hesabın var mı? giriş yap

  • ben yaptım bunu. kızım 1,5 yaşındayken fiyatını, türkiye'ye göre ucuz buldum aldım. haa ne oldu, eve ilk getirdiğimde hatun alay etti. kızım hareketli bir cihaz olduğu için korktu. oynamadı. (robotla da oynamamıştı) ben oynadım. sonra uzun süre durdu bir köşede. yaklaşık 3 ay sonra kızım tekrar gördü, çekinerek bakıyordu. hadi oynayalım dedim, başlangıçta korktu ama sonra arabayı onun arkasından takip ettirmek suretiyle kovalamacalı oyun icat ettik. artı pilleri bitince hemen "baba pi" diyerek pillerini değiştirmeye çalışıyor. (bilim kadını potansiyeli var :) velhasıl kelam oynuyoruz biz kızımla arada sırada. yani herhangi bir problem yok şimdilik.

  • insanin somatik hucreleri bolunur. yaklasik 40-60 bolunmeden sonra hucreler bolunmez ve ölür. bu surecin adi hayflick limit olarak adlandirilir. hucre bolunmesinin durmasi, uretimin durmasi olacagindan organizmaya yaslanmayi ve ölümü getirir. bazi turlerde bu haylick limiti 20-25 iken galapagos kaplumbagalarinda 125 bolunmeye kadar cikabilir.

    dolayisiyla hayflick limit ile ömür arasinda pozitif korelasyon oldugu dusunulmektedir.
    limit yukselirken insan yaslanir. bilimadamlari su soruya cevap aramislardir: hangi kaynak hayflick limitine sebep olur?
    kromozom, telomer ve telomeraz.

    ayrica
    (bkz: #73160036)

  • şu otomobili ya adam akıllı üretin adam gibi herkes baksın incelesin ya da hazır değilse de temcit pilavı gibi ikide bir yarım yamalak göstermeyin şunu. yok bagajı açmak yasak yok zoom yapmayın yok binmeyin bu ne arkadaş böyle tanıtım mı olur? yaptığınız iş kendinize benziyor, tebrikler.

  • (travesti evi)

    - hayirli ramazanlar abic.. ablaci.. ee $ey adettendir bahsis isticektim ben.
    - ayhahaha sende tokmak da vardir di mi $imdi ahuahau. necla kiz gel tokmakci geldi.
    - euzubillah...

  • edit: sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz.

    yeni macbook pro satın aldığım için 3 ay ücretsiz izleme imkanı veren platform.

    türkiye'de hizmet vermedikleri için bilmeyen kişiler için nasıl izlediğimi kısaca anlatmak isterim.

    öncelikle yaklaşık 10 senedir sahip olduğum bir apple usa hesabım var, sizlerin de önce bir apple usa hesabına sahip olmanız gerekiyor. basit bir şey.

    apple usa hesabınıza türkiye kredi kartı kaydedemeyeceğiniz için, apple.com üzerinden türkiye'ye ait kredi kartınızla 10$ değerinde bir apple gift card alın ve onu apple usa hesabınıza tanımlayın ardından apple tv+ ücretsiz deneme sürümünü başlatabilirsiniz.

    türkiye'de apple tv uygulaması yüklenebilen herhangi bir android tv'ye apple usa hesabınız ile giriş yapıp tv'den tüm içerikleri yüksek kalitede izlemeye başlayabilirsiniz, iyi seyirler.

    apple tv+ içeriklerinin hepsinde türkçe altyazı var lakin bildiğiniz gibi apple tv+ ile birlikte hbo, amc gibi yapım şirketlerine de abone olabilirsiniz, bunların da 1 ay ücretsiz deneme süreleri var ancak türkçe altyazı yok bilginiz olsun.

  • arayüz nedeniyle satılan ürünü bulmanın zorluğu.

    ürünü google'da filanca ürün amazon şeklinde aratarak bulabiliyorum.

  • evet demelerine memnun olduğum ünlüler. bunlardan bir tanesi hayır dese şüpheye düşerdim. acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye.

  • iki yıl önce öldüğümü öğrendiğim başlık. halbuki ne iyi adamdım lan ben.