hesabın var mı? giriş yap

  • şu an yağlı ev böreği yiyerek okuduğum tüyolar.

    steroid falan demişler. gezegen değil miydi o ya?

  • eğer ki algıda büyük bir problem yaşamışsa, dünyanın en saçma talebinde bulunabilen çocuktur.

    apartmanın altıncı katında oturan yaşlı teyze sokakta oynamakta olan bana seslenir:

    - evladıııım; bana bakkaldan '...' alır mısın?
    - ne aliiim?
    - '...' oğlum '...'
    - ne kabıııııı?
    - '...', '...!!!!' al bu da parası!
    - ne kabuğu yaaaaa anlamadım ki (mırıldanarak tabi)
    - kısa olsun unutma!

    teyze kağıt parayı mandala sıkıştırıp atar, sarı bir paraydı ama miktarını hatırlamıyorum. parayı alıp bakkala giden ben, çekingen ve ne dediği kendi kulaklarım tarafından bile anlaşılmayan bir ses tonuyla:

    - abi balkabağı var mı?
    - ne?
    - balkabağı abi, kısa olcakmış
    - yok be evladım, bakkalda ne işi olsun balkabağının
    - tamam abi hayırlı işler

    sokağa dönen ben, sepetini salmış balkabağını bekleyen teyzeye;

    - teyzeeeee balkabağı yokmuuuuuş???
    - ne balkabağı oğlum, maltepe maltepe, kısa maltepe alıcaksın
    - heeee tamaaaam (bozuntuya bile vermeden)

    şimdi düşünüyorum da;

    balkabağı lan balkabağı...
    hangi insan evladı bakkala gidip balkabağı ister, ulan?

    o değil de, balkabağı dediğimde bakkalın suratındaki ifadeyi hatırlıyorum da.. :)

  • - dur bakalım bir de şöyle bir atak deneyelim bakalım gol oluyor mu... şöyle vursam... aa evet oluyormuş.

  • kimileri için hayat kurtarıcı etkileri olacaktır .

    şöyle sıralayabiliriz :

    1) önemli olan ne kadar ağırlık kaldırdığınız veya kaç set yaptığınız değil , önemli olan çalıştığınız bölgeye şiddet uygulayabilmek. hareketi yaparken duruşunuzu bozmayın , ağırlığı başka bölgelere yüklemeyin. en azından ilk 1-2 hafta mutlaka düşük ağırlıklarla ve olabildiğince makinalarla çalışıp vücudunuzu hazırlayın.

    2) ilk 6-8 hafta (bkz: full body workout) dediğimiz ; tüm vücut antrenmanını yapın. antrenmana bacak egzersiziyle başlayın ( antrenman sonu yorulacağınız için bacak gibi büyük ve önemli kas grubunu başta çalıştırmanız adına tavsiye ediyorum). program için yeşillendirebilirsiniz veya youtube'da çokça içerikten temin edebilirsiniz.

    3) beslenme olayını lütfen abartmayın ! esmer prinç mi osmancık mı tartışmasına girmeyin. pirinç işte en ucuzunu al ve ye lütfen. 9 tane yumurta haşlayıp beyazını ayıklamakla uğraşmayın , 4 tanesini komple yiyin çok daha faydalı olacaktır. kilonuz x1.5 gram protein ihtiyacınız olacak, evde 3 öğün düzenli beslenen biri çok rahat bu ölçüyü karşılayabilir , supplementlere girmenize gerek olmayacaktır. herşeyin fazlası zarar olduğu gibi makro besinlerin ( protein-yağ-karbonhidrat) de fazlası zarar.

    4) haftada 4ten fazla 2den az antrenman yapmayın. antrenman süreleriniz 1 saati , set araları dinlenme süreniz 1.5 dakikayı geçmesin. kronometre kullanın, çok faydasını göreceksiniz.

    salon sporunu kendi çapında öğrenmiş bir yazar kardeşinizin kendi taktikleridir.

    ytd

  • ezgi'nin kocası olsam stüdyoyu palayla basardım aq.kadın klibin birebir aynısını yapmış,mimikleri bile uydurmuş.sezen aksu hep böyle değildi belki bir klipte olabilir falan diyorlar.ulan hande yener sanki sürekli mavi saçlı veya ayşenur'un canlandırdığı romeo şarkısındaki gibi dolaşıyor.adamı delirtmeyin allahsızlar.

  • akp’ye oy veren seçmen türkiye yabancı bir ülkeye satılsa veya rte canlı yayında türk bayrağını yaksa bile kesinlikle pişman olmayacaktır.

  • hiçbir şey. sen o öğrenciyi dövüp sövüp sınıfı mum gibi yapsan paşamızın ağırına gidip ertesi gün çıkışta karnına bıçağı takmayacağının garantisi yok. bir sınıf dolusu asayiş vakaya bir tane öğretmenin çıkıp eğitim vermesi bekleniyor. devlet önce öğretmeninin can güvenliğini sağlasın sonra eğitim beklesin. şu durumda öğretmenin yapacağı suya sabuna dokunmadan maaşını almaktır.