hesabın var mı? giriş yap

  • f klavye hakkında bir başka yanlış anlayış da: "q klavye dilimize uygun değil o yüzden diğer toplumlardan geride kalıyoruz".

    oğlum q klavye hiçbir dile uygun değil zaten. anlatmadılar mı size? q klavye dile uygunluk gözeterek değil, tam tersine ingilizce'de sık kullanılan harfler daktiloda aynı anda birbirine çarpıp takılmasın diye uzak dursun diye tasarlanmış, "yavaş olsun" diye. ingilizce'ye uygun klavye q klavye değil dvorak klavye.

    amerikalı da biliyor "dilimizi daha hızlı yazacağımız bir klavye olsa çok süper oluruz lan" demeyi ama kalkıp dvorak'ı zorlamıyor standart haline getirmiyor. niye? çünkü benim gibi sorgulayabilen bi kafaya sahip: (bkz: #27901261)

  • tokat’ta bulunan bir sucuk ve türevleri üreticisi.
    trt belgesel‘de yapım videolarını izledikten sonra markayı bulmak için google araştırması yaptığımda kendilerinin web sitesine böylelikle ulaştım.
    bez sucuk şu ana kadar yediğim tüm sucuklar içinde sucuk yememiş olduğuma kanaat getirdiğim bir sucuk fermente yöntemi.
    belgesel’de çalışma ve üretim koşullarına da bakmış olduğumdan inanılmaz heves ettim ve hakikaten de izlediğime, beklediğime değdi diyebildim.
    ertesi gün kargonun adresime gelmiş olması da çok hızlıca oldu.
    tanışma paketine kargo dahil 250 tl ödedim.
    1 sucuk, 1 acuka sos, 1 çemen, 1 kavurma, 2 bez sucuk olacak şekilde köpük kutu içerisinde dondurulmuş soğutucu desteği ile geldi.
    diğer ürünler fena sayılmaz, soslardan biri taneli olduğu için hoşuma gitti, ama hangisiydi hatırlayamadım.

    aşık baba

  • hepsini goren biri olarak kisaca fikrimi soylemek gerekirse:
    londra: metropol
    paris: sanat
    barselona: eglence
    roma: tarih

  • bokunu çıkarmasalarmış çok güzel projeymiş. böyle ev alacak olan adam evin 10 katı kadar arazisini bahçesini yanında ister. siz ne bok yemeye yan yana diktiniz amk? sanki asker basacak pezevenk binaları yanyana sokuşturmuş. tam türk projesi.

    editle geldim. var olan proje görselleri: evler arası şaka gibi 2-3 metre felan. resmen çöp.
    evler 1
    evler 2

    nasıl olabilirdi? (görsel houston, texas, abd'ye ait bir sokak) işte böyle. evleri daha da aralıklarla koyuyoruz. çok kolay. 150 tane yapacağına 30 tane yap. hepsine güzel bahçeler ve aralıklar ver. garajlar koy. valla lan gerizekalı olsan bile yaptırırsın. araplara özel yapmana felan gerek yok. bu evleri 1 milyona bile satarsın. kaldı ki maliyetin 400 bini geçmeyeceğine eminim(daha önce 200 dedim tamam abarttım :d) de tabi arazi/arsa parasını bilemem.
    olması gereken

    bu arada bilmeyenler için açıklayayım, paylaştığım görseldeki evler bir amerikalı için çok ucuz, sıradan evler. ve hemen hemen her mahalle böyle. daha da iyileri var da bulamadım.