hesabın var mı? giriş yap

  • muhiti merkeze alıp 2 km çapında bir daire çizin eğer
    o dairenin içinde tavuk döner satan bir dükkan yoksa
    kaliteli bir muhittesinizdir.

  • kendi kendine testis muayenesi (kktm), 15-35 yaş arası erkeklerde sık görülen kanserlerden biri olan testis kanserinin erken tanısı için önemli bir aktivitedir.

    * kktm'yi ayda bir kere, ılık veya sıcak duştan sonra aynanın karşısında veya duş sırasında yapmalısınız. skrotum sıcakla gevşediği için daha sağlıklı ve etkin bir muayene yapmış olursunuz.

    * öncelikle testisleriniz üzerinde herhangi bir kızarıklık ve şişlik olup olmadığını kontrol edin.

    * her testisinizi iki elinizi birden kullanarak muayene etmelisiniz. işaret ve orta parmaklarınızı testisin altına, başparmaklarınızı ise testisin üzerine koyun, yavaşça testisinizi yuvarlayın. testis yüzeyinde düzensizlikler, şişlikler, çıkıntılar olup olmadığını kontrol edin. bunu diğer testisiniz için de tekrarlayın.

    * bir testis (genellikle sağ testis) diğerinden biraz büyük olabilir, bu normaldir.

    * testisinizin arka tarafında, yumuşak ip benzeri bir yapı olan epididimis bulunmaktadır, birkaç muayene içinde eliniz onun hissiyatına alışacaktır, onu şüpheli bir kitle ile karıştırmayın.

    * testisinizde rek değişimi, kızarıklık, ağrı, şişlik/kitle, deri yapısında değişiklik veya kasık bölgenizde ağrı hissediyorsanız lütfen en kısa zamanda doktora başvurun.

    * testisinizdeki her şişlik/kitle kanser olmayabilir ama bir farklılık hissettiğiniz anda doktora gitmenizde fayda var.

    ayda bir kere yapacağınız ve kısa süren bu muayene, sağlığınız için çok önemli bir katkı olacaktır, lütfen düzenli kontrollerinizi yapın.

  • benim açimdan bir olayi olan fotograflar. helikopterler, jakuziler, lamborciniler havada ucusuyor amk. ben de geçenlerde yapi kredi'den vadaa kumbarasi almistim içine para atiyordum. dum, ama kirdim attim simdi.

  • ben 31 yaşındayım ve yaklaşık 3100 tane insan tanımışımdır. timsah gözyaşları ile vücudun salgıladığı hormonlar yüzünden oluşan gözyaşlarını çok iyi ayırt edebilirim. bu adam gerçekten vücudunun salgıladığı hormonlar yüzünden ağlıyor ve bu bana çok samimi geliyor.

  • -namazla boyun ağrılarımdan kurtuldum doktor.
    +hmm. röntgeninize göre boynunuz yok ağrımaması lazım zaten.
    -nasıl yani?
    +gitmiş. omurganız komple yok :(

  • dünyanın hiç bir yerinde havaalanları ile şehir içinde böyle fahiş farklar yoktur. 10 tane farklı avrupa havaalanına gittim dışarda 2'ye içerde 2,5 oluyordu. bizim ülkede turist silkmek için üstüne de uçağa binebilen zengindir diye yerliyi de silkiyorlar böyle.