hesabın var mı? giriş yap

  • delta plus varyantı vakalarından birinin istanbul'da olduğunu söyleyen koca, "bunlardan biri istanbul. ankara'da yok. diğer iki ili söylemeyeyim" dedi.

    neden? devlet sırrı mı bu? o illerde bulunan insanların daha dikkatli olmaları için gerekli değil mi bu?

    ekleme: turizm...

    "anan baban ölsün kardeşim bize ne biz niye eve kapanıyoruz?" diyen yazarları ortaya çıkaran durum. insan mıyız arkadaşlar?

  • bence bokunu çıkardınız artık.
    lan olm, aşil gibi yarı tanrı, sapsarı yunan savaşçıyı zenci birine oynatmak ne demek lan.

    hadi o zaman çinli 1.60’lık adamı oynatın akhilleus rolünde..olur mu? o da olmaz. yani ne zencilikle ne çekik gözlülükle ne ırkçılıkla alakası yok bu durumun. bazı şeylerin marjinal olacağım diye
    cılkını çıkarmayın.

    lan zenci akhilleus ne demek?
    hitler’i köfte dudaklı bir pakistanlıya oynatmaktan hiçbir farkı yok.

  • arkadaşlar, şimdi adliyeden geliyorum. her gün saat 12 civarı yapıldığı gibi yine adliye meydanında toplanmak isteyen avukatların girişine bu sefer özel güvenlik görevlileri ve polis izin vermedi. polis/özel güvenlik darp ederek, yerlerde sürükleyerek 2 avukatı gözaltına aldı. gözaltına alınan avukatların serbest bırakılması için avukatlar tarafından oturma eylemine başlandı. yaklaşık 4-5 dakika sonra da 100'e yakın çevik kuvvet adliyeye girerek, 50'ye yakın meslektaşı yine darp ederek, cüppelerini çekiştirerek, yerlerde sürükleyerek ve hatta kelepçeleyerek gözaltına aldı. taksim'de, ankara'da, izmir'de, adana'da halka müdahale ederken "polisimize taş atıyolar, kamu malına zarar veriyolar, molotof atıyolar" diyerek gerekçelendiriyordu devlet müdahalesini, cübbesini giymiş avukatlar da mı taş atıyordu, molotof atıyordu lan? avukat dediğin kamu görevlisi sayılır, öyle canın istedi diye avukatı gözaltına almayı bırak, ağır ceza suçüstü hali olmadıkça üzerini bile arayamazsın. ama gördük ki hak, hukuk falan hikaye.

    olaylar başladığından beri sağduyulu olmaya çalıştım ama hala ve hala "polis müdahalesinde haklı, adamlar kamu malına zarar veriyor" diyen adamın, akp ile demokrasiyi aynı cümle içinde kullanan adamın akıl sağlığından şüphe ederim ben.

  • 1.90 boyunda zeki, yakışıklı, aylık en az 10bin tl maaşı olup devamlı türkiyeden kurtulmaktan bahseden mühendisler.

  • beşamel soslu kabak
    [ofis günlerimizin yılmaz cateringçisi inci hanımın vejeteryan mutfağından...]

    malzeme: dört-beş tane kabak, 100-150 gr. kadar rendelenmiş kaşar peyniri ve beşamel sos.

    kabaklar iyice yıkanır, kabukları soyulmadan ortadan ikiye bölünür. içleri çıkarılır ve önceden rendelenmiş kaşar kaşık vasıyasıyla yarım kabağın ortasına yerleştirilir.

    ardından yarım kabaklarımızın üzerine, paketin arkasındaki direktiflere uyularak hazırlanmış -ki çok kolay- beşamel sos dökülür. sosun içine ya da üzerine de tercih edilen baharatlar dökülebilir, fesleğen koyulabilir.

    kabakların iyice kendinden geçmemesi amacıyla, üzerine beşamel sos dökülmüş kaşarlı yarım kabaklarımız, yaklaşık 20-25 dakikalığına fırına verilir.

    afiyetle yenir.

    edit: [tarifimiz için imece usulü ipuçları]

    kabaklar önceden biraz haşlanırsa daha yumuşak ve yemesi kolay oluyormuş*.
    bu yemeğin daha restorant-vari adı kabak graten ya da kabak ograten miş*.