hesabın var mı? giriş yap

  • ahahah, eğlendirici bir röportajın olduğu video.

    - peygamberin var olduğunu nasıl ispatlayacaksın?
    - ona vahiy geliyor!
    - ee, bana da geliyor!

    edit: ahahha, lan o sondaki "muhakkak" deyişi nedir ya ahahaha

  • son yıllarda türk futbolunun yetiştirdiği en modern sağ bek. geçen sezondaki istatikleri parmak ısırtıyor. 0 gol 0 asist ile sezonu tamamlamış, ondan önceki sezon ise 0 gol 1 asist. umarım es es'deki performasını gs'de de sürdürür.

  • herkes şirin mirin bir şeyler yazmış ancak nasıl çalıştığını doğru düzgün anlatan olmamış. bir makale bulup çevirdim, buyrun:

    lav lambası, şeffaf bir sıvı içinde asılı duran renkli balmumu damlalarının büyüleyici bir görüntüsünü oluşturan dekoratif bir lamba. lamba, ısı taşınımı prensibine göre çalışır ve çalışması üç temel unsur içerir: bir ısı kaynağı, şeffaf bir sıvı ve bir balmumu (wax) damlası.

    lav lambasının üçte ikilik kısmında şeffaf bir sıvı var. bu sıvı genellikle su ve mineral yağ gibi bir yağın karışımından oluşuyor. geri kalan üçte birlik kısımda ise balmumu var.

    lav lambasının tabanında genellikle ısıtma işlevi gören bir ampul bulunuyor. ampul kabın altını ısıtır ve şeffaf kısmın altındaki sıvının genleşmesine ve üstteki sıvıdan (yağ+su) daha az yoğun olmasına neden olur. daha hafif olan sıvı, balmumu kütlesini de beraberinde taşıyarak tepeye çıkar.

    balmumu damlası tepeye ulaştıkça soğur ve sıvıdan daha yoğun hale gelerek, kendisinin kabın dibine geri batmasına neden olur. ısı kaynağı kabın altını ısıtmaya devam ettikçe döngü kendini tekrar eder.

    balmumu damlalarının hareketi ilginç şekiller ve desenler oluşturuyor ve lambada kullanılan renklerin kombinasyonu görsel etkiye katkıda bulunuyor. lav lambası, herhangi bir ev veya ofis dekoruna benzersiz ve büyüleyici bir ek her zaman.

    kaynak

  • sahibi, istanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem imamoğlu'na hırsız demiş bir kimsedir. kaynak

    ayrıca trt world çalışanıdır. kaynak

    bunun yanında rakip restoranların menüsünde domuz etli yemekler sunduğuna dair kara propaganda yapmaktadır.kaynak

    tipik bir islamcı yani. ama çok ilginçtir ki küfrettiği modern, seküler ve demokrat kesime bir şeyler satmaya çalışmaktadır. bu kafayla yallah bağcılar’a...

  • yargılamadan önce down sedromu bir kromozom anomalisi olup, beslenme ve yaşam şekli ile alakası yoktur bunu bilelim.

    günümüzde yapılan tarama testleri hatalı sonuçlar verebilmekte ve sağlıklı olması beklenen bebek down sendromlu olarak doğabilmekte. ne yazik ki bir tanıdığım bunu yaşadı ve senelerce depresyondan çıkamadı. çoçuğu istemedi, hayattan tüm bağını kopardı, onu dünyaya geri döndürebilmek için ailesi senelerce çabaladı, çoçuk şuan 10 yaşında ve anne hala iyi değil.

    yani konu anne bebeğini öldürmüş. neee vay caniiiii!! değil. anne belli ki çıkamadığı depresyonda, bilinçsizce bunu yapmış. çok ama çok üzücü.

    lütfen bilmeden hissetmeden, anlamadan, empati kurmadan yazmayalım.

  • devletin saçma sapan işidir. allah aşkına kendinizi bu kızın ailesinin yerine koyun. 23 sene boyunca emek veriyorsun, canından can katıyorsun, ona iş güç kazandırıyorsun ama ceberrut devlet kızcağızın diplomasına el koyuyor ve diyor ki; "benim için 1-2 yıl çalışmazsan o diplomayı alamazsın."

    ulan cizre dediğin yerde kimsenin güvenliği yok, şehrin ortası bir anda çatışma yeri oluveriyor ama devlet buna rağmen oraya seni atıyor. orada bir savaş var ve devlet seni sivil halinle, diploma almamakla tehdit edip oraya git çalış diyor.

    siz kendi kızınızı cizre'ye gönderir misiniz? bu nasıl iştir? bu nasıl adalettir? bu nasıl devlettir?

    8 yıl sonra gelen edit: çok yanlış ve çok duygusal düşünmüşüm, kabul ediyorum hatalıyım.

  • şahsen benim için bok gibi geçmiş bir hayattır. ne hatırlamak ne de anlatmak isterim.

    edit: ulan bu entrynin bu kadar beğenileceğini hiç tahmin etmemiştim. herkesin mi kötü geçti arkadaş? :)