hesabın var mı? giriş yap

  • o zaman bağlı bulundukları sendikaya iş sözleşmesi düzenlemesi yaptıracaklar

    saat 23:50 - 00:20 arasında getir sistemi kapatılsın diye madde koyacaklar

    insanlar sizin mesai bitiş zamanınızı mı takip edecek

  • twitter, elon musk’ın yönetimine geçtikten sonra mavi tik için aylık 8 dolar istemeye başladı. normalde mavi tik sadece onaylı hesaplara verilirdi ama son değişikliklerden sonra 8 dolar ödeyen herkes mavi tike erişip onaylı bir hesapmış gibi görünebildi.

    sahte hesapların mavi tik alıp resmi bir hesapmış gibi davranması farklı sorunlara sebep olmaya başladı. bu sebeple twiter, resmi hesaplara mavi tik yanı sıra resmi olduğunu bildiren ayrı bir sembol eklemeye başladı.

    ama bu kısa sürede yaşanan sorunlar sebebiyle bazı firmaların hisse değerleri hızlı bir şekilde düşüşe geçti.

    eli lilly hisseleri atılan bir tweet sebebiyle %4.5 oranında düştü. tweet resmi bir hesaptan atılmış gibi görünse de aslında firmayla ilgisi olmayan ve 8 dolar karşılığında mavi tik almış birisinin gönderisiydi. gönderide insülinlerin ücretsiz olduğu söyleniyordu.

    sermayesinden yaklaşık 7 milyar dolar kaybeden firmanın üst yönetimi resmi hesaplarından özür mesajı yayınlayarak twitter üzerinden verdikleri reklamları da askıya aldıklarını belirttiler.

    aynı gün, silah üretimi yapan lockheed martin firmasının hisseleri sahte hesaptan atılan tweet sebebiyle %5.5 oranında düştü. gönderide “suudi arabistan, israil ve amerika birleşik devletlerine yapılan silah satışlarımızı insan hakları ihlalleri araştırmaları bitene kadar askıya alıyoruz.” yazıyordu.

    bu yaşanan olaylar sebebiyle musk bir tweet atarak twitter’ın yakın zaman içerisinde firmalarla ilişkili hesapların resmi olduğunu belirtecek ayrı bir yöntemi devreye alacaklarını söyledi.

    eli lilly

    lockheed martin

    pepsi

    nestle

    bp

    amerikan federal ticaret komisyonu twitter’da yaşanan bu olayları endişeyle takip ettiğini belirtti. twitter’ın avukatları ise bu olaylar sebebiyle firmanın büyük cezalarla karşılaşabileceğini düşünüyor.

    bu olaylar bir tarafta, musk twitter aktif kullanıcı sayısının en yüksek olduğu zamana ulaştığını belirtti. ayrıca musk, twitter’ın gelecek aylarda yine benzer şekilde saçma işler yapacağını ama neyin işlevsel olduğunu bu yöntemle bulacaklarını belirtti.

  • bizim bir aile gelenegimiz var. esasen bakarsaniz geleneklere sahip olmak bile yaslanmakla ilgili galiba, su an fark ettim ama bunu gormezden geliyorum. alti kardesiz ve yas gunlerimizde babam bizi arayip hep ayni dogum gunu sarkisini soyler. bu ilk gunesli bahar gununde tum otoparklarin dolu olmasi gibi, zaten calismadiginiz zamanlarda hafta sonlarinin -hak edilmemislik hissinden kaynaklaniyor olmali- sikici ve anlamsiz olmasi gibi, orhan ve ferdi den yalniz birini sevmek gibi olagandir.

    dogumgunumdu iki gun evvel.. -bugun dogum gunu olanlari kutlarim.- malum, sarki gelecek, bekliyorum. baktim babam, watsaptan yazmis! aramiyor, sarkiyi soylemiyor, sozlerini yazmis. sozleri de yazayim tam olsun gibi, ama eksik oluyor oyle. duyamiyorsun sesini. arayip bi kizayim dedim,biliyorum bu yaslilik degil, dupeduz aymazlikla ilgili. sonra baktim telefona. mesaja. tarihe. yillara. kendime. her sey degisecek, her yas gunumde o baba orada olmayacak. o sarkiyi soyleyemeyecek hicbirimize belki de. hayatla kontratim yok, herhangi bir konuda anlasmamiz olmadi kaldi ki herhangi bircok konuda anlasamadigimiz oldu cok. dedim ki, allah gostermesin, ama olur ya, olmazsa bir daha, anladiniz onu siz dile dokesim gelmiyor, bu bildiginiz gibi zamansizlikla ilgili, mesaji acip okurum. soz ucar, yazi kalir malum. boylece her dogum gunum, hep sarkimizla kutlanmis olur. bu da biraz buyumekle ilgili. buna da icten ice sevindim.

    ınsan, sevinmeyi kafasina koymayadursun illa bir yolunu buluyor, bu biraz yasamakla ilgili..

    nihayetinde acik konusalim romalilar, sevdiklerinizin az zamani kalmis olma ihtimali, akliniza daha sik geliyor ve kendinizce daha az yara almak icin cozumler uretmeye cabaliyorsaniz bencil oldugunuz kadar yaslisinizdir da artik.

    cunku yaslilik, yasadikca yara almamaya calismaktir.

  • ağır çekimde yürüyüş ve cool hareketlerle başlayan kapıdan çıkıp görülen ilk arkadaşa "girdi resmen" denildiği dakikaya kadar süren karizmadır.

  • herkesin babası melek olmuyor, insanlara ergen diye bir şeyler yaftalayıp durmayın. baba var sen hastayken başında endişeden uyuyamaz, baba var bodruma kapatır 15 sene tecavüz eder işkenceyle. ikinci durumda görürüm sizi ben.

    debe edit:

    ben debe uzerinden sosyal mesaj vermeyi pek sevmiyorum. dua edeyim siz de amin diyin.

    ramazan ayi hakkimizda insaallah hayirli gecmistir. allah oruc tutanlarin oruclarini kabul etsin, su guzel dunyaya huzur ve ferah getirsin. din, dil, irk ayirmadan bir garibana bir mazluma bir fakire eziyet edenin, canina kast edenin tez elden belasini versin ve onu kahretsin.

    ramazan bayrami oncelikle biz muslumanlara tekrar merhameti hosgoruyu ve sevgiyi hatirlatsin. allah muslumanlarin kalbine kardesligi ve insan sevgisini tekrar tohum misali eksin. o tohum buyusun yesersin, kalplerimizi bir insani insan oldugu icin, sahip oldugu guzel karakter icin sevebilecek misale getirsin. o tohum koca bir agac olsun, meyveleri ile cevremize de bu guzel duygulari asilayabilmeyi saglasin.

    aramizdaki onca serefsize, pislige, kotu kalpliye, arsiza, hirsiza, makaraciya inat allah dini dili irki ne olursa olsun hicbirimizden rahmetini esirgemesin.

    bu bayram sadece muslumanlar icin degil, gercekten tum insanlar icin bayram olsun.

    herkese iyi bayramlar. optum hepinizi.

  • bir kaz olarak devletime teşekkür ediyorum, tam ihtiyacım olan şeydi.

    böyle millet varken yüksek katma değerli ürünler üretmeye veya akılcı ekonomik politikalar ortaya koymaya ne gerek var! para mı lazım, vergi artıralım, olsun bitsin.

    t: devletin milleti uzun zamandır yolunacak değil, sikilecek kaz olarak görmesi eyleminin sonucudur.

  • tam ortadoğu ülkesine yakışır hareketler bunlar. kan var, gözyaşı var, bombalar da tamam. çoluk çocuğun suçsuz yere öldürülmeleri de mevcut. e hani benzin niye hala ucuzlamadı oc ları?