hesabın var mı? giriş yap

  • sizin icin ozetliyorum: kafe, restoran gibi ya da paket servis yapan, ya da direkt tezgahtan satan isletmelerde gida icin %8 olarak uygulanan kdv %10'a , alkollu iceceklerde ise %18'den %20'ye yukseltilmis. fark %2.

    en az 3 dakika kardasiniz hadi.

  • lise, sağlık dersi, soru: böbreklerimizi nasıl korumalıyız?
    cevap: inşaatın altından geçerken ellerimizi böbreklerimizin üzerine koymalıyız.
    not: tam puan almıştır

  • bencilliği ile kendinden nefret ettirendir.
    çocuk bu ya hu, çocuk. okulu ayrı, beslenmesi ayrı, sağlık giderleri kılık kıyafeti ayrı... bir çocuğa ortalama bir hayat sunamadıktan sonra onu doğurmanın, büyütmenin ne anlamı var? 30 yaşıma gelmek üzereyim, kızım büyüdü, başta annem olmak üzere herkes 2. bir çocuğu neden yapmadığımı soruyor. kendi hayatımı, özgürlüğümü ve bana ait olan bir geleceği bir kenarı bırakarak (ki bunu anlamazlar zaten) şöyle diyorum; "kızımın hayat standartlarını düşürmek demek 2. bir çocuk. bunu ona neden yapayım?"
    çocuk rızkıyla gelir diyenlere ayrı sövüyorum.

    edit: al işte biri dedi bile. selam kardeş. biz de senden bahsediyorduk.

    edit2: bu entry bir gazete manşetine istinaden 4 ya da 5. entry olarak yazıldı. yoksullugundan dolayı bir bebeğin hayatını riske eden ebeveynler nedeniyle bu kadar öfkeli cümleler içermis oldu. üstteki entrylere ne olduğu konusunda bir fikrim olmasa da başlık başa kalmıştır. yine de (!) ; sorumsuzca çocuk yapacak ve o çocuğun hayatını riske edecek kadar bencil ve sorumsuz insanlar çocuk yapmamalı.

  • kalkıp aynaya koşmama vesile olmuş ay amk yaşlanmışız lan diye düşündüren klib

    itiraf et sen de ilk başta sakallıyı fırat tanış zannettin

  • yine bi tekniker ağlayışı. yakında 10 yıllık hemşirenin 2 yıllık doktorun, 10 yıllık katibin 2 yıllık hakimin altında çalışması diye de başlık açılırsa şaşırmayacağımız durum. üniversite orda, sınavla alım yapıyorlar, mülakat yok. paşa gönlün çok huzursuz olduysa paşam, ver hakkını diplomanın. sen de mühendis ol.

  • 1966'da brezilya'da meydana gelen tuhaf ve açıklanamayan bir olay: kurşun maskeler vakası!

    20 ağustos 1966'da uçurtma uçuran genç bir çocuk, brezilya'nın rio de janeiro kentindeki vintém tepesi'nde miguel josé viana ve manuel pereira da cruz'un cansız bedenlerini buldu. her iki adam da resmi kıyafetler ve güneş gözlüğüne benzeyen maskeler giymiş halde yan yana yatıyordu.

    merhumların taktığı tuhaf maskeler nedeniyle "kurşun maskeler davası" olarak bilinen olayda, yapılan detaylı otopsilerde herhangi bir travma, fiziksel mücadele ya da şiddet izine rastlanmadı. biyolojik sistemlerinde herhangi bir zehirli madde bulunmadı ve ölüm nedenleri resmi olarak belirlenmemiş olarak kaldı.

    araştırmacılar cesetlerin yakınında boş bir su şişesi ve iki ıslak havlunun yanı sıra şifreli bir mesajın bulunduğu bir not defteri keşfetti: ilk sayfada elektronik malzemelerin ve yedek parçaların bir listesi vardı, ikinci sayfada "pazar günü, yemekten sonra bir tablet; pazartesi, sabahları aç karnına bir tablet; salı günü bir tablet yemekten sonra; çarşamba günü yatmadan önce bir tablet" yazıyordu. üçüncü ve en gizemli sayfa ise "16:30'da belirlenen yerde ol. 18:30'da kapsülü yuttuktan sonra etki sona erene kadar metalleri koru ve maske sinyalini bekleyin."

    mesajda bir buluşma zamanı, kapsüllerin yutulması ve kurşun maskelerin kullanılması belirtilirken, merhumların bu maskeleri neden ve hangi amaçla taktıkları hala bilinmemektedir ve bu gizemli olay hakkında çeşitli teorilerin ortaya çıkmasına yol açtı: gizli bir ritüele veya dini törene katıldıkları, psişik güçler denedikleri, dünya dışı varlıklarla iletişim kurmaya çalıştıkları, merkezi sinir ve beyin sistemini değiştirerek algıda, ruh halinde değişikliklere neden olan psikotropik madde testi uyguladıkları veya yasadışı faaliyetlere ya da gizli bir toplantıya katıldıkları teorileri üretildi.

    yerel yetkililerin soruşturmalarına rağmen çözülemeyen dava, komplo teorisyenlerinin ve çözülmemiş gizemlerle ilgilenenlerin dikkatini çekmeye devam ederken, viana ve pereira da cruz'un ölümlerinin ardındaki sır perdesi bir gizem olmaya devam etmektedir.

  • zincir'in disinda olmak. soyle anlatayim;

    simdi nasil oluyo da oluyo bilmiyorum ama sevgilisi olan insanlarin hep sevgilisi oluyor. yalniz olmuyorlar pek. bu insanlarin daha once de sevgilileri vardi, simdi de var, gelecekte de olacak. artik kendi aralarinda tarikatlar mi, yoksa baska bir sey mi bilmiyorum. iste siz de bu insanlarin olusturdugu bu zincire girdiniz girdiniz, yoksa omru billah sap gibi kalirsiniz. yalniz o zincire bir kere girdikten sonra olay guzel. buzlu bademler, hellolar mellolar eksik olmaz (burada sampanya patlama sesi hayal edilecek, bir de zengin adam kahkasi)

  • acı bir ölümle ölmüş çoban içeren video.

    ancak çoban en yapmaması gereken şeyi yapmış ve her seferinde başını yukarı kaldırmıştır.

    benim uzaktan bir akrabam da çok güçlü bir koçun saldırısına uğramış ancak ondan kurtulmuştu. ben de o anlattığı zaman öğrenmiştim, koç saldırısından kaçma şansı yoksa yapılacak en iyi iş dümdüz yere yatıp başı korumakmış. çünkü koç başını yere çok yaklaştıramaz, eğebildiği kadar eğip vursa da ayakta olduğu kadar güçlü vuramazmış. bu da kaçmak ya da bir şekilde kurtulmak için şans tanırmış.

    videoda da aynı durumu görüyoruz. adam yerdeyken koç saldırsa da ya kafaya vuramıyor ya da sağlam vuramıyor ama ne zaman doğrulsa doğrudan başına vuruyor.