hesabın var mı? giriş yap

  • tartışmak için yanlış mecra. buradaki tüm erkeklerin boyu 1.90 dan, çükü 20 santimden uzun.

  • bana 1 tl daha kazandıran açıklama. her bir yalanı için kenara 1 tl atıyorum. şimdiden site içinde güvenlikli bir ev aldım. teşekkürler badem bıyık.

  • -bence de en önemlisi elle yemek, yani kibarlık yapıcam diye bazen levye ile odun ile dövüyorlar. halbuki elden yiyince tadı çok farklı...

  • internet kafe, bilgisayar labı vs gibi yerlerde kitlenen bilgisayarı restart etmek için yanlış kasanın reset tuşuna 1 ya da daha fazla sayıda basmak sonra hata farkedildiğinde yandaki kişiyle göz göze gelmek.

  • yarım günün hesabını yapan askerlerin dünyasını başına yıkan haber. plakalar yeniden dağıtılıyor.

  • bizim oğlanla bir oyun icad ettik, bir süredir oynuyoruz. hayal gücü gelişsin diye evin içinde sözde çadır kurup kamp yapıyoruz. battaniyeyi üstümüze çekip güya gece oluyor, uyuyoruz. sonra oğlum beni uyandırıyor odanın lambasını gösterip " sabah olmuş " diyor. ben de " aa ne kadar güzel, güneşli bir gün " falan deyip karşıki dağlarda ne gördüğünü soruyorum falan. başlarda " inekleri görüyor musun? " dediğimde anlamıyordu olayı. artık kendisi neler gördüğünü söyleyebiliyor.

    dün akşam yine aynı oyunu oynarken sordum,

    -oğlum karşıki dağlarda ne görüyorsun?
    +inekler var orda.
    - başka?
    + köpek var?
    - peki başka?
    + koyunlar var.
    - ee oğlum ağaç yok mu?
    + yok.
    - neden? dağda biraz da ağaç olmaz mı?
    + o zaman koyunları göremezdim ki!

    apışıp kaldım yemin ederim. ben hiç öyle düşünmemiştim. 3 yaşında çocuğa hayal kurmasını öğretelim derken ayar yedik. korkarım inanmasam,

    + dümdüz duvarda ineği, köpeği gördüğüme inandın da ağaç göremediğime mi inanmadın? diyecek.

    maşallah deyin oğluma. (bkz: swh)

    debe: şöyle bir kampanya varmış, el atalım (bkz: #60102536)

  • şarabın yıllandırılması için kullanılan meşe türleri kuzey amerika ve fransız kökenlidir. bu türlerin seçiilmesindeki neden gözenekli bir dokuya sahip olması, hafifliği, esnekliği, akıtmaması ve şarabın yıllandırılması esnasında şaraba kazandırdığı koku ve tatların şarabın karakteristiğiyle uyuşması nedeniyledir. günümüzde fıçı yapımı esnasında bombeliğin kazandırılması için toasting denilen bir metod kullanılır. bu şekilde fıçıların içi yanıklık özelliği kazanır ve yıllandırılan şaraplar da bu sayede baharatımsı aromalar taşır. şarap asidi denilen tartarik asidin zamanla fıçıların gözeneklerini kapatması sözkonusu olduğundan 5 yılda bir fıçıların yenilenmesi gerekir. modern şarapçılıkta eskiye göre hacimce daha ufak olan 225 lt'lik barik adı verilen fıçılar kullanılmaktadır. yüzey alanı ne kadar ufak olursa, fıçının şaraba olan etkisi o kadar fazla olur. bir fıçının yapılabilmesi için ağacının 80 yaşına gelmiş olması gerektiği gibi, bir ağaçtan sadece 2 adet meşe fıçı yapılabilmektedir. şu anda türkiye'ye geliş fiyatları 1.500 - 2.500 usd arasındadır. henüz türkiye'de fıçı yapımında kullanılan meşe türü yetiştirilmemektedir. çok eskiden iğneada'da fıçı yapımıyla uğraşıldığı bilinmektedir.

  • aynı annenin, çocuğuna külotlu çorap giydirirken külotlu çorapla birlikte çocuğu havaya kaldırdığı da görülmüştür.

  • memlekette iyi şeyler akp'den kötü şeyler allahtan geldiğine inananları gösteren kaza.
    metro yapınca dünya lideri, kaza olunca akp ile ne alakası var. ben denetleyip açıyorum bu metroyu ya.