hesabın var mı? giriş yap

  • akıl verirken önce aklınızı sorgulayın lütfen. elektrik yerine gazlı fırın tavsiye etmiş beyni uçkurunda olan arkadaş, gaz ucuzmuş gibi… odun diyip italya ile kıyaslamış. odun fırını kullanabilmek için güzel bir havalandırma sistemi ile birlikte fırının kurulabileceği geniş bir alan olmalı. tavsiye vermeden önce fazla alan işgal etmeyen 2 kapaklı buzdolabı büyüklüğünde elektrikli fırını neden kullanamıyoruz diye sorgulaman gerekiyor. işletmecinin bu hesapları detaylı yapıp akıcı bir şekilde bize aktarabilimiş olması tüm ihtimalleri değerlendirmiş olmasını düşündürüyor. şu aşağılayıcı her şeye negatif yaklaşan kişiliklerinizi bir kenara bırakın da insanları anlayıp mantıklı fikirler vermeye çalışın. ayrıca odunun tonu 2 bin türk lirasına dayanmış onu da belirtmiş olayım. bugünün şartlarında fırının enerji tüketimini hesaba katmasanız bile kaliteli malzemelerle hazırlanan pizzanın maliyeti 40 lirayı geçecektir. diğer ülkelerle kıyaslanamayacak kadar kötü bir haldeyken italyanları örnek göstereceğinize lütfen yalnızca darbe attığız yerle ilgilenin.

  • kiracım var ve bende bir kiracıyım. kiracımdan kirayı alamazsam bende ev sahibime kirayı ödeyemem. ev sahibim benden para almazsa muhtemelen yaşayamaz. hadi gel çık işin içinden. devlet yardım etmedikçe olabilecek bir şey degil. tamamen ütopya

  • bildiğin 40 yaşında hatun fotoğrafı işte ne bekliyordunuz ki bilemiyorum farkında mısınız ama ekranlar güzellik algınızla oynuyor ve tüm kadınların her zaman bakımlı olmasını beklediğiniz için ilişkilerinizde başarısız oluyorsunuz.

  • tek bir para birimine sahip bir dünya çok daha verimli olacaktır, aynı zamanda çok daha kırılgan.

    -farklı ekonomiler birbirine sıkı sıkıya bağlı olacak ve tüm korumacı engeller kalkacaktır. böylece küresel ticaret çok daha hızlı yayılacaktır.

    -ülkeler kendi paralarını basamayacak, bu yüzden sadece ekonomik büyümeye güvenecektir.

    -para, güçlü ekonomilerden zayıf ekonomilere serbestçe akacaktır.

    büyüme güçlü olur, ancak uzun vadede sürdürülebilir olmazdı.
    birbirine bağlı bir dünya çok daha kırılgandır.
    bir ülkede ortaya çıkan herhangi bir yerel kriz, hemen her yere yayılacak ve bir tür zincirleme reaksiyona neden olacaktır.

    mö 1177 tek bir para birimi kullanıldı. medeniyetin çöküş nedenlerinden biri oldu.

    avrupa birliği projesinde tek bir para biriminin benimsenmesi kuşkusuz yerel ekonomileri, ticareti iş gücünü ve serbest dolaşımını artırdı. zaten bu ülkeler ticaret kolaylığı ve karşılıklı büyümeyi teşvik etmek için ortak bir para birimi benimsedi.
    aksi halde ülkeler arasındaki ticaret hantal ve giderek daha karmaşık hale gelirdi.

    bununla birlikte, kriz dönemlerinde olumsuz etkilerini görmeye başlıyoruz. avrupa'daki birçok taraf paralarını geri almayı dahi düşünüyorlar.

  • torpilsiz iş bulabilen bir tane akp'li olmadığı için şaşırılmaması gereken haberdir...

    adamların kümülatif iq'su bile 90 etmiyor, başka türlü nasıl iş bulacaklar?

  • yan koltukta oturan birine cevap vermeden önce yapılan frenler de bu mahiyette kıymetlendirilebilir.

    evet, var öyle bir şey. kadın şoförler, araç sürerken ön koltukta oturan bir yolcuyla sohbetleri esnasında, bilhassa hayretle karşıladıkları bir konuda cevap veriyorlarsa, önce frene basıyor sonra konuşuyorlar. denendi, %100 çalışıyor.

    bu hakikati bir örnekle taçlandıralım:

    {misal, bir kış günü çeşme otobanı, sol şerit.}

    yan koltuktaki: mürüvvet de boşanıyormuş.

    {fren}

    kadın şoför: yapma ya!

    {devir düşer, motor vurur tor tor tor}

    .