hesabın var mı? giriş yap

  • aynı zamanda filozof eray, kızların sevgilisi melih ve kimsenin takmadığı zeki'den oluşan 3'lü bbg finalini de hatırlayan nesildir.

  • özelleştirme adı altında elde ettikleri, aslında türk milletine ait tüm mal varlıkları 1 (bir) kuruş bedel ile kamulaştırılmalıdır,

    aldıkları tüm ihaleler namuslu sayıştay denetçileri tarafından tek tek incelenmeli, haksız elde edilen tüm kazançlar yasal faizi ile geri alınmalıdır,

    silinen tüm vergi borçları da yasal faizi ile geri alınmalıdır,

    bu konuda tek yetkili, türk milleti adına karar veren türk mahkemeleri ( istiklal mahkemeleri ) olmalıdır. ingiltere monarşisine bağlı londra mahkemeleri yok hükmündedir.

    bir kez daha hatırlatalım; sivas kongresinde ilan edildiği günden bugüne manda ve himayenin bu topraklarda hükmü yoktur.

  • "ben düşünmekten yoruldum, benim yerime de düşünür müsün? benim yerime ilgilenir misin insanlarla, yalanla, ihanetle, yalnızlıkla? geceleri birdenbire bastıran sağanak yağışlı korkuları alır mısın yamacımdan? gündüz gözüyle sevemiyorum kimseyi. yüreğimdeki bu düğümü çözebilir misin? "

  • en son speaking'in 3. sorusu ile alakalı yardımcı kalıpları ve ifadeleri eklemiştim ve aradan baya zaman geçmiş. bir yazarın hatırlatması üzerine ben de devam ediyorum.

    ilk önce hatırlayalım
    (bkz: #60523684) integrated writing key language
    (bkz: #60622982) speaking 1 ve 2 key language
    (bkz: #60675753) speaking 3 key language

    speaking bölümünün 4. sorusu sınava girenlerin en çok zorlandığı sorulardan biridir. bu da 3. soru gibi reading ve listening'in entegre edilmiş halidir. burada akademik bir alandan kısa bir parçayı 45 saniye süre içinde okuyoruz ve gerekli notları alıyoruz. ardından da 60 - 90 saniye arsı değişen bir lecture (listening) geliyor karşımıza. dinleyip not aldıktan sonra soru reading ve listening'te verilen bilgilerin birbiriyle ne şekilde alakalı olduğu oluyor. mesela long- term memory ile alakalı bir metin okuyoruz. bu metin genelde tanımlayıcı bir metin oluyor. lecture da bu konu üzerine örnekler veriyor gerçek hayattan. yapacağımız şey metne ve listening'teki örneklere refer ederek ikisini harmanlamak. çok pratik gerektiren bir bölümdür ve dediğim gibi zordur.

    şimdi de bu soru için kullanacağımız belli başlı kalıplara bakalım.

    useful language for speaking question 4

    ıntroduction:
    the article/lecture is about ……… (topic)………………..
    the article/lecture is about ……… (topic)………………..which can be defined as …… / which means ….. /which is ……..

    examples and explanations:
    (1st major point)
    the professor / lecturer provides an example of ………… to illustrate this point / the topic.

    she / he states that …….(sentence)………………….
    he/she goes on to say that …………. (sentence)………………

    (2nd major point)
    he/she gives a further example. + 2nd example /explanation
    he /she / lecturer adds another example + 2nd example/explanation

  • halbuki nasıl da yanlış biliniyor. eskiden istenmeye gelen kız, damat adayını beğenmezse kahveyi tuzlu, beğenirse şekerli yaparmış. tuzlu kahve içen damat adayı da öküz değilse mesajı alır, bu işten vazgeçermiş. ama popüler kültür her şey gibi bunun da b.kunu çıkartmış.

  • bunu diyen bunları da dedi

    (bkz: #45201375)

    (bkz: #45201008)

    başlık ve diğer entry'ler silinirse diye screen almış bekliyorum.

    antik şehir troll bulma şirketi gururla sunar. yeni bir troll'u huzurlarınıza sunmaktan gurur duyarım.

    zorunlu edit: ismi lazım değil bazı 'gavatlar' nolur entry'ni sil ben işsizim tekiyim burada eğleniyorum şeklinde yeşilimi yakmakta.

    yakmayın burası bir zamanlar kutsal bilgi kaynağı idi.

    debe editi: debe de double yapınca sedet maaşa zam yapmış.