hesabın var mı? giriş yap

  • bu tür haberler mısır'dan filistin'den falan gelirdi de gülerdik... ülkenin gele gele geldiği nokta burası işte amk.

    ibret-i alem için şişme noel baba'yı siksinler de rahatlayalım... hayır bu noel baba olayına dünyanın başka hiçbir yerinde bizim kadar takan var mı acaba merakta etmiyor değilim hani...

  • yaptığı kadınlar günü için kadınların alınması güzel bi hareketti. umarım babalar günü için babaları da alır.

    çocuklar uzun zamandır burda zaten.

  • cem yılmaz merdiven altı yerlerde çıkarak, karikatür dergilerinde çizerek, tamamen yeteneğiyle bugüne geldi ve kendisini çıkarttı. başlık da, başkasının "yeni cem yılmazlar çıkarırız" demesi karşısında haklı olarak, öfkelenerek ettiği söz. bu kez olmaz, evet (bkz: cem yılmaz'ı yedirmeyiz)

  • başlık: 31 çekerken fantezi söyleyin lan

    entry: ayni kadinin yasini yukselt ve dusur. mesela 10 yas ekle, bi daha hayal et. 5 yas cikar, tekrar hayal et. boyle boyle aritmetik islemlerle farkli kadinlar hayal etmek yerine ayni kadini tekrar kullanabilirsin panpa.

    buna cevreci 31 i diyoruz

    (bombacı fıkrı ?, 14.06.2011 11:31)

  • adi haluk bilginer'le ask dedikodularina karismis. zuhal olcay - askin nur yengi - zerrin tekindor. ulan benim uc pantolonum bile birbirine bu kadar benzemiyorken adam ask hayatinda tarzini belirlemis.

  • kızlar, aferin size.

    söyledikleriniz doğru olabilir, yanlış olabilir. gösterdiğiniz duruş ümitlendirdi beni.

    bir müslüman olarak ben de bu din tacirlerinden bıktım usandım.

    “müslüman mıyız”, “domuz eti tüketiyor muyuz” bilmem ne. terbiyesiz herif.

    senin tebliğine kaldık sanki. tebliğ ediyormuş. çeneni kapatıp, defolup gidersen müslüman sayısında yeterli artış olacaktır, merak etme sen, işine bak.

    aferin kızlar.

  • o’nunla 18 ay kadar birlikte çalistik. gürün’de savci yardimcisiydi.demek ki 1981-1982 yillari imis.

    bir polis komiseri,adam öldürmege tesebbüs suçundan yargilaniyordu.sanik komiser durusmada bu savci arkadasimizi reddetti.hakim ve heyet’in reddi cmuk’a göre mümkündür.ancak savci taraf oldugundan reddedilemez.buna ragmen arkadasimiz durusmadan çekildi.ilk defa niçin bu kadar çekingen davrandigini anliyamadim.sordum açik bir cevap alamadim..

    ilçede bir sehir kulubü vardi.genelde her ilçede olur.kisin isten sonra ugruyoruz.kimi oyun oynuyor (briç,konken vs.) kimileri de seyrediyor.içerde soba yaniyor.gelen paltosunu vestiyer ve duvarlardaki askilara asiyor.bizim savci, paltoyla oturup saatlerce oyun oynuyor.bir yandan da terliyor.dedim ki ”bu kadar terliyecegine paltonu çikarip vestiyere filan versen.. “ suratima bir seyden haberin yok der gibi bakti “ yav ..asmasina asayim da ya biri cebime esrar filan koyarsa” dedi.sasirdim….bütün kis o klupte paltoyla oturup oyun oynadi.

    iskilli oldugunu herkes biliyormus meger.ara sira inceden alaya aldiklari da oluyordu.bir gün jandarma bölük komutani yüzbasi,bana ugramisti.tesadüfen savci arkadasim da geldi.yüzbasi birden konuyu degistirip “sayin savcim cezaevinde tünel kazanlar topragi nereye koyuyormus biliyor musunuz ?” sorusuna ” yoo..” deyince “saksilarda biriktiriyorlarmis…” bu laf üzerine,izin isteyip odamdaki telefondan cezaevi müdürüne “ ne kadar saksi varsa hepsini attir” emrini verdi.akabinde de cezaevine gitti.

    izne ayrilirken masasinin üzerindeki takvimin tüm yazili sahifelerini yirtar,bos sayfalari birakirdi.

    bilirsiniz uzun araçlar ,bu niteliklerini belirtmek için araçlarin arkasina sagli sollu flama koyarlar.
    bizim savci böyle bir araci arkadan görünce “kizil bayrak asmis” diye sürücüsü hakkinda (o dönemde daha kaldirilmamis olan ) tck 141-142 den sorusturma yapmisti.(komünizm propagandasi)

    ama en önemlisi simdi anlatacagim.bir , adam öldürme suçu nedeniyle x köyü yaylasinda “geceleyin kesif” yapmamiz gerekmisti.kesif günü araziyi çiplak gözle görüp gerekli tespitleri yaptiktan sonra saatinde de kesfi yapmamiz daha saglikli oluyordu.bu yüzden gündüzün,güvenlik için jandarmayi sevk edip,biz de bir binek araci ile köye hareket edecegiz ,savci yok.baktim jandarmalarin ortasinda oturuyor.”gel bu arabaya bin” dedim.”böyle iyi” dedi.üstelemedim.köy yaylasina vardik.tespitlerimizi yaptik.kesif saatine daha epey zaman var.muhtar köy odasina davet etti.köy odasinda biraz vakit geçirdik.ayran ikram ettiler.herkes içti.savci reddetti.köy odasinin kapisinda ugurluyorlar.birisi gögsünü kasiyor.olabilir insanlik hali.savci hemen irkildi; “sen niye öyle yapiyorsun,tabanca mi çikaracaksin,aç bakayim belini” müdahale ettim.adami aramaktan vazgeçti.yaylaya dogru yürürken “ben niye ayran içmedim biliyor musun ?” diye sordu.” yoo..” dedim.”ya zehir varsa “ demez mi…
    neyse,saat geldi kesfe basladik.bu arada tanik dinledim.cmuk geregince ,tanik beyanina karsi,taraflara ve vekillerine ne diyeceklerini sordum.savci uzaktan “diyecegim yok”.dedi döndüm göremedim.yerde yatan adamlar var.niye yatmislar ? anlasilmaz bir sey… savci da yatmis yere.sebebini sordum.”kesfi seyredenler bir hadise çikarir diye yere yatirdim” dedi.jandarmalar da yatanlarin üzerine silah dogrultmuslar…pes dogrusu dedim ve yine o jandarmalarin arasinda,diger kesif heyeti kendi arabamizla ilçeye döndük.

    çok yasamadi savci arkadas.oysa benden gençti.bitlis’e tayin olmus,sonra galiba amasya’ya en son
    lüleburgaz’a .yaklasik bes yil sonra öldü…yok vesveseden ölmedi.

    söylemeyi unuttum.kibrit kullanmazdi.sigaranin birini söndürmeden ötekini yakardi.akciger kanserinden öldü…

  • -- guncelleme --

    bu baslikta ilgili cok soru geliyor o yuzden yine bir guncelleme mesaji yazmak istedim:

    sorular:

    1) dlr-2 kalkti mi?

    - evet su anda gorunen kalkti, thy ile iu (ist univ) arasinda yeni bir sistem devreye girdi, ben 3 once girdigim icin inanin hicbir fikrim yok.

    2) dlr-1 devam ediyor mu?

    - evet ediyor, dlr-1'in kalkacagini kolay kolay sanmiyorum bunu da belirteyim, dlr-1 ile dlr-2 cok farkli sistemler.

    3) dlr-1'e nasil hazirlanirim?

    - bir kac websitesi ve youtube'da videolar mevcut; ancak ben basvururken hicbiri mevcut degildi, yani onlar olmadan da yapilabilinir; peki neler yapmistim ben?

    oncelikle bir ozel formulum var: cok calismak. evet tek formulum bu, 2-3 hafta sistemli bir sekilde calisirsaniz (ki ben bos degildim, cok yogun bir isim vardi oncesinde) cok rahat halledebilirsiniz, ozellikle moduller tamamen pratikle ilgili. hepsini tek tek hatirlamiyorum modullerin ama ozellikle -moduller haric- 4 ana dersi yazmak isterim:

    a) ingilizce: cok fazla bilinmeyen idiom var ama cikanlar da bir o kadar belli, ielts den 7 almistim ben ama ielts'ten 6 alan birisi cok rahat gececektir, sorulari dikkatli okuyun, gerekirse 2 kez okuyun, zamanla ilgili sikinti yasamazsiniz ancak ciddi dikkat vermeniz lazim, benim bos/bilemedigim 15 soru vardir oyle diyeyim.

    b) mat: oss 1&2 tarzi konu anlatimli kitap alip bastan asagi calismistim, ozellikle univ ve mat i birakali yillar olduysa (benim gibi) cok iyi bir tazeleme oluyor, tavsiye ederim.

    c) fizik: vimana satin alin direk, sorular vimana'dan. ha ben satin almadim yine konu anlatimli fizik ve howstuffworks.com uzerinden tum konulari ogrendim, yani biraz fizik ogrenmek goz cikarmaz; ancak vaktiniz yok ise vimana satin alin.

    d) mic: bu da tamamen pratik aslinda herkes korkuyor vb de sikinti yok, joytick (logitech) kesinlikle alin, almadan olmaz bunda oyle diyeyim.

    -- sorulara devam --

    4) yasim 83 basvurabilir miyim?

    - evet yeni ilanda yas 1983 e kadar indi, basvurabilirsiniz demek.

    5) egitim ne kadar suruyor?

    - ortalama 2 yil sonunda sag koltuk sizin.

    6) elenir miyim, elenirsem tazminat oder miyim?

    - oyle bir sey benim donemimde hic denk gelmedi; baska bir ornek var ama ozel o yuzden yazmayacagim. elenmek diye bir sey yok, thy size olabildigince sahip cikmak adina her seyi yapiyor, eger illa olmuyorsa da tazminat odemiyorsunuz, sirket bunun pesine dusmuyor o konuda rahat cunku insanlar da oyle bir stres olursa sanirim kimse kolay kolay basvuramaz; ancak siz kurallara aykiri bir durum sergilediniz (atiyorum uc bir ornek, ucusa alkollu vb gittiniz) o zaman vay halinize, benim de gozume gozukmeyin oyle diyeyim.

    7) egitim ucreti ne kadar?

    - 100€ k idi ben girerken simdi 140€ k olmus.

    8) egitimdeyken herhangi bir maas aliyor muyuz?

    - 2 asgari ucret aliyorsunuz.

    9) turkiye'de egitim yerleri neresi?

    - thy'nin en buyuk egitim ussu, aydin'da kendine ait thy akademi; ancak istanbul'da afa, ayjet ve eskisehir'de anadolu univ'de egitim yerleri arasinda.

    10) yurtdisinda egitim yerleri neresi?

    - su an icin yurtdisinda hicbir filo yok, yakin zamanda da olmayacak diye biliyorum.

    11) egitim yerini biz mi seciyoruz?

    - malesef; ancak sanirim istanbul'da ikamet ediyorsaniz, evliyseniz vb istanbul'daki kurumlarda egitim almak icin bir onceliginiz olabiliyor.

    baska sorunuz var ise sorabilirsiniz yalniz ucus vb programlar yogun olabiliyor gec donus olabilir ama muhakkak donus yaparim.

    not: maas ile ilgili sorulara prensip olarak cevap vermiyorum lutfen sormayin, zaten her yer de yaziyor 3-5 ayni iste.

  • dünya lideri olacağız diye çıktığımız yolda, liderliğine soyunduğumuz dünya tarafından kocaman bir mülteci kampı olarak görüldüğümüzü ortaya koyan açıklama.

    içeride sebep olanların da, dışarıda bize bu ikiyüzlülüğü reva görenlerin de allah belasını versin.

  • oğlunun otomobil kullanırken levent yüksel dinlemesine sinirlenen baba kasedi alıp camdan aşağı fırlatır ve olaylar gelişir.

    -noldu baba?
    -böyle ibneleri dinlemeyin ulan!(o arada bülent ersoy'un kasedini teybe yerleştirir)
    -??!
    -işte böyle ibneleri dinleyin!
    -2 x ??!