hesabın var mı? giriş yap

  • 2500 tl alarak sadece "sorun tespiti" yapan adamın cevabı.

    sorun çözmüyor, arabanın herhangi bir yerini yenilemiyor, arabanın daha iyi olması için hiçbir şey yapmıyor. sadece "şu şu sorunlar var..." o kadar.

    ya kardeşim 2500 tl bu iş için nasıl istersin? utanman yok mu? utanmadığı için "ama diğer firmalar 6 bin istiyor" falan demiş. diğer firmalar 60 bin istesin. sana ne? bana ne? ben sana söylüyorum kardeşim, bu saçma sapan iş için nasıl olur da 2500 tl istersin?

    yaptığın iş sorun tespit etmek. sorun çözmek bile değil. çözsen eyvallah. 2500 tl verelim, de ki "abi hortumlarda kaçak var hemen yapıyorum" tamam. ne diye 2500 tl alıyorsun? arabadaki hangi sorunu çözüyorsun?

    edit: utanmadan doktor örneği vermiş. ulan doktor sendeki arızayı görünce iğne yapıyor, ağzına ilaç sokuyor, tedavi ediyor. sen ne yapıyorsun? sorunu çözüyor musun?

    - hacı hoş geldin seni muayene ettim gripsin.
    - eee? hangi ilacı verdin?
    - 2500 tl ver başka doktora göndereyim ilacını versin.
    - sebep? sana neden 2500 tl verelim?

    edit 2: expertiz firması patronlarından çok komik mesajlar alıyorum. biri dedi ki "bizim giderimiz çok dyno lift 500 bin tl"
    adam mekanizmanın parasını 1 ayda çıkarıyor. valla iyi iş.

    biri diyor ki "ustaya çok ödüyorum çünkü hemen kaçıp kendi dükkanlarını açıyorlar rekabet artıyor benim firmam çok ünlü franchasing çok pahalı..." falan filan.

    yahu arkadaş, bu ustalar size 1 ayda 1 milyon tl kazandırmak zorunda mı? bir dyno lift, bir yazıcı, bir boya kalınlığı ölçen şey, bir tamirat takım düzeneği zaten o da göstermelik, bir de sekreter o kadar. adam çeker krediyi açar dükkanı. ne mesele ettiniz yahu?

    saatliği 5 bin tl olan ve sorun çözmeyen bir işe bu para verilmez. ben saçmalığa değiniyorum. firmalarla bir derdim yok. expertizi de kötülemiyorum. bu fiyatlandırmanın saçma sapan bir hal aldığını anlatıyorum.

  • yılmaz abicim, sen gençliğinde de çok yakışıklı değildin. bir demet tiyatroda sevgilin asuman yani deniz özermandı, manken değildi yani. vizontelede sevgilin yoktu, tuubada sakat bir kız aşık oluyor gibi oldu ama bir şey yaşanmadı. organize işlerde ebru akelle sevgiliydin ama kadın seni terk ediyordu. yani rollerinde hep bir yanı kırık kadınlarla sevgili olan yakışıklı olmayan bir adamı oynuyordun.

    ne zaman 50yi geçtin bir hareketlenme geldi. önce sazan sarmalında ezgi molanın biricik aşkı oldun, şimdi de bu dizide neredeyse kızın yaşındaki hazal ergüçlü ve milyoner selma ergeç sana ilk görüşte aşık oldular. tamam senaryoyu sen yazıyorsun falan ama biraz abartılı olmuyor mu?

  • 20.000 tl lik oyun bilgisayarım var rtx 2080

    piyasadaki bütün popüler oyunlara sahibim

    0 zevk alıyorum hiçbir oyunu oynayasım gelmiyor

    sanırım bizden geçmiş yaş 32 malak gibi yatıyorum şu an daha zevkli

  • yapılan iş e-mail şifresi kırmak değildir, son derece organize bir şekilde kredi kartı bilgilerini çalıp, suç örgütlerine satmak çok ciddi bir suçtur. üç aşağı beş yukarı, hak ettiği cezayı almış dolandırıcıdır.

  • senin çocuklarının finansal bilgi ve becerilerini geliştirmek için bilmen gereken 7 önemli bilgi

    görsel

    cambridge üniversitesi'nden david whitebread ve sue bingham birçok finansal alışkanlığın 7 yaşına kadar belirlendiğini gösteriyor.

    kira ödemelerinde geride kaldığınızda veya kredi kartı borcunuzla başınızı aştığınızda olabilir. çocuklarınızın aynı tuzaklardan kaçınmasını istiyorsanız, finansal okuryazarlığı bir an önce öğretmeye başlamalısınız.

    1- çocukların harçlıklarını ev işleri yoluyla kazanmaları, onlara sadece para kazanmanın ne kadar zor olduğunu öğretmekle kalmaz aynı zamanda hayatlarının ilerleyen dönemlerinde ihtiyaç duyacakları özgüveni geliştirmelerine yardımcı olur.

    2- bir tasarruf hesabı veya çocuk dostu bir banka kartı açmak, tasarrufun değerini öğretir ve bankacılık sistemine bir giriş yapmalarını sağlar. finansal sistemin bir iş yerine gidip çalışmak ve para kazanıp marketten alışveriş yapmaktan çok daha komplike ve çok değişkenli bir sistem olduğunu anlamaya başlarlar. en azından meraklı ve öğrenmeye açık zihinleri sistemi tam olarak anlayamasa bile merak etmeye başlar. bu bile çok önemlidir.

    3- çocuklarınızın bütçe tartışmalarını gözlemlemelerine izin vermek, onların nasıl sorumlu bir şekilde harcama yapacaklarını ve işbirlikçi çözümlere nasıl ulaşacaklarını öğrenmelerine yardımcı olabilir.

    4- yaşları ne olursa olsun, çocuklara aşılayabileceğiniz en önemli derslerden biri, paranın sınırlı bir kaynak olduğudur. paraları için çalışmak zorunda kaldıklarında – parayı daha dikkatli kullanmayı öğreneceklerdir.

    bir çiftçi kış aylarında karnı acıktığında bir sonraki baharda tohum olarak kullanacağı buğdayları yememesi gerektiğini bilir.

    ne kadar aç kalırsa kalsın tohumluk buğday yenilmez.

    ama çoğu insan geleceğini güvence altına almak, daha az çalışarak daha konforlu yaşamalarını sağlayacak tohumluk yatırımları için ayırmaları gereken parayı günlük ihtiyaçları için harcarlar.

    evet sen onlardan birisin. fakat çocuğun senin gibi olmaması için bunu ona çok erken yaşta öğretmelisin.

    5- çocukların bütçeleme becerilerini öğretmeye yardımcı olmak için haftalık harçlık sağlama alışkanlığı faydalıdır. fakat bunun daha iyisi bu parayı ev işlerini yaparak kazanmalarını sağlamaktır.

    en azından odasını toparlamadığında geçimini sağlayamayacağını öğrenmelidir. bisiklet almak istediğinde ise odasını toplamaktan çok daha fazlasını yapması gerektiğini de!

    kişisel çaba arasındaki zihinsel bağlantıyı kurmak, büyüdüklerinde ve kümesten uçtuklarında büyük kazançlar sağlayacak bir şeydir.

    6- satın almalara katkı isteyin

    onun için birşey satın almanız gerektiğinde, yeni bir spor ayakkabısı, boya takımı seti, oyuncak ya da başka birşey

    alınacak şeyin yüzde 10'unu ya da belirleyeceğiniz bir kısmını ondan talep edin.

    bu hem alınan şeye daha fazla değer vermesini sağlar hem de isteklerinin bir kısmını istemeden önce bir durum düşünmesini sağlar.

    bu çok önemli

    herşeye sahip olan kişi mutlu kişi değildir.
    istediği şeyi elde etmek için mücadele eden ve bunu elde eden kişi mutludur.

    7- para ve gelir durumunuzla ilgili çocuklarınıza dürüst olun

    çocuğunuzun finansal okuryazarlığını artırmak için yapabileceğiniz belki de en önemli şey, ailenizin mali durumu hakkında açık ve dürüst olmaktır.

    ebeveynler genellikle çok açık sözlü olmanın yalnızca endişeye yol açacağından endişelenirler, özellikle de iş kaybı veya başka stres faktörleri yaşıyorlarsa.

    gerçek şu ki, ileride bir yerde çocuklarınız kendi zorluklarıyla yüzleşecek. nasıl tepki vereceklerini bilirlerse, onlarla başa çıkmak için ölçülemeyecek kadar daha donanımlı olacaklardır

    çocuklar, ebeveynlerin fark ettiğinden çok daha fazla algılayıcı olma eğilimindedir. sağduyulu kararlar aldığınızı görürlerse, bu davranışları daha sonra yaşamlarında taklit etmeleri muhtemeldir.

    özet

    iyi para alışkanlıkları yoktan var olmaz - öğrenilmeleri gerekir.

    instagram hesabı

  • adamların devrinde, arabayı, evi geçtim artık telefon, laptop bile lüks sınıfına girdi, zenginlik göstergesi oldu. öyle hızlı bir şekilde fakirleşti halk.

    bunlara oy veren zır cahillere hakkımı helal etmiyorum!

  • bu adamdaki beyni kuşa taksan ters uçar amk.

    insanda bir gram zeka olmaz mı? olmuyor işte.

  • üst edit: hipoglisemi rahatsızlığı olanların bulaşmaması gereken beslenme biçimi. uzun süreli açlık, bu rahatsızlığı olanlarda kalıcı sıkıntılara neden olabilir.

    beslenme biçimidir. ramazan orucuna benzer, farkı aralarda içeçek ( kalorisiz ) içilebilmesidir.

    diyet değildir. intermittent fasting kilo verme amaçlı en kolay uygulayabileceğiniz beslenme biçimidir. genelde vucut çalışanlar yapardı, popülaritesi gittikçe artmakta.

    uzun süreli açlık, kısa süreli tokluk şeklinde uygulanıp, az az sık sık ye tarzının tam tersidir. kendinize göre bir tarz benimseyebilirsiniz ama genelde 3 şekilde yapılıyor :

    - 24 saat açlık - iki yemeniz arasında bir tam gün aç kalma şeklinde uygulanır.

    - 18 saat açlık 6 saat tokluk. şu anda benim uyguladığım versiyon. alttaki şekle başladıktan 2 hafta sonra buna başlasanız daha iyi.

    - 16 saat açlık 8 saat tokluk.

    akşam yediğiniz son yiyecekle, sabah yiyeceğiniz arasında 16 saat ( 18, 24 ) olması prensibine dayanır. bu, insülinin kanınızda mümkün olduğu kadar az salınması demek. insülin, yediklerinizi hücrelere sokmakla görevli hormon, eğer hücreler enerji ihtiyacını tamamlamışsa veya sürekli yemenizden ve insülinin sürekli tacizine maruz kalmalarından dolayı insülin reseptörleri bozulmuşsa (bkz: insülin direnci) bu fazlalıkları yağa dönüştüren hormondur aynı zamanda.

    siz bir şeyler yemeye başladıktan sonra pankreasınız 2 saat insülin hormonu üretir. bu süre zarfında sürekli yemek yememişseniz, ilk yemenizden 2 saat sonra ghrelin hormonu ( açlık hormonu ) salgılanmaya başlar. süre, yediğiniz yiyeceklerin glisemik indeksine göre artıp azalabilir. ortalama değerler bunlar. bu şu demek, yemek yedikten yaklaşık 2 saat sonra vucudunuz besin almanız için açlık hormonunu çalıştırıyor. bunun vucuttaki salınımı da 2 saat sürüyor yaklaşık. eğer bu süre zarfında beslenmemişseniz ( toplamda 4 saat ) leptin hormonu devreye giriyor ( tokluk hormonu ). enteresan şekilde en fazla kendinizi dinç hissettiğiniz dönem bu andan itibarendir, beyin aktiviteleriniz artar, çünkü beyin, yiyecek bulmanız için ekstra enerji sağlar ( metabolik hızınız artar ). bu durumu kıtlık durumuyla sakın karıştırmayın, günlerce aç kaldıktan sonra geçilebilecek bir durumdur kıtlık durumu.

    leptin salgılandığı sürece acayip tok ve dinç hissedersiniz kendinizi. leptinin bir diğer görevi de kandaki glikojenler ( yediğiniz karbonhidratların kanda dolaşan bileşim halleri diyelim ) tüketildiğinde, insülinin yaptığı yağları parçalayarak yeni glikojenlere, yani hücresel besinlere dönüştürmesidir. bingo ! yağ yakımının başladığı an. ne kadar uzun sürerse o kadar iyi diyemeyeceğim, 24 saati geçirmeyin. leptinler sonsuza kadar salgılanmaz.

    benim favorim 18-6 saat uygulaması. 18 saat leptinlere yağ yakımı için oldukça uzun bir süre veriyor, 6 saat de yiyip beslenebilmek ( herhangi bir kısıtlama yapıp da kendinizi diyet stresine sokmayın ) için yeterli.

    diyet stresinden uzak, bir beslenme biçimi olarak size kilo verdirebilecek harika bir şeydir intermittent fasting.

    şu saatte yiyeceğim stresine de girmeyin, "ben saat 18'den sonra yemiyordum" diye kendinizi yormayın da. evinizde olduğunuz zamanlar belli bir yeme saat aralığınız olsun, ama eşle dostla takılacağınız zaman mesela akşam saat 22'de kokoreç yediniz, sabahki yemenizi ona göre ayarlayın ( 16, 18 saat sonrasını ) .

    leptin salgılanması 2 hafta içinde düzene giriyor ve sürekli yemek isteyen halinizden eser kalmıyor. az az sık sık ye diyen diyetisyenlerinse neye hizmet ettiği ! anlaşılıyor tam da bu evrede.

    iki temel kurala uyduğunuz sürece kilo veriminiz devam eder.

    - günün son yemeği ile ertesi günün ilk yemeği arasına ağzınıza şekerli sakız bile almayacağınız 18 saat yerleştirin ( insülin çalışırsa o andan itibaren yeni bir 18 saat hesaplaması yapın )
    - yemek yedikten sonra, kaçta yerseniz yiyin, 4 saat uyumayın.

    açlık sırasında, su, şekersiz çay, limonlu çay, şekersiz kahve, şekersiz bil umum bitki çayı serbest. hatta leptinlerin işini kolaylaştırır sıvı tüketimi.

    24 saatlik versiyonu olan davut orucu, manevi iklimlere açılmak isteyenler için birebirdir. 2 günde bir tek öğün prensibine uyulur. hayvani gıda (bkz: protein) alınmazsa 4 hafta içinde mana boyutundan sinyaller almaya başlarsınız. ibadet ve zikirlerle beslerseniz bu dönemi, şu kutsi hadisin neler ifade ettiğini anlayıp, dünyadan elinizi eteğinizi çekeceğiniz o muhteşem ana ulaşabilirsiniz.

    "ben ilmi açlıkta gizledim, siz onu toklukta arıyorsunuz"

    edit: şeker hastalarının genel olarak bulaşmaması gereken bir beslenme türüdür. insülin direncini zamanla ortadan kaldıracağı umulur bu beslenme türünün, ancak eğer ilaç tedavisine başladıysanız veya düzenli insülin alıyorsanız doktorlarınızın verdiği diyetlere uymanız en doğrusudur. glifor vb. metformin hcl içeren ilaçlar kullanıp sadece insülin direncine sahip olanlar açlık süresinin değil, tokluk süresinin başında ilaçlarını içmeliler. açlığın başında bu ilaçları kullanırsanız ilaçla düşen şekeriniz, açlığın uzamasıyla birlikte tehlikeli bir düşüş içerisine girebilir. dikkat edilmeli.

    edit 2-: osman müftüoğlu'nun 11 mayıs 2017 tarihli yazısı.