemizde dolarizasyon özellikle kurların artması ile çok arttı, vatandaşların döviz hesapları rekorlar kırdı. bu da kurların daha da artmasına sebep oldu. şimdi kurları düşürmek için faiz artırımı gibi yollarla ters dolarizasyon hedefleniyor. kurların 8,50 seviyelerinden en son 7,05 seviyelerine gelmesi ile vatandaşların dövizlerini bozdurmaya başladığı yani ters dolarizasyonun başladığı söyleniyordu. fakat habertürk'ün haberine göre vatandaş dövizleri tutmaya devam ediyor, kıpırdamıyormuş. bozdurma falan yokmuş ortada.
    şayet bunu anlamak güç değil. mesela dolar kuru 6 kasım 2020'de 8,52 ile tarihi zirveyi görüp 3 gün sonra 8,06 bir 3 gün daha sonra 7,68 görmüş. vatandaş nasıl kıpırdasın, büyük ihtimalle herkes maliyet 8'e yakın veya üstü yakalandı, bir anda aşağı gidince de bozduramadı. şimdi kim zararına bozdurmak ister? olması gereken 1 haftada kurların %10 aşağı inmesi değil, yavaş yavaş dengeli bir şekilde indirilmesi idi. bu durumda ters dolarizasyon biraz zor gözüküyor ama imkansız değil.

  • imam hatip açarak dünya ile savaşamazsın. sen ve sana oy verenler bir tas çorba ile yetinip seni ve akranın kodamanları para içinde yaşatabilir ama ben bir tas çorba ile yetinmem. atatürk, atalarımız, ceddimiz bu ülkeyi, milleti bir tas çorba ile idare etsin diye kurmadı. o kanlar elalemin çocukları 17 yaşında tüm dünyayı gezerken, kendi migrosun satamayıp çöpe döktükleri sebze artıkları ile doysun diye akmadı...

    azdan az çoktan çok gider mi gitmez mi bilmem ama türkiye'nin evlatlarını bu hale getirenlerden elbet çok şey gidecek. tarih bunu hep göstermiştir.

  • yalnızken ağlayan insan vicdan sahibi, samimi ve duygusal kişidir. gözyaşlarını sömürüye dönüştürmeden kendi kendini rahatlatır. güçlü insanlara özgü davranış biçimidir.

    selam olsun onlara, yalnız geldik zaten dünyaya. mutluluğu paylaş, acıları kendin yaşa.