hesabın var mı? giriş yap

  • en kötüsü abimin abime yaptığıdır.

    büyük abim küçüğüne şemsiye verir. "al bak bu paraşüt, atla." der. öbürü şemsiyeyi açıp sıkıca tutar ve birinci kattan atlar akabinde yere çakılıp ağlamaya başlar.

    edit: düşen abim mesaj attı, tom ve jerryde görmüştüm o zamanlar makul gelmişti dedi.

  • ele geçirilen her türlü atkı, bere, yelek, ceket, mont vb.. giysinin alınıp birleştirilmesi, bunların büyükçe bir montta toplanması, montun kollarına içi dolu eldiven, başına ise kafa şeklinde doldurulmuş bir bere takılması...

    ardından bunu arka köşeye, uyurmuş gibi monte etmek, sınıfa girildiğinde gerçekten de montunu giymiş bir öğrencinin alnını yarım çember oluşturmuş kollarının üzerine koyup uyurmuş izlenimi vermesi, sınıfa matematik öğretmeninin girmesi, herkesin ayağa kalkıp mont adam'ın haliyle olduğu yerde yatması, öğretmenin sinirlenip "kalksana evladım" diye birkaç kez tekrar etmesi, bizim anıra anıra gülmemiz, sonunda öğretmenin kaşları çatık vaziyette o köşeye ilerlemesi, durumu anlaması ve hala anıra anıra gülen sınıfta bir arkadaşa patlayıp "ne gülüyorsun gerizekalı" demesi...

    sonradan bunu geliştirmiştik; öğretmen masasına oturtmuş, içi doldurulmuş pantolon, bot giydirmiş, tebeşirle yüz çizmiş, tek eline kutu kola vermiştik. felsefe hocası buna daşşaktan kızarken resim filan çekmiştik... benden fazla insana benziyordu.

  • ayaklanmayı boşver de o nasıl bir sis çökmesidir.nasıl inecek uçaklar oraya merak ediyorum? yer konusunda baştan beri yapılan eleştiriler sanırım doğru çıkacak.

  • 1. italya bugün isviçre'yi yenmeli.
    2.20 haziranda bizim isviçre'yi yenmemiz ve mümkün olduğunca fazla farkla yenmemiz gerekli.
    3.diğer 5 grubun 3.lerinin gruplarını 3 puanın altında bitirmeleri gerek.
    4.diğer 5 grubun ilk 2 sıradaki takımları, 3. ve 4. sırada kalan takımları olabildiğince kevgire çevirmesi gerek.

    örneğin, b grubu bizim için çok kötü bir örnek çünkü şu an 3 puanlı 3 takım var. ama slovakya sürpriz bir 3 puan aldı polonya'ya karşı. isveç ve ispanya karşısında farklı mağlubiyetler alırsa, polonya da kalan 2 maçından galibiyet çıkaramazsa o grubun 3.sü slovakya olur ve bizimle puanı aynı olur. bizim -5, onların +1 averajı son maçlar tamamlanınca bizim lehimize sonuçlanırsa önlerine geçmiş oluruz. yani ölme eşeğim ölme. yani imkansız. yani zaten isviçre bizi patates eder.