hesabın var mı? giriş yap

  • diyanet işleri başkanı ali erbaş'ın, çocukların kuran kurslarına gönderilmesi gerektiği konusundaki çağrısıdır. çocukları birer araptapar gibi yetiştirince kalkınacağımızı falan sanıyor ahaha

    --- spoiler ---
    4-6 yaş kur'an kurslarımıza ne kadar çok evladımız gelirse, istikbalimiz o kadar aydınlık olacaktır inşaallaaah.
    --- spoiler ---

    4 yaşındaki çocuğun ne arap tanrısıyla, ne de tecavüzcü yuvası kuran kurslarında işi yok ali. yallah arabistan'a. git orada ara malzemeyi.

    kaynak
    video

  • evlenirken, benim birikmiş param vardı, damat bey de onun yarısı kadar kredi çekti öyle hallettik her işimizi. ailesi düğün üstü yok yere küslük çıkardı, gelmediler, tek kuruşluk katkı da sağlamadılar, düğüne tek akrabalarının gelmesine de izin vermediler. canları sağolsun dedik geçtik, mutluyduk.

    düğünün hemen ertesi günü tüm takıları bozup eşimin çektiği banka kredisini kapattım. hani diyorsunuz ya, "kendi" akrabalarımın taktıklarıyla.

    bir zaman sonra eşimin ailesi bizimle barışmaya karar verdi, öyle yaptık. söz merasiminde bana bir kolye ve küpe takmıştı, küsünce de geri almıştı annesi, onu tekrar verdi. kırmadım kalbini aldım.

    boşanma sırasında ilk o kıytırık iki takı geldi aklına. geri istedi.

    yine de hiç aklıma, bütün erkekleri şeytanlaştırmak gelmedi. tek iyi örnek görmedim çevremde bu konuda, tüm arkadaşlarımın boşanma davalarında altın savaşları yaşandı, iki taraflı, ben hep kendime baktım. elbette bunların lafını bile etmeyecek adamların varlığına da inandım.

    diyeceğim, iyiyi de kötüyü de cinsiyette aramayın hiç. kimseyi de boşanma dilekçesini görmeden tanıdım demeyin. iyi insan seçmeye bakın. becerebilirseniz.

  • geçmiş olsun. hiç çekilmiyor böyle tipler.

    bizim insanımız bir türlü anlayamadı şu hayat pahalılığının asıl sorumlusunu. domates pahalı diye manava kızan insanlardan ne bekliyorsun gerçi.

    matematik bilmeyince, ekonomi bilmeyince ve sığır gibi yaşayınca işte adamın ortaklaşa böldüğü benzin fiyatına fırsatçılık bu dersin. tam bir aptalmış.

    kadın elalemin arabasına ucuza binmek istiyor ve buna bir şekilde hakkı olduğunu düşünüyor. bu kadar kafasız işte. böyle tiplerle tartışmak kadar vakit kaybı bir şey yok.

    bir de bunlar engellemeden önce ya da gitmeden önce son bir laf sokar "gezegenden silinin" gibi. o nedenle böyle salakça argümanlarla gelenlere kibar ve iyi niyetli davranmayacaksın.

    zaten hak edecek biri olsa öyle salakça bir argümanla gelmez. baştan açıklamasız net olmaz diyeceksin gitsin kendi kocasının canını sıksın ya da anasının babasının.

    ayrıca adamın yakıt dışında görünmeyen bir sürü masrafları ve riskleri var. mesela arabası eskiyor bir defa, bu artık yakıt kadar önemli bir husus. ayrıca bir kaza olsa, sana bir şey olsa, adamın bir tarafından kan alırlar, arabasını altından alırlar, hapse girer. bu riskleri adam senin boklu 50 liran için neden alsın be kadın? bir gram kafası çalışmıyor ya bu insanların.

  • obp(ortaöğretim başarı puanı), öğretimde fırsat eşitliğini en çok zedeleyen kavramlardan birisi. özellikle bu sene olduğu gibi soruların basit ve puanların yığılma yaptığı sınav senelerinde birçok insanın hakkının yenmesine sebep oluyor.

    bir örnekle, en zor fen liselerinden birinden 60 puanla mezun olup üniversite sınavında 5 bine giren öğrenci ile özel berkecan kolejinden 98 puanla mezun olup 25 bine giren öğrenci gün sonunda aynı sıralamayı yapmış sayılıyor. halbuki bu iki öğrenci profili arasında dağlara taşlara bir fark varken birinin tek suçu zor bir okulda kaliteli bir eğitim almış olmak.

    #obpkaldırılsın

  • çok doğru bir tespit. hem uzun boylu hem de kısa boylu kızların yatakta ne kadar aktif olduğunu bizzat görmüş bir kişi olarak onaylıyorum. öğrencilik döneminde iki ev arkadaşımla birlikte süper yeteneksiz olduğumuz için eve gelen kızlar bir arada yatardı, sabah onları uyandırmaya gittiğimde uzun boylu olanlar yattıkları gibi kalkarlar, kısa boylu olanlar dönmüş, dolanmış, üstünü açmış, bütün gece rahat durmamış olduğu belli bir şekilde uyanırlardı.

  • bir başkadır dizi müzikleri

    fragman

    * canicule – francis lai

    1. bölüm

    * clair de femme – jean musy
    * emmanuel – michel colombier
    * gündüzüm seninle – ferdi özbeğen

    2. bölüm

    * gustavo – cem yılmazer
    * mourir d’aimer – frank pourcel
    * mary’s theme – stelvio cipriani
    * o günler – ferdi özbeğen

    3. bölüm

    * canicule – francis lai
    * mercury falls (a) – west one music group
    * rendezvous (a) – west one music group
    * northbound again (a) – west one music group

    4. bölüm

    hayrunnisanın dinlediği şarkı gelmiştir :)

    * deprem – cahit berkay
    * tytb – cem yılmazer
    * breath of the desert (a) – west one music group
    * hiçbiryer – cem yılmazer
    * dry martini – philippe sarde
    * ödüğümde mezarıma gelir misin – zerrin özer
    * re-shashkin – omar faruk tekbilek
    * bosphore – director maurice pialat

    5. bölüm

    * cembir – cem yılmazer
    * 1 adelfi – stamatis spanoudakis
    * fidayda – naz müzik
    * un homme qui me plait (concerto pour la fin d’un amour) – francis lai

    6. bölüm

    * nuit du 17 octobre 2017 (sequence 8) – jean musy
    * la maison est en ruine – claude morgan, michel delpech, jean-michel franck rivat
    * wrecking ball (a) – west one music group
    * jm-sm009 – jean musy
    * pacific bliss (a) – west one music group
    * white lightning – charles berstein
    * seni terk edeceğim – ferdi özbeğen

    7. bölüm

    * tytb – cem yılmazer
    * un homme qui me plait (concerto pour la fin d’un amour) – francis lai
    * dayko – cem yılmazer
    * strange atmosphere – setuniman
    * clair de femme (a5) (theme joue au toregatto) – jean musy
    * arkadaşım – cahit berkay

    8. bölüm

    * clair de femme – jean musy
    * la maison est en ruine – claude morgan, michel delpech, jean-michel franck rivat
    * ceaser & cleopatra theme – russ case
    * l’ultima neve di primavera – franco micalizzi
    * clair de femme (a5) (theme joue au toregatto) – jean musy
    * han sarhoş hancı sarhoş – mahzuni şerif
    * çoban yıldızı – istanbul gelişim orkestrası
    * sürü – yılmaz güney

  • ocak ayında kolombiya'da ortaya çıkan, diğer varyantlara göre aşıya karşı daha dirençli, diğer varyantlardan daha bulaşıcı ve doğal yolla gelişen bağışıklığa karşı da dirençli olan covid-19 varyantı. şu anda, amerika'da, bu varyantın görülmediği tek eyalet nebraska'ymış.

    41 ülkeye yayılmış olan mu varyantı, amerika'da vaka sayıları nüfusa oranlandığında, en çok hawaii ve alaska'da görülüyor. şu anda, amerika'daki covid vakalarının %1'inden azı mu varyantı kaynaklı olsa da bu varyantı hem aşıya hem de doğal bağışıklığa karşı dirençli olduğundan sağlık otoritelerinin dikkatle takip ediyor.

    mu varyantının en sık görüldüğü yani vaka sayılarının en yüksek olduğu eyaletler maine, connecticut ve florida.

    amerika'da şu anda görülen covid-19 vakalarının %99'u delta varyantı. fauci, mu varyantı ile olarak şu anda ciddi bir tehdit teşkil etmiyor, ancak varyantı yakından takip ediyoruz demiş. mu varyantı temmuz ortasında amerika'da peak yapmış ve şu anda, rakamlar azalıyormuş.

    kaynak: https://www.newsweek.com/…ound-49-us-states-1626472

    ilave: şu web sitesinden, hem mu varyantının hem de diğer varyantların yayılımına dair güncel bilgilere ulaşmak mümkün. https://outbreak.info/situation-reports/mu