hesabın var mı? giriş yap

  • nasıl izin alınır? dronumuz 500 gram altı ise kafamıza göre takılabiliyor muyuz? gibi sorulara doğru düzgün cevap bulamadığım için kendim yazmaya karar verdim. genel hatlarıyla yazıyorum çünkü ayrıntıya girdikçe olayı çözmek imkansızlaşıyor. istanbul için yazıyorum ancak diğer illerde de durum benzer şekilde.

    1- dji spark (500g altı) dronum var. kayıtsız ve izinsiz istediğim yerde uçabilir miyim?

    - kayıt yapmak zorunda değilsiniz. ancak istediğiniz yerde uçamazsınız. tavsiyem dronu shgm'nin sitesi üzerinden kaydetmeniz, daha sonra uçuş izni alacakmışsınız gibi bilgilerinizi doldurup açılan haritada uçuşa serbest olan alanları tespit etmeniz. bunu yaparken insanlardan, binalardan, askeri alanlardan ve havaalanlarından oldukça uzak bir yer belirlemenizde fayda var. uçacağınız yeri belirleyip ekran resmi alın yazdırın ayrıca shgm'nin iha talimatnamesini de yanınıza alarak uçuşa öyle gidin. polis gelmesi durumunda bütün belgeleri ibraz edersiniz.

    2- dji mavic (500g üstü) dronum var. dronumu kaydedip istediğim yerde uçabilir miyim?

    - kayıt yapmak zorundasınız, yoksa 17 bin tl ceza ödeyebilirsiniz. eğer ticari iha lisansınız yoksa uçabileceğiniz yerler insanlardan, binalardan ve havaalanlarından çok uzak yerler. örnek vermek gerekirse bakırköy havaalanına çok yakın olduğundan bakırköy'ün hiçbir yerinde uçamazsınız. serbest bölgelerde uçmak için ise uçuş izni almak zorundasınız yoksa 4 bin tl ceza ödeyebilirsiniz. shgm'nin sitesinde izin alarak uçabileceğiniz yerleri görebilirsiniz. izin prosedürü en az 12 gün sürüyor. ayrıca, uçuşa giderken bütün belgeleri yanınıza almayı unutmayın.

    3- ben dronumla turistik yerler çekmek istiyorum ne yapacağım?

    - ticari pilot lisansı (iha 0 / iha 1) için parasını verip eğitim almalısınız. 3. kişilere verebileceğiniz zararlara karşı yıllık sigorta yaptırmalısınız. yine de insanlara ve binalara 50 metreden fazla yaklaşamazsınız. uçuşa kesinlikle yasak olan yerlerde (valiliğin sitesine bakınız) uçamazsınız. pilot lisansınızı alıp sigortanızı yaptırdıktan sonra yine izin prosedürüne dahil olacaksınız. yani en az 12 gün önceden uçuş izni başvurusu yapacaksınız. sonuç olarak ne yaparsanız yapın her istediğiniz yerde uçamazsınız. ayrıca, mevzuata aykırı bir uçuş yaparken 3. kişinin malına ya da vücut bütünlüğüne zarar verirseniz sigortanız bunu karşılamayacaktır.

  • hala daha gerizekalı gibi aldığınız para düşük yazanlar var. he düşük he. ulan yüksek olsa (genel itibari ile) o fiyatlar orada mi kalacak sanıyorsun. benim maaşım yüksek türkiye ortalaması üzerinde. şu an istanbul da herhangi bir yere (evet lacivert veya mikla da dahil) gidebilirim. veya kadıköy'de herhangi bir yere. fiyatlar insanları keriz yerine koyacak kadar yüksek. bunun aldığın para ile ilgisi yok.

    edit: bir arkadaş düzeltti hatamı sağolsun. yani girdi fiyatları yüksek evet haklı da. ama sağolsun bu işletmeciler fiyatlar bir yukseliyorsa dört yukseltiyorlar. bu durum saçma. evet kazanamadilar vs doğru da bu biraz fazla değil mi ?

  • o kurtlar, o sineklerin yumurta bırakması ile peydahlandı. bu sinekleri sevmezsiniz etmezsiniz ama işte bu canlılar sayesinde dünya koca bir çöplük olmaktan kurtuluyor.

  • bazen durum güncellemesinden çok yorumlar yarar.

    ağustos sonu evlenecek olan bir facebook kişisi durumuna şöyle yazar,

    ''düğün davetiyelerinin içine nescafe gold koyacağım. çünkü kokusunda davet var :))''

    yaran yorum ise damadın akrabasından geliyor,

    ''tamam yeğenim bizde beşi bi yerde yerine üçü bi arada takarız o zaman''

    ulan amk ya asdfghfsgf.

  • ben de ezansız bir ülkede yaşamak istiyorum. her istediğimiz gerçekleşmiyor ama.

    tanım: çöl bedevilerinin taleplerinden birisi. yallah arabistan'a. burası türk yurdu, arap çölü değil.

  • o kediyi o kafesten çıkardı, diğer elinde sopa vardı büyük olasılıkla sopayla kafasına vurarak öldürecek. ulan biz de türkiye'de kediyi tekmeleyenleri linç ediyoruz. biz baya baya iyi bir milletiz lan!