hesabın var mı? giriş yap

  • corinth'li sisyphus'un anlaşma sürecine girdiği gerçeği (38)
    hephaistos'u hepaistos diye okuyan tip (76)
    merhaba ben truvalı priam sorularınızı yanıtlıyorum (132)
    pegasusun intikamı (113)
    sabire meltem banko (48)

  • olm valla çok iyi lan. halkın yarısını açık hedef haline getiren toplum önderlerini bir kenara koyup, kimsenin siklemediği bir sosyal medya kullanıcısını önce popülerleştirip sonra cezalandırıyoruz. huaaaaa demokrasi süper lan!!!

    ekleme: şu entry'e aldığım tehdit ve hakaret mesajları buradan köye yol olur. demek ki "alenen halkın demokrasi duygusunu aşağılamak" suçundan yargılanmam gerekiyor. benim yani! beni, beni, bihterini...

  • öncelikle hahahahahahahahaahahahahaha!!!!

    islamic kekoları avlama amaçlı hayal ürünü. tutmuş ya la...

    az önce facebook caprice gold sayfasından yazılan yorumları okuyordum da... yağlarım eridi yaaa...

    eğer yapılan yorumlar fake değilse ki hiç benzediği söylenemez bir çok hesap halen ve normal şekilde paylaşımını sürdürmekte, çok komik ve bir o kadar da hoşuma gitti.

    herifler fadıl akgündüz'ü 28 şubat gerçek mağduru ve müslüman zannetmişler, geziciler ve paralelcilere para kazandırmak istememişler ve bammmmm...

    ahahahah..

    ya bu kafadaki insanlara var ya müstehak yemin ediyorum ya. heriflerin birey olarak düşünme şansı yok sanırım ya ne aptal insanlar anasını satayım hahahaha...

    neyim var neyim yok bu projeye verdim demiş bide... zerre üzüldüysem şerefsiz evladıyım ya, aksine sevindim anasını satayım.

    sizler gibi yobaz köpeklerin neyi var neyi yok almak lazım.

    fadıl akgündüz'ü (nam-ı diğer jet fadıl) yürekten kutluyorum ya. gerçekten, içten söylüyorum bu tip projelerine devam eder umarım...

    ahaha geziciymiş.. al gezici diye gördün mü ananın amını yobaz müslüm.

  • çoğunuzun yaklaşımı filmlerden haliyle yanlış ve eksik.

    bruce wayne'in tony stark'dan daha fazla eğitim geçmişi vardır. kendini daha geniş yelpazede geliştirmiştir.

    asya kültürü
    orta doğu kültürü
    afrika kültürü
    avrupa tarihi
    fizik
    mühendislik
    biyoloji
    sosyoloji
    kinesioloji
    kimya
    psikoloji
    politika
    bilgisayar
    kriminoloji
    dövüş sanatları
    sanat tarihi
    antropoloji

    bunun yanında tony stark daha çok mühendislik ve fizik alanında birikimlidir.

    termonükleer astrofizik
    programlama
    makine/teknik
    robotik teknoloji

    bu iki karakteri "ehe mehe tony kendi aletini kendi yapıyür ama bruce uşağına yaptırıyür bu yüzden tony daha zeki ehe mehe" seviyesine indirgemek beş yaşındaki çocuk işidir. şirin; fakat salakça.

    - tony adapte olur, bruce hazırlıklı.

    - tony yenildikçe silah gücünü geliştirir. bruce wayne'in silah gücünü geliştirmesi için bir dövüşe, kavgaya, savaşa, yenilgiye ihtiyacı yoktur. iyi bir dedektif olduğu için araştırmasını, hazırlığını çok çok önceden yapar. düşmanının karşısına öyle çıkar.

    - tony impulsive'dir. bruce calculated.

    - tony iron man personasını saklamaz. topluma açar. haliyle çok kolay hedef haline gelir. kartlarını açık oynar. çok risk alır.

    - bruce wayne'in batman olduğunu bilen kişi sayısı çok çok azdır. haliyle batman'in jurisdiction'ı daha geniştir. eli kolu daha uzundur. hareket alanı sınırsızdır.

    neyse uzun uzadıya çizgi romanlardan örnek vermek yerine hepinizin bildiği filmlerden bir başka örnek vereyim: tony yenildikçe, dayak yedikçe iron suit'unu, shield'ini geliştiriyor. mcu'daki filmlerde bunu bariz gördük. bruce wayne ise bvs'de superman'in karşısına bir kere çıkıyor ve tam, hazır çıkıyor. bu yüzden başarılı oluyor (lex'in planı ortaya çıkmasaydı bildiğin şişleyecekti sups'ı). tony ise başarısının bedelini hayatıyla ödüyor.

    bu kadar basit. ikisi de akıllı. ikisi de zeki. ama bruce wayne daha akıllı ve daha zeki. çünkü daha birikimli ve daha tecrübeli. hayata bakış açısı, felsefesi, motifleri de bunda bir etken tabi. suçluyu anlıyor. o yüzden suçun kökenine inebiliyor. ha bir de bruce bildiğin whackjob, lol. kırık herif baya. şeytanları bol. bitmek bilmeyen bir iç çatışmaya sahip. ikilemlerle dolu. manyağın teki. tony bildiğin düz, yüzeysel bir adam.

  • dolores o'riordan'ın bir röportajında şarkının hikayesini anlatırken hala titrediği parça.
    hikaye şu: 1993 yılında bir gün, anne ve küçük oğlu londra’da bir marketten alışveriş yaptıkları sırada marketin önünde bulunan bir çöp bidonu içindeki bombayı fark edemezler. ira (irlanda cumhuriyetçi ordusu) adlı yasadışı örgütün bıraktığı sanılan bomba tam anne ve oğul market kapısındayken büyük bir gürültüyle patlar ve hedef daha ne olup bittiğini anlamayan ufaklık olur. bu lanetli durumun sebebi, irlanda’nın güneyi ve ingiltere arasında bitmek bilmeyen politik savaştır. o’riordan, haberlerde defalarca izlediği bu görüntüye dayanamaz ve yazmaya başlar. “1916’dan beri sürüyor bu…” dediği mısralarda, dublin’de çıkan ve çok kan döken paskalya ayaklanması'nı refere eder. (beş gün süren ayaklanmayı bastırmak için ingiltere, kenti tanınmaz hale getirmiş ve devrimcileri kurşuna dizmişti.) o’riordan o günleri unutturmayacak satırlarıyla günümüzde bile sürmekte olan savaşlara, ölümlere ve adaletsizliklere atıfta bulunur.

  • uğur sende yok kalibirasyon
    yazmışsın şiir yine atmasyon
    inanmıyor artık size bu populasyon
    utandırma şehitleri yapma ajitasyon.

  • hocanın* ingilizce "urfa ve gelenekleri" konulu bir sunum yapmak için hazırlanmış urfalı öğrenciye hiç bir görsel hazırlık yapmamasından dolayı tepki göstermesi, çünkü elemanın hadiseyi dümdüz anlatmak niyetinde olması, geleneksel müzik ve dans kısmına gelince hocanın tepkisini yinelemesi, "nasıl anlatacaksın ki müziği, getirip dinletseydin, dansını da yapardınız" şeklinde dırdırlanması, birden öğrencinin gözlerinde bir ışık belirmesi, akabinde sınıftaki ikinci urfalı öğrencinin elinden tutulup kaldırılması, sınıfın ortasında, müzik olmadan, sadece mırıldanılarak, halaya benzer bir dans yapılması, yaklaşık 3 dakika boyunca büyük bir ciddiyetle, hareketlere sonsuz özen gösterilerek dansın sürdürülmesi, sınıfın şaşkın bakışlar ve dumur ifadeyle bırakılıp, sunumun bitirilmesi.