hesabın var mı? giriş yap

  • bir fil ile at kıyası olduğunda atın,
    iki fil ile iki atın kıyasında ise iki filin daha değerli olduğu ile açıklanabilecek sorunsal...

    debe edit: böyle yoğun ve üzücü bir gündemde böyle bir entry'nin debe'ye girmesi aslında beni şaşırtmadı.
    efsaneye göre vaktiyle eşit güçte görünen ordular birbirlerine çok zarar vermesin, insanlar yaralanıp ölmesin diye, düşman güçlerin komutanları kendi aralarında satranç oynar, oyunu kazanan taraf savaşı da kazandı sayılırmış ve kimsenin burnu kanamadan savaş son bulurmuş. her gün acıların katlanarak çoğaldığı bir günde satrançla ilgili basit bir bilgi içeren entry'nin debe olması da, bizlerin efsanedeki insanların genlerini taşıdığımızı gösteriyor belki. umarım kan ve göz yaşından dersler alır, sorunları savaşlar yerine aynı satrançtaki gibi felsefe, zeka, bilgi, teknik, matematik, sanat ve mutlulukla çözeriz; kimsenin kılına zarar gelmeden.

  • belit: bi dakka anne şu filmlere bi bakıyım...
    anne: korsan diil mi kızım bunlar?
    belit: evet ööle, bi dakka bişeye bakmaya çalışıyorum...
    anne: (satıcıya döner) hmm, demek korsan bööle oluyomuş.
    satıcı: biz diiliz hanımefendi cd'ler korsan...
    anne: haa...

  • yaş:6
    cinsiyet:kız
    tür:sarı saçlı ve (hep şaşkın bakan) kocaman ela gözlü.
    yakınlık: yeğen

    yağmurun bastırması ile birlikte apar topar binilen takside şaşkın ve ürkek bakışlarla yüzüme baktı ve yarı fısıldar, korkak bir ses tonuyla;

    -ayıp olmadı mı ya böyle adama sormadan arabasına bindik?

    dedi.*

    yıllar sonra gelen edit; bu çocuğu soranlar oluyor bazen. neden taksiye şaşırdı diye, kendisi küçük bir ilçede büyüdüğü için taksinin ne demek olduğunu bilmiyordu, çünkü ailesi hiç taksiye ihtiyaç duymuyordu. o gün bursa merkeze gezmeye gitmiştik. olay 2006 senesine ait. o kız şimdi üniversitede animasyon okuyor. oldukça gelişmiş bir hayal dünyası ve kendine özgü bir yeteneği var.... vay be zaman nasıl geçiyor. (2019)

    o kız geçen hafta mezun oldu. istanbul'da iş buldu çalışmaya gidiyor. ben 3 sene daha yaşlandım bu arada.

  • lisedeyken* kizlarin eteklerini havaya kaldirmak icin kulladigim, universitede ve devaminda kizlar bu hareketi kendilerinden yapmaya basladiklari icin zamanla korelip yok olan zihinsel yetenegimin bilimsel adi.

  • ----s2e9'e spoiler----
    bu adam kesin ingiliz degildir..oyle onlarin krali gibi ordunun arkasinda kafasinda tac beklememis alayiniz ben tek diyip dalmis duvarlara..bu yuzden ya iskoc ya da fikirtepelidir.
    ----s2e9'e spoiler----

  • a) ders çalışmaktan kafasını kaldıramamış insandır.
    b) millettin saçma sapan kur yapma şekline bakıp, boşver lan ne uğraşıcam bunlarla, demiş insandır.
    c) hele bir üniversiteye gideyim de, sevgili falan da yaparız yea, şimdi bulsam birini nasılda üniversite zamanı bitecek, ne gerek var, diye düşünmüş insandır.

  • chatgpt ile websitelere içerik üretmeyi düşünen ama bu ve bunun gibi ai content detector'ler yüzünden hevesi kursağında kalan ya da google'ın yapay zeka içeriklerini tespit edip ilgili websiteye yaptırım uygulayacağı haberlerine canı sıkılan herkese bir amme hizmeti yapayım.

    bunu fark eden başka biri var mı bilmiyorum (internette hiç denk gelmedim) ama chatgpt içeriklerinin tüm ai content detector'lerden geçmesini sağlayan bir yöntem keşfettim.

    chatgpt içeriklerini incelediğimde gereksiz diyebileceğimiz yerlere virgül koyduğunu fark ettim. buna oxford comma deniyormuş. günlük hayattaki yazışmalarda falan genelde kimse kullanmıyor zaten. yani o virgülleri silseniz de cümle anlamını yitirmiyor.

    mesela genellikle yapı olarak şuna benzer cümleler yazar: "whether you're a entrepreneur, business owner, or individual investor"

    yukarıdaki cümlede gördüğünüz gibi or bağlacından hemen önce oxford comma denen virgülü koymuş. 1000 kelimelik bir makalede aynı virgülden en az 5-6 tane oluyor. buna and bağlacı da dahil. ve oxford comma'lar sayesinde ai content detector'ler bu makalenin ai ürünü olduğunu anlıyor. çünkü bu virgülleri silince ai content detector'ler %99 ai ürünü uyarısı verdiği içeriğe bu sefer %99 hatta %100 insan üretimi demeye başlıyor.

    yani kısacası chatgpt'nin yazdığı makalede aşağıdaki virgülleri silerseniz tüm ai content detector'ler o makalenin %99-%100 insan üretimi olduğunu sanacak.

    1- or ve and bağlaçlarından hemen önce konulmuş virgüller
    2- cümlede gereksiz gördüğünüz tüm virgüller (bazı virgüllerin yerine cümle yapısına göre noktalı virgül de koysanız olur)

    işte böyle sayın suserlar. umarım birilerinin işine yarar. chatgpt ile goygoy yapmak yerine para kazanmaya çalışan herkese bol şans.

  • cüretkar bir bir bilimadamı.

    küçük bir çocuğa, bir sütçü kadının parmağında inek çiçeği yüzünden oluşmuş döküntü ve yaralardan aldığı vaccinia maddesini aşılamıştır.

    çocukta inek çiçeği hastalığı gelişmiştir.

    6 hafta sonra bu çocuğa büyük bir cesaretle insana özgü çiçek hastalığı maddesini aşılamıştır.

  • 45 entry'de esenler otogarıdenmiş hadi bir kaç arkadaş yazanlara sövmüş desek 40 entry var. aramaya inanmakbiraz lütfen. çok yaratıcısınız he mk he.

    bursa zafer plaza harita olarak güzel olacağını düşünüyorum counter takımı dış bahçede başlar terörist takımı otoparkta rehine tutar giriş için 3 farklı bina ve otopark girişi mevcut eğlenceli olabilir.

    tanım: cs için harita anketi başlığıdır