hesabın var mı? giriş yap

  • banka calisani gozune degil, kameraya guvenerek dogru olani yapmistir.

    bu olay gercek olabilir, ancak yarin cikip annesi, "o ben degildim, haberim bile yoktu ne para cekmesi" dese bankanin elinde somut kanit yok. tum olay bankacinin ustune yikilir ve isinden de olurdu.

    1/10

  • hepimizin hissettiği bir gerçek vardır. başkalarının hep bizden daha çok arkadaşı olur. kendinize kızarsınız bunun için. sorgularsınız falan. huysuz muyum lan ben. ukala mıyım. neden diğerlerinden daha az popülerim acaba vs. meğer kazın ayağı öyle değilmiş. bunun bilimsel bir açıklaması varmış. karşınızda:

    (bkz: friendship paradox) türkçe namıyla (bkz: arkadaşlık paradoksu)

    bu paradoks ilk kez 1991 yılında scott l. feld adında bir sosyolog tarafından ortaya atılmış. bu eleman önce birçok insanın, arkadaşlarına kıyasla ortalamada daha az arkadaşı olduğunu tespit etmiş. bunun basit açıklaması şu şekilde. çok fazla arkadaşı olan insanların sizin de arkadaşınız olma ihtimali doğal olarak daha fazla. ve bu terbiyesiz sosyal kişiler sizin de katkınızla arkadaş sayısı ortalamasını bir hayli yükseltiyorlar. bu sebeple arkadaşlarınız da ortalamada sizden daha fazla arkadaşa sahip olmuş oluyor. şurada videolu bir açıklaması var:

    https://www.youtube.com/watch?v=httlvvufays

    şurada da matematiksel hesapları:

    https://en.wikipedia.org/wiki/friendship_paradox

  • sosis diye verilen maddenin büyük ihtimalle yeryüzündeki herhangi bir hayvanın eti olmadığına dair herkes hemfikirdir herhalde. yani öyle çift tırnaklı, tek tırnaklı, tırnaksız falan değil, işte ne bileyim çin'de konfeksiyon atıklarından falan sosis yapıp satıyorlardır. onu da ihaleye girip 4-5 ton alarak yurda sokuyorlardır.

    ekmek+ayran'ın parasını nasıl çıkarıyor o konu hakkında da başkası saçmalasın benden bu kadar.

  • tarla sahibinin yapması gereken tek şey helikopter'in sileceklerini kaldırmaktı. bence.
    eşşek değilse anlar oraya park edilmeyeceğini.

  • mala anlatır gibi paketleri açıklıyorum;

    paket 1: 0.99'dan almanız için evinizin olmaması gerekiyor, hiç ev almamış olmanız lazım ve asıl bomba aldığınız evin "sıfır" konut olması lazım. yani müteahhitten sıfır ev almanız gerekiyor. sıfır konutların fiyatları zaten 3-5 yıllık hali hazırda oturanların olduğu evlerden tam 2 kat pahalı. üst limiti de 2milyon.

    paket 2: 0.89'dan alabilme şartı içinse evin değerinin yarısı kadar peşinatı nisandan önce açılmış döviz hesabınızı bozdurarak alırsanız geçerli. evin değerinin yarısı kadar dövizi olup 1.20'den kredi çekip ev almamış varsa şu ortamda alnından öpüyorum zaten.

    paket 3: yarım kalmış inşaatların tamamlanması için müteahhide verilen kredi, geç bunu da.

    şimdi 1. seçenek müteahhide yarıyor, 2. seçenek yarım milyonluk dövizi olanlara. zaten şu ortamda bir evin peşinatını geçtim yarısına nakit olarak sahip olan birisine o ev ihtiyaç değil ki? 3 zaten müteahhide...

    şimdi iki madde de normal bir vatandaşa hiçbir fayda etmiyorken, haber çıktığı gibi sıfır ev bile olmayan yani madde 1'den faydalanamayacak durumdaki evler bile %15-20 artmış durumda. daha bugün hem de, ertesi gün bile değil.

    reyizin açıklamasından önce gözüme kestirdiğim evin fiyatı 1.280.000tl, 1m krediyi 1.20 oranından çekmiş olsaydım aylık ödemem: 15.768,05 tl toplam ödemem: 1.892.165,77 olacaktı.

    kimsenin yararlanamayacağı açıklamadan sonra evin fiyatı 1.500.000 oldu dolayısıyla artık 1.3m çekmeliyim. 0.99 reyiz oranıyla hesaplıyorum aylık ödemem: 18.561,15 tl toplam tutarım: 2.227.338,42 tl

    çıldıracağım yani, kimseye derman olmayan faiz indiriminde bile bu indirimden yararlanamayacak evlerin fiyatını arttırdı reyiz. açıklamasa daha uyguna ev alacaktı insanlar. bu müteahhitlere yaradı, sıfır ev satana yaradı...

  • şampiyonlar ligi kupasını ise gerçekten büyük ve güçlü takımlar almıştır. o takımlardan bazıları;
    ac milan
    real madrid
    barcelona
    bayern münih
    manchester united
    fenerbahçe

    edit; fenerbahçe yokmuş. uyaran arkadaşlara teşekkürler..