hesabın var mı? giriş yap

  • anadolu insanı olmakla alakası olmayan durumdur. cahilin dünyası her zaman dardır. metropol cahilinin de dardır.

  • bu sefer emir demiri kesmez yalnız söyliyim. ülkenin başkentine de kayyum atamak öyle diyarbakır'a atamaya da benzemez. boş atıp dolu tutmaya çalışma gibi duruyor.

  • ekonomisi yerlerde surunen afrika ulkelerinden yilda 500 milyar dolar harac aliyor denmi$ fransa icin. o ulkelerden degil yilda, yuzyilda toplayamazsin o parayi. fakat okuduguna sorgulamadan zart diye inanmak insanin icini ferahlatir tabi. serin serin boyle.

  • en değerli şey olan zamanı satın almak için para harcamaları.

    zenginler zaman kazanmak için paralarını verir. fakirler para kazanmak için zamanlarını verir.

    şöyle anlatayım;

    fakir adama ve zengin adama dünyanın cennet bir köşesinde herşey dahil 3 günlük tatil mi yoksa son model en yüksek hafızalısından iphone pro maximum mu her ne karın ağrısıysa ondan mı diye iki seçenek sunulsa zengin adam o tatili (deneyimi) seçer. çünkü iphone macbook air falan onun için ulaşılmaz değildir. zor olan sorumluluklarını aksatmadan bir deneyimi yaşamak, zaman kazanmaktır. fakir adamsa istisnasız iphone’u seçer. 3 gün biter gider elimde ne kalırki? hem iphone’u paraya çevirebilirim vs. diye düşünür.

    en asgari kıstas budur bence. bir maddi varlık belirtmeye gerek bile yok. adamın isterse 10 tane evi olsun şu seçenekler arasında iphone’u seçiyorsa kalbinde, ruhunda bir yönden fakir kalmıştır o. zengin adam gibi düşünemez. içi cız eder gitti iphone diye:)

    not: ben de iphone’u seçerdim. 3 gün göz açıp kapayana kadar geçer :/

  • gelmiş geçmiş en karizmatik rock yıldızı ünvanıyla bu dünyadan göçmüş adam. gençliğimin ikonu.

  • malum zihniyet nedir deseler işte tam olarak bu videodakidir.. bu yüzden bu fasistlerden bir an önce kurtulmak gerekiyor..

    tam tersi bir durum olsaydı, malum partinin oyu en az %3 artmisti.. her gün tvde olurdu,şahsım tarafından videolarla yavaş çekimle anlatilirdi.. ama durum bu olunca, normal karşılanacak bu halk tarafından...