• bak büyüyünce belki cimnastikçi olursun diye kardeşin iki topuğunu ensesinde birleştirmek.
  • şu an şaşkınlık içindeyim. "ben ablan değilim, şurda gördüğün yıldızlardan birinden geldim. annenin karnına koydular beni. uzaylıyım. aranıza karıştım." bunlar benim sözlerim ama bu blogu ben hazırlamadım. başkaları da mı diyormuş oha. tarih veriyorum; 89-92 arası bir dönem.
  • bir gofret veya sakız markası uydurup bakkala yollamak. bir hiç uğruna onca yolu teptiği için zevk almak.
  • bir arkadaşımın kardeşine yaptığı, en acımasızı ve anlamsızı olabilir.
    okuldan eve geldikten sonra küçük kardeşine; "ulan galiba pantolonum yırtıldı, bak bakıyım yırtılmış mı?" demiş ve kardeşi olay mahalline artık iyice yaklaştıktan sonra, çocuğun tam ağzının ortasına dişlerini çürütecek derecede şiddetli bir şekilde osurmuştu. hayvan herif.
  • plastik poşeti yediğime inandırıp, orta boy bir poşet yemesine sebep olmuşluğum var. o kadar saf olacağına inanmamıştım, "niyetim eziyet değildi" diyerek vicdan azabımı gideriyorum.
  • arabanın şoför koltuğuna oturduğu ve dalgın olduğu bir anda vitesi boşa alıp, el frenini çekmek. o gün kalpten ölmediysen bücürük, eminim benden ömürlü olacaksın şu hayatta.
  • bana yapılanları anlatayım:

    + 3-4 yaşlarındayken, gazoz ile gelen ablanın çiş diyerek zorla içirmesi.
    + yüksek bir duvardan kafa aşağı ablaca düşürülmek.
    + ailenin, japonluk derecesinde çekik gözlü tek ferdi olduğumdan, seni japonya'dan getirttik diyerek ablaca ağlatılmak.
    + yüklüğe çıkarıp üzerime yorganları yığmak.
  • birgün annemler beni abime bırakıyor. abim 12 ben 4 yasındayım. bizim abi müsveddesi evde ne kadar içki varsa annemler sanki gelmeyecekmiş gibi denemeye kalkıyor, neticede çocuk tabi. sızıp kalıyor. sızacagını fark eden deha dahi abim bana da zorla içki içiriyor ve beraber sızıyoruz. akşam eve gelen babamlara abimin açıklaması dayagı iki katına çıkarmıştı. " ben sızmak üzere olduğumu anlayınca kardeşime de içirdim. ben uyuyunca başına bişi gelmesin yalnız kalmasın diye"

    bu olay bana annemlerden aktarım. ben hatırlamıyorum.
  • anne mutfaktayken agu bugu yatıp sevimli sevimli abisine (bana yani) el sallayan bebekle oynarken "ulan bunun canı ne zaman acır acaba nasıl tepki verir" diye bir gaddarca düşüncenin kafada çakması, minik kardeşin parmağını dişlerin arasına almak, ufak ufak ısırığın şiddetini artırmak, ufaklığın durup durup sonra bir anda cayırtıyı koyuvermesi, annenin mutfaktan koşup gelmesi üzerine "birden ağlamaya başladı ya ne oldu anlamadım" demek gibi eziyetlerdir.

    bir de bu ufakken bayramda babaannem 20'şer milyon mu ne harçlık vermişti. ben de "bak ben sana iki para vereyim sen bana bir para ver" diyip kendisine iki adet 1 milyon verip 20'liğini almıştım. ulan ne yarrak bir abiymişim bu ikisini düşündükçe içim sızlar.
hesabın var mı? giriş yap