hesabın var mı? giriş yap

  • akp belediyesi olmayan illeri, tc'den çıkarmadığına dua etmek lazım.

    amacı yönetmek değil, bölmek olan bir hükumet sistemi var.

  • bu filmi sevip beğenen yazarların nicklerini bir kenara not ediyorum. 29 mart 2009 yerel seçimlerinden sonra akp olur da yüksek bir oy alır, büyükşehirleri falan kazanırsa, seçim başlıklarını kontrol edip "bu parti nasıl bu kadar oy alıyor aklım almıyor, şokşokşok, bu ülke adam olmaz" yorumları yapan yazarları ayrıca not edip bu iki grubun kesişim kümesini alacağım, bu kümedekilerin yerini bi şekilde yerlerini tespit edip burunlarına yumiyum sokacağım o yazarların. böğürlerine piknik tüpüyle vuracağım, ayaklarının küçük parmaklarını ezeceğim.

  • hakk'ın rahmetine kavuşan tümamiral soner polat'ın cenaze yürüyüşünde, şanlı türk ordusunun komutanlarına son veda yürüyüşündeki disiplinsiz ve düzensiz görüntüleridir.

    inanılmaz derecede üzüldüm. dünyaya nam salmış bir ordunun, böyle bir duruma getirilmesine sebep olan/göz yuman her kim varsa allah hesabını sorsun.

    video

    edit 2:
    ısrarla bu ayıbı örtmek için "acemi askerler yeaa, bedelli askerler yeaaa" diyen gevşekler var.
    arkadaşlar, bir "tümamiral" rütbesindeki komutanın cezane yürüyüşü bu. yürüyenler de eğitimi almış askerler. keza, askerliğin ilk başında bu yürüyüşleri öğretirler.
    tümamiral'imize ve vatana yapılan bir ihanettir bu görüntü. hesap soracak olanlar da vicdanlı türk milletidir. gevşekleşmeyin.

  • olay ankara üniversitesinde geçiyor. biyoloji okuyan çocuk ayakta altı parmak mutasyonunun sadece babadan geçebileceğini duyuyor ama buna itiraz ediyor çünkü babası 5 parmaklı.

    hocası git ailenle konuş deyince daha dram ortaya çıkıyor çünkü ailesi seni amcandan aldık aslında sen amcanın çocuğusun diyor. işler karışıyor; amca gerçekten 6 parmaklı ama dedesi 5 parmaklı.

    amca dededen değil yani. e babaanne öleli 7-8 yıl olmuş.

    köyde çaktırmadan soruşturuyolar köyde 6 parmaklı kimse yok.

    hikaye bu kadar.

  • başlık: 3 senedir zara poşetiyle geziyorum

    1. çöpte buldum sobada ütüledim içine gazete doldurdum metro tramvay geziyorum...
    gözler üstümde keyfim yerinde.

  • usta türk hakemsiz olmuyor usta. kırmızı kartı alnımıza çatıyorlar usta. bizim 80'lerde bir penaltı olması lazım. o da mı çalınmayacak usta? ne yapacağız usta?

    uefa'da teşkilatlanma zamanınız geldi uşaklar. uefa'ya bir çaycı sokun. 10 sene sonra bir müdürlük çıkarırsınız.

    edit: entry debe'ye girmiş. tamam daha fazla beğenmeyin. karadeniz mafyasına vurdurtacaksınız beni. *

  • herhangi bir inancın veya ideolojinin insanlığın bütün sorunlarını çözeceğine körü körüne inanmak ve daha kötüsü bu inancını başkalarına baskı kurarak hakim kılmaya çalışmak.

  • imdb'nin hikayesi kısaca şöyle;

    -1990'da imdb'yi kuruyorlar. o zamanlar bile 10 binden fazla film ve dizi barındırıyormuş.
    -1993'te internet sitesi açılıyor.
    -1994'te email ile kaydolma imkanı sunuluyor. insanlara email ile bültenler gidiyor.
    -1996'da ingiltere'de limited şirketi kuruluyor. ınternet movie database ltd. oluyor.
    -1998'de jeff bezos imdb'yi amazon bünyesine 55 milyon dolara katıyor.
    -2002'de imdbpro satmaya başlıyorlar. bildiğin premium üyelik. altın yumurtlayan tavuğa dönüşüyor site.
    2003'te "the top 100 contributors" özelliği geliyor. siteye emeği geçenlere verilen bir çeşit rozet. 1 yıllık da imdbpro veriyorlarmış o kişilere bedavadan. o 100 kişi daha sonra 250 kişiye çıkıyor.
    -2008'de imdb'ye ilk kez yabancı bir dil ekleniyor. almanca. ayrıca aynı yıl withoutabox ve box office mojo şirketleri de imdb tarafından satın alınıyor.

    ek olarak:

    -sürekli tartışma konusu olan top 250 belirlenirken herkesin oyu dikkate alınmıyor. oyunuzun dikkate alınması için sizin düzenli oy kullanan bir kullanıcı olmanız gerekiyor. ama imdb size hiçbir zaman düzenli oy kullanan statüsünde olup olmadığınızı söylemiyor. böylece listenin manipüle edilmesi engelleniyor. tahminlere göre 20 yıldır düzenli veren insanlar o listeyi belirliyor ve o kişilerin içine girmek imkansız gibi bir şey eğer 20 yıldır imdb üyesi değilseniz.

    mesela: https://www.imdb.com/…le/tt0252487/?ref_=fn_al_tt_6 hababam sınıfı serisinin ilk filmi 9.3 puandadır. top 250'ye girmek için gereken en az 25k oy almış olma kriterini de sağlar ama listede değildir. çünkü en çok oy kullanan kişiler bu filme oy vermemiştir. yerinde bir yöntem bu. böylece uluslararası ün kazanmamış filmlerin listeye girmesini önlüyorlar.

    -2020 haziran itibariyle sitede 552 bin sinema filmi, 743 bin kısa film, 185 bin dizi, 4.9 milyon dizi bölümü var. ayrıca dünyanın en çok ziyaret edilen 69. sitesi. benim de her filmden sonra mutlaka uğrayıp filmle ilgili bir şeyler okuduğum bir site.

  • evet hakan'ın tuhaf hareketleri olmasına rağmen gerek liderlik vasfı,gerek kibarlığı,efendiliği,adadaki birçok hırboya nazaran anlamlı ve düzgün cümleler kurabilmesi,uyumlu bir insan olması türk halkına fazla diye düşünürken hasan olayının bir benzeri yaşanarak hakan 2. sıraya kadar yükselmiştir,bence tebrikler.

  • dünyanın çekilir hale gelmesine neden olan insanlardan yalnızca biridir. köpeği öldüren o pezevenk ise, bu adamın tırnağındaki kir kadar bile değerli değildir.