hesabın var mı? giriş yap

  • rezalettir.

    amazon kredi kartından ne kadar çektiyse, satın alınan fiyat neyse o fiyata ürünü vermek zorunda.

    edit: kurnazlık falan değildir, arkadaş o fiyata gördüğünde tabi ki alacak, belki amazon açılışa özel indirim yaptı! bunun sorgulamasını yapmak zorunda mı müşteri?

  • dünyanın gelmiş geçmiş en efsane kitap serisinin (benim için en azından) baş kahramınıdır. harry potter serisinden başka , bir kitabı okurken bir daha asla aynı zevki alamayacağım aşikar. birinci kitapta luzumsuz görülen bir detayın , son kitaptaki o ince bağlanışları. rowling'in yarattığı , ince ince işlediği o sihirli dünya olsun, her şeyiyle mükemmeldi. keşke hafızamın harry kısmı silinse de tekrar okuyup , tekrar aynı heyecanı duyabilsem. :')

  • doğada nadir bulunan bir renk. sebebi ise ışığın maddeyle etkileşiminden ve canlı organizmaların evrimleşme biçiminden kaynaklanır.

    ilk olarak mavi ışık, enerji açısından görünür ışık spektrumunun en üstündedir ve kırmızı veya yeşil gibi diğer renklerden daha kolay dağılma ve soğurulma eğilimindedir. bu saçılma, gökyüzünün ve suyun mavi görünmesini de sağlayan şeydir. güneş ışığı dünya'nın atmosferinden geçtiğinde, moleküller ve parçacıklar daha kısa mavi dalga boylarını daha etkili bir şekilde dağıtarak gökyüzünün gözlerimize mavi görünmesini sağlar.

    ikincisi, canlı organizmalar söz konusu olduğunda, renklenmeden sorumlu olan pigmentler ve yapılar çoğunlukla çevresel faktörlere ve hayatta kalma stratejilerine tepki olarak gelişmiştir. birçok bitki ve hayvan, fotosentez, kamuflaj veya sıcaklık düzenlemesi gibi çeşitli işlevler için klorofil (yeşil), karotenoidler (kırmızı, turuncu ve sarı) ve melanin (kahverengi ve siyah) gibi pigmentler geliştirmiştir. bu pigmentler daha yaygındır çünkü ilgili ekosistemlerde belirli avantajlar sağlarlar.

    mavi pigmentler doğada daha nadirdir çünkü organizmaların kullandığı pigmentlerde ve yapılarda daha az bulunurlar. örneğin, bitkilerde nispeten az sayıda mavi pigment vardır ve hayvanlar genellikle mavi görünmek için yapısal renklendirmeye güvenirler. yapısal renklenme, bir organizmadaki mikroskobik yapılar ışıkla etkileşime girerek renk ürettiğinde ortaya çıkar. bu yapılar karmaşıktır ve pigmentler kadar yaygın değildir; bu da hayvanlar aleminde mavi rengin daha az yaygın olmasına neden olur.

  • âmin diyorum.

    ıktidarın ortaya çıkan yolsuzlukları, hırsızlıkları adaletin tecelli etmesidir.

    ama ya siz? sizin yaptıginiz kul hakkına girmeler?

    - polislik sınavlarında dağıtılan sorular?
    - kpss sınavında yaptığınız hırsızlık?
    - belediyelere personel alınırken soruları hazırlayan sizin dersaneleriniz ve giren sizin adamlarınız? daha nice yerlerde aynı olaylar. bu ülke sizden ibaret mi?
    - daha nice kurumlara adam alınırken liyakat sistemi göze alinmaksizin bütün adamlarinizi cansiperhane bir yerlere yerleştirme cabanız?
    - ösym arka çiftliğiniz olmus. tum sinavlarda soruların dağıtılması?
    - trt? yargı?

    bunlarda umumun hakkı hic aklınıza gelmedi mı? samimi degilsiniz, haktan yana değilsiniz!

  • resmi gazetede yayınlanan karara göre, türkiye'deki gazzeli üniversite öğrencilerinin lisans ve önlisans parasını devlet karşılayacak.

    görsel

    türkiye'de en zor şey türk olmak

  • #efsaneonbironbir adı altında @hepsiburada adlı şirketin tezgahına bakın. ilk resim 03.11.2022'de favorilere eklediğim fiyatı. görsel
    indirim adı altında insanları keriz yerine koydukları da ikinci resim.bugün güncellenen fiyatı. görsel
    indirim falan hikaye insanları dolandırıyorlar. iki üründe de satıcı farkı yok. satıcı hepsi burada.

    bu şikayete verdikleri yanıt da tam bir fiyasko. neymiş efendim fiyatlar ekonomik şartlara göre değişebilirmiş. kardeşim siz fiyatı ekonomik şarta göre değiştirmemişsiniz ki. ne hikmetse ürünün fiyatı tam da bugün zamlanmış. madem öyle niye çığırtkanlık yapıyorsunuz indirim indirim diye. bizlerde tüketici olarak hali ile indirim bekliyoruz. bu her sene yaygara kopardıkları 11.11 saçmalığı tamamen dolandırıcılık, kepazelik. reklam ve algı dışında bir şey değil. ana fiyatı arttırıp müşteriyi düdüklemenin peşindeler.

    (bkz: indirim beklerken bindirim gelmesi)

    edit güncel: şark kurnazı hepsi burada ürünün fiyatını tekrar aşağı çekmiş. peki fiyat dalgalanmasının sebebi ne?dünden bugüne ne değişti. dünü bırak 1 saat içinde nasıl bir ekonomik piyasa koşulu oluştu da fiyatı tekrar güncellediniz. bindirilmiş fiyatı ile alanlar keriz mi şimdi ? ben onların yerinde olsam aldıkları ürünü iade ederim. konuya destek verenler saolsunlar hepsi burada yöneticilerinin gözüne soktular durumu.

    edit1: biri bana 8 gün içinde arada oluşan fiyat farkının mantıklı bir açıklamasını yapsın. ne olmuş olabilir sekiz gün içinde. ülke mi battı, teknoloji mi çöktü? bu fiyat politikası nasıl böyle fütursuzca artıp azaltılabilir!

    edit2: ticaret bakanlığının, reklam ve haksız ticari uygulama hizmetine şikayet oluşturdum. ayrıca e-devlet üzerinden de haksız fiyat artışı şikayet bildiriminde bulundum. hiçbir şey elde edemeyeceğimi bildiğim halde dürtmek istiyorum.

    edit3: arkadaşlar, zaten denetim olmadığı için bu durumun böyle olduğunu biliyoruz. maalesef bunu her sene yaşamamız ama bu kadar alavere dalavere sonucunda hiçbir şey yapılmaması insanı delirtiyor.

    edit4: kitap, böcek, aşk kategorilerinde indirim olması normal. bir zahmet bir yerlere uğrasın bu dolandırıcılık. teknolojik ürünler için indirim yakalayabilen varsa helal olsun dileklerimi iletiyorum.