hesabın var mı? giriş yap

  • önemli bir veridir.

    bakın, 50 yaşında bir dayınızım. çizgili t-shirt, bol paça gri kumaş pantul ve tokyolar ile dolaşıyorum. kafamda da dyo marka bez şapka var. göğüs cebime de kimlik ve cigara koydum. polis bile kimlik sormuyor. o kadar yaşımla uyumluyum. en büyük zevkim de inşaat seyretmek, sokak röportajlarına dadanıp "akp'li dayı simülasyonu" yapmak ve ağzına kadar dolup taşan kafeleri, iki elim arkamda seyrederek dolaşmak...

    50 yaşına kadar pek çok kriz gördüm.

    70'leri, o tüp kuyruklarını hatırlıyorum.

    1980 darbesini gördü bu gözler.

    1994 yılı idi sanırım. yeni mezun olmuştuk. ekonomik kriz patladı. bom! diye. pek çok kişi işsiz kaldı, dolar fırladı, raflardaki malların fiyatı ikiye katladı...

    2001 yılındaki anayasa fırlatma krizini de yaşadım. ingiltere'den yeni dönmüştüm. bir de baktım ki, memleket karışmış...

    eneeee!! la noliy! dedik.

    ama, hiçbirinde insanlar bu kadar rezil şartlarda yaşamadılar.

    her krizde fatura emekçilere kesildi ve işsiz kalanlar oldu,

    ama ne evsizlik ne de açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldık.

    yetersiz beslenme konusu tartışılıyordu ama kıtlık yoktu memlekette.

    şimdi ise...

    kriz var. öyle bir kriz ki, elektrik, doğal gaz, benzin vs. devamlı zamlanırken, büyük marketler stokçuluk yapmaya başladılar.

    bırakın ev araba almayı, ev kiralayamaz, kiraladığımız evde duramaz olduk.

    türkiye'nin hiçbir döneminde insanlar bu kadar rezil ve çaresiz bırakılmadılar.

    ve birileri halen çıkmış, "teğet geçti. bu kriz nedir ki?" diyor. lan her şeyimizi kaybediyoruz, birader! sen neyin hesabındasın? aloooo! hayırdır!?

  • eksi sozluk teknoloji bilisim ltd sti'nin yeni markasi. kisa sure sonra yayina girecek web adresi uzerinden erisilebilecek.

    uzun suredir arkadaslarla uzerinde calisiyorduk, begeneceginizden eminiz. nitelikli icerigin yayginlasmasi adina verimli bi calisma olacagi simdiden belli.

    soyle yapacagiz; sozluk'un tasariminda yapilan guncelleme ve eksi sozluk sozlesmesinde yapilan iyilestirme sonrasi yayina gecen eksi seyler'e tepki olarak entrylerini silen yazarlarin sildikleri entryler ve eksi seyler bunyesinde yer almasina musade edilmeyen entryler burada paylasilacak. uzun suren asamalardan gecerek sozlesmeye ek protokol yaptik. boylece entrysini baska yerde kullanamadigimiz kimse kalmayacak, kimse magdur olmayacak. ıtiraf etmek gerekirse tepkilere kayitsiz kalamadik, aklimiza bu geldi, yaptik. eksi sozluk olarak tabii ki bu seviyede de hizmeti en saglikli sekilde sunmaliydik.

    neyse iki kategori dusunuyoruz:

    1) dunun silinen en begenilen entryleri
    2) eksi seyler'de paylasilmasina izin verilmeyen en begenilen entryler.

    alintilanan iceriklerde asla degisiklik yapilmayacak. katiyyen icerige mudahale edilmeyecek sadece iditiryil dikinislir olacak.

    biz yaparken cok keyif aldik.yillardir gelistirdigimiz bir projeydi.

    ıleride arama motoru kurmayi, dizi sitesi yayina sokmayi, album cikarmayi, varsa gunlugunuze bi goz atmayi (yoksa da lutfen bize yazin) dusunuyoruz. bu konularda geri bildirimlerinizi degerlendirecegiz. tesekkurler.

  • kayseri'de yol çalismasi yapiliyomus. köylüler esegin birini salip geçtigi yerden yolu geçiriyolarmis. o sirada oradan geçmekte olan amerikali bir mühendis görmüs bunlari.
    merak etmis; gitmis yanlarina.
    -merhaba dayi nabiyonuz böyle? demis.
    köylü -yol yapiyoz diye cevap vermis.
    -"e bu essek ne" diye devam etmis mühendis.
    köylü genel prosedürü söyle bir anlatmis. essegin yolun nerden geçecegine karar verdigini söylemis. bizim amerikali mühendis yerlere yatmis gülmekten, öyle sey mi olur diye. alayci bir tonla:
    - "eee demis, essek bulamiyinca napiyonuz?"
    köylü:
    - "o zaman amerika'dan mühendis getirtiyoz."

  • marketlerde satılan şu 32'lik falan kocaman paketli tuvalet kağıtları var, onları satın alamıyorum. sanki her gören "oha lan, o nasıl bir sıçmak öyle" diye düşünecekmiş gibime geliyor, utanıyorum. ikililerden alıp çıkıyorum.

  • türkiye de golf sporunu öğrenmenin ve oynamanın yaklaşık maliyetleri ;

    kiralık golf seti (çanta ve 14 sopa) : 60 tl/günlük

    ders ücreti : 150 tl/saat (paket dersler ile 10'lu 20'li gibi; bu rakam ders başına 100 tl civarlarına gelmekte). yaklaşık 10 ders ile handicap alıp sahaya çıkmaya başlanabilir.

    (bkz: tgf) handicap ücreti : 150 tl / senelik .

    golf seti ücreti (golf çantası, golf sopaları) : başlangıç için güzel bir golf seti yurt dışından 3000 - 4000 tl, yurt içinde 6000-7000 tl. oyun seviyenize göre minumumda 5 6 sene bu setler ile oynayabilirsiniz. ikinci elleri çok daha ucuzdur.

    golf antreman sahası (driving range ve puttin green) : bir sepet top (yaklaşık 40 adet top : 10 tl)

    18 çukur bir round golf oyunu ücreti (golf arabası dagil) : 250 tl. oyun yaklaşık 4-5 saat sürmektedir. yıllık sınırsız üyelik rakamları golf sahalarına göre 6500 tl - 20.000 tl arasında değişmektedir. türkiye dahil bir çok golf otelinde konaklama ücretine dahil ücretsiz golf oyunu imkanı vardır.

    ortalama yıllık ücret ;

    10 ders x 100 tl : 1000 tl
    golf seti : 4000 tl / 5 sene : 800 tl
    yıllık sınırsız golf oyun ücreti : 6500 tl
    yıllık jeton ücreti: 40 x 10 tl : 400 tl
    ekstra harcama : 150 tl (top - aksesuar...)
    handicap ücreti : 150 tl

    toplam : 9000 tl / senelik. aylık 750 tl

    zengin diye tabir edilen kesimden herhangi bir eksiğiniz olmadan bu sporu yapmanın yaklaşık maliyeti aylık 750 tl. sürekli ders almayacağınız varsayılır ise daha da uygun rakamlara gelmekte.

    yani yeni bir spor öğrenip, gireceğiniz sosyal ortamın çekiciliği düşünüldüğünde komik rakamlar. sigarasına, alkolüne daha fazla harcayanlar biliyorum.