hesabın var mı? giriş yap

  • mezarlarin ayak ucunda bulunan kucuk suluklar da buna bir ornektir. ruhlarin susadiklari zaman kalkip oradan su icmeleri inancina dayanir. muslumanlikla birlikte, "sevaptir, kuslar su icer" şemaline burunse de kokunun eski inanislardan geldigi soylenmektedir.

  • yuh! "2015 hangi ara bitti lan?" diye tepki verdiğim çekiliş.

    edit: 100 ekşi sözlük yazarı diyorlar, 400 verin bu iş huzur içinde çözülsün.

  • (bkz: doğal seleksiyon)

    bu testi geçen müslümanlar rüştlerini ispat ediyorlar. zayıf olanlar ise eleniyor.
    böylece her nesil müslüman bir önceki nesilden daha güçlü, daha kudretli oluyor.

    o'nun planında evrimin her türlüsüne yer vardır.

  • sayalım efendim:

    1 - yakın zamanda sakın bir ilişkiye başlamayın. mevcut ruh halinizle karşınızdaki bireyi de çileden çıkartırsınız... ekosistem bu yüzden sürekli kötüye gidiyor. çivi çiviyi sökmez... yapmayın...

    2 - bitti artık bunu kabullenin. onu sosyal medyadan veya ortak arkadaşlar vasıtası ile takip etmeyi bırakın. kendinizi ruh hastası etmeyin. çünkü zaten kişiden nefret ettiğiniz için üstüne onu mutlu görürseniz kendi psikolojinizi tarumar etmesini bir yana bırakıyorum. gider bir manyaklıkta yaparsınız.

    3 - eğer sosyal bir bireyseniz arkadaş grubunuzla vakit geçirin. ancak arkadaş grubu ile bu kız veya herif ne yavşakmış tadında sohbetleri bırakın. bitti geçti artık. onun layık olan yeri bulması için hafızanızdan mümkün mertebe çıkartın.

    4 - arkadaş grubunuz veya yakın çevreniz size birini ayarlamaya çalışabilir. nazik bir dille reddedin sebep 1. maddeye bakın...

    5 - özellikle uzun süreli ilişkilerden çıkmak hayata farklı bir düzen katmak için birebirdir. başlanacak bir kurs, yeni dahil olunan seyahat kulüpleri veya dernekler gibi hayatınızı zenginleştirecek ve size anlamlar katabilecek organizasyonlara zıplamanızın tam zamanı...

    6 - sakın eski türk filmleri gibi slow şarkılar açıp kendinizi hırpalamayın... unutmayın, sadece siz üzülüyorsunuz ve bu hayatta sizin hayatınızdan çıkıp gitmiş biri için kendinizi üzmeye değmez... mümkün mertebe farklı aktiviteler, eğlence içeren, keyif veren ve sizi rahatlatacak şeyleri tercih edin.

    7 - uzun ilişkiden çıkanlar için sakın geçmiş yaşınızı veya harcanan zamanı kafaya takmayın... unutmayın güzel geçen zamanlar sahte bile olsa güzeldi. o güzel günler hatırına saygısızlık etmeyin. bırakın geçmiş aldığınız derslerle beraber orada kalsın.

    8 - sakın ha sakın, bitmiş bir ilişkiyi kısa süre sonra canlandırma adı altında eski sevgiliniz ile temasa geçmeyin. daha da kötüye gidecek sonuçlar birbirinize daha çok zarar verirsiniz. bırakın olan olduğu gibi kalsın.

    9 - size zarar vererek hayatınızdan çıkan birey için yapılacak en güzel şey onu hafızanızdan tamamen yok etmektir. kendi hayatınıza bakın. inanın doğal seleksiyon onun defterini dürecektir.

    10 - size yapılmasından hoşlanmadığınız ne varsa bunu intikam adı altında karşı tarafa yapmayın. belli bir süre sonra kendinize olan saygınızı yitirir ve o kötü bireyden bir farkınız olmadığınızı görürsünüz.

    11 - dünyayı bizler güzelleştireceğiz. bırakın kötüler kötülükleri ile hafızanızdan hiç var olmamış gibi silinsin. güzel günler hep sizlerin olsun.

  • bakın, lütfen kulak verin bana:

    ak parti'ye oy verdiğini bildiğiniz, emin olduğunuz insanlar ortalama 3 ay içerisinde ağlayıp sızlanmaya ve muhtemelen sizden para istemeye başlayacaklar.

    bu durumda ne yapacağınız önemli:

    benim tavsiyem sakın ola seçimlerini eleştirmeyin. siz de zor durumda olduğunuzu söyleyin, yardımcı olamayacağınızı ifade edin. daha iyi olacak inşallah deyin. ama dalga geçer gibi değil. gerçekten inanarak...

    bu insanların karşısında bir blok olmayın, birleşmesinler. yavaş yavaş kendilerini tüketsinler, birbirlerinden uzakkaşsınlar. kayıtsız kalın.

    hiçbir şekilde siyasi bir tartışmaya girmeyin, fikirlerinizi sorarlarsa "ben bu işlerden pek anlamıyorum." deyin geçin.

    doğru bildiğimizi söylemek işe yaramadı. artık bu insanlarla konuşmayalım, kulaklarımızı da tıkayalım.

  • polinomlar ile tanışılan andır. o günden sonra matematik ile sadece merhaba merhaba.

    bu arada şimdi hatırladım o polinomlarla degil fonksiyonlar ile tanışılan an olacak, polinom nedir hiç bir fikre sahip değilim, buraya neden yazdım onu da bilmiyorum.

    edit: (bkz: taban carpi yukseklik bolu iki) polinomlar ile fonksiyonlar aynı şeymiş. artık matematiğe ne kadar kafam basmıyorsa, konuları bile anlayamamışım.
    editin editi: polinom ile fonksiyonlar aynı şey degilmiş, polinomlar lineer fonksiyonmuş.

    cahillik editi: lise 1 de fonksiyonlarla tanıştıgım anmış.

    isabetli karar editi: bu entry üzerine aldıgım mesajlardan sonra, anladım ki, matematiğe veda etmekle çok isabetli bi karar almışım.

  • kira öderken her ay maaşımın yarısını çöpe atıyorum gibi hissettiğimden hayalini kurduğum şey. kiradayken evin içine bir şey yaptıramazsınız, mutfak dolapları hilton banyoların anca hayalini kurarsınız, kendi eviniz olduğunda hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek sizin elinizdedir. ama hesap yapıyorum yapıyorum olmuyor, kredi çekerek falan olacak iş değil. ancak eline belli bir miktar toplu para geçecek bir yerden, o şekilde olur ancak. bu ülkede bu şartlarda çok çok zor, allah isteyen herkese nasip etsin, biz şimdilik ancak hayalini kurarız.

  • üşengeçlikten parfüme nasıl geldin amk

    edit : başlık sahibi şöyle bir msj attı ;

    - amk ifadesi hakaret içeriyor söylemek istedim, bu da suçtur biliyorsun. kaldır onu bitsin problem

    beyler avukat olan filan varsa ne olur taktik.

    edit 2 : eksik olmasınlar bir çok avukat arkadaş yazdı bilgilendirdi ve istişarelerde bulunduk. ortak kararımız gençliğimi yaktıgım yönünde oldu. uzun bir süre beni göremezseniz ne olur üzülmeyin. davası için savaştı dersiniz. dik durdu eğilmedi dersiniz.

    selam ve dua ile.

  • zamanın göreceli olduğu evren.

    zira "prens caspian" macerasına boru ile "çağırıldıklarında", pevensie dörtlüsü, saraylarını neredeyse harabe hâlinde bulmuşlardı, aradan o derece zaman geçmişti yani. hâlbuki narnia'yı ilk ziyaretlerinden sonra kendi dünyalarında bir yıl geçirdiklerini söylüyorlardı. "şafak yıldızı'nın yolculuğu" macerasında da bir yıl sonra o evrene dönüyorlar, caspian onlar gideli narnia'da üç yıl geçtiğini söylüyor. c. s. lewis, zaman çizelgelerinde kafasına göre ayarlama yapmış demek.*

    bir de şöyle bir şey yazılmış buralarda:
    (bkz: narnia günlüklerindeki inanılmaz mantık hatası)