hesabın var mı? giriş yap

  • düserse ekime, düsmezse skime kadar dedigimdir.

    biraz da patronlarin sesi çiksin.

    orta sinif yok olursa hepiniz yok olmaya mahkumsunuz.

  • öğretmen: ...işte arkadaşlar, talas savaşı sonucunda matbaa müslümanların eline geçmiş, bu savaşla birlikte matbaa ilk defa çin'in dışına çıkmıştır.
    öğrenci: hocam bu çinliler salaklarmıymış da savaş alanına matbaa ile gelmişler.
    öğretmen: çık dışarı, çııık...

  • her şey. türk şoförünün o kontağı çalıştırması hata. çünkü vizyon sıfır çakallık sınırsız. otoparktan yola çıkarken yoldan araba geliyor mu diye kontrol etmeden atlayan mı dersiniz,
    ana yolla ara yolun birleştiği yerde ara yoldan çıkacak adam yolu göremesin diye ana yola park edilen arabalar mı dersiniz,
    ilerideki sıkışık trafiği görüp, sıkışıklığın en sonundan karşı şeride geçerek sıkışıklığın en başına gelerek her iki yönde de sıkışıklık yaratmak mı dersiniz,
    yine sıkışık trafikte ve ışıklı kavşakta yeşilin 1 saniyesi kalmasına rağmen o ışıktan geçmeye çalışıp, diğer taraftan gelen araçların arasında, yolun ortasında mal gibi kalmak mı dersiniz,
    hız sınırının 90 olduğu yollarda en sol şeritte 90la giderken gelip arkadan selektör yapanlar varlığı ve ona yol verip sağ şeride geçince 30la giden minibüsün arkasına denk gelmek mi dersiniz?
    yol kenarına park edeceğim diye ana caddede 10la gidip park yeri arayan mı dersiniz?
    2 arabanın sığacağı boşluğa hıyar gibi park edip başka arabaya yer bırakmamak mı dersiniz? -kaldırıma park edenleri söylemiyorum bile-
    .
    .
    .
    bu daha uzar gider bak, tamamı çakallık bunların. herkes kendi çıkarını düşünüyor. ben şuradan geçeyim de, trafik ne durumda olursa olsun deniliyor.
    zaten türkiyedeki son yıllarda oluşan kalitesiz toplumun en büyük sorunu bu değil mi? ben ben ben... ben işimi halledeyim de, ben paramı kazanayım da, ben yoluma gideyim de....

  • chatgpt ile websitelere içerik üretmeyi düşünen ama bu ve bunun gibi ai content detector'ler yüzünden hevesi kursağında kalan ya da google'ın yapay zeka içeriklerini tespit edip ilgili websiteye yaptırım uygulayacağı haberlerine canı sıkılan herkese bir amme hizmeti yapayım.

    bunu fark eden başka biri var mı bilmiyorum (internette hiç denk gelmedim) ama chatgpt içeriklerinin tüm ai content detector'lerden geçmesini sağlayan bir yöntem keşfettim.

    chatgpt içeriklerini incelediğimde gereksiz diyebileceğimiz yerlere virgül koyduğunu fark ettim. buna oxford comma deniyormuş. günlük hayattaki yazışmalarda falan genelde kimse kullanmıyor zaten. yani o virgülleri silseniz de cümle anlamını yitirmiyor.

    mesela genellikle yapı olarak şuna benzer cümleler yazar: "whether you're a entrepreneur, business owner, or individual investor"

    yukarıdaki cümlede gördüğünüz gibi or bağlacından hemen önce oxford comma denen virgülü koymuş. 1000 kelimelik bir makalede aynı virgülden en az 5-6 tane oluyor. buna and bağlacı da dahil. ve oxford comma'lar sayesinde ai content detector'ler bu makalenin ai ürünü olduğunu anlıyor. çünkü bu virgülleri silince ai content detector'ler %99 ai ürünü uyarısı verdiği içeriğe bu sefer %99 hatta %100 insan üretimi demeye başlıyor.

    yani kısacası chatgpt'nin yazdığı makalede aşağıdaki virgülleri silerseniz tüm ai content detector'ler o makalenin %99-%100 insan üretimi olduğunu sanacak.

    1- or ve and bağlaçlarından hemen önce konulmuş virgüller
    2- cümlede gereksiz gördüğünüz tüm virgüller (bazı virgüllerin yerine cümle yapısına göre noktalı virgül de koysanız olur)

    işte böyle sayın suserlar. umarım birilerinin işine yarar. chatgpt ile goygoy yapmak yerine para kazanmaya çalışan herkese bol şans.

  • bunun daha kötüsü o kız bana bakar dediğin kızın da sana bakmamasıdır.

  • rahmetli dedemin cüzdanından çıkan, annemin kesilen ilk saçı, beyaz kağıdın içinde bi bukle.

    45 sene taşımış cüzdanında.

    huzur içinde uyu güzel dedem.

    edit: güzel anneciğim 6 aydır kanser tedavisi görüyor, ameliyatını oldu; son iki kemoterapisini alacak. dularınızı bekliyoruz.