hesabın var mı? giriş yap

  • bu konuda bir kaç şey yazmak istiyorum. bilen biliyor ama bilmeyenler daha önce kullanmayanlar için aydınlatıcı olacağını düşünüyorum;

    eğer haritalama özelliği olan bir süpürge aldıysanız;

    (referans olarak bende viomi v2 pro var)

    1- ilk etapta evi tanıtırken benden size tavsiye yerleri değişebilecek tüm objeleri yukarı kaldırın, örn: sandalye kutu yerde duran saksı gibi. çünkü saksının olduğu yeri süpürülebilir alanın dışında bırakıyor sonra da saksıyı kaldırsanız dahi o kısmı süpürmüyor, aynı şekilde sandalyelerin ayağının yeri değişebilir eski yerini süpürmüyor. bundan kurtulmak için tüm evi yeniden tanıtmanız gerek, gerek yok. yeri değişebilecek her şeyi kaldırın evinizin haritasını tam çıkarsın sonra saksı olduğu için o alanı süpüremesin önemli değil, kaldırdığınızda süpürecek veya sağa sola kaydığında her yerini süpürecek çünkü tüm alan süpürülebilir alanın içerisinde.

    2- diğer modeller için geçerli mi bilmiyorum ama evi tanıtmaya başlarken şarj ünitesinden başlamalı kesinlikle elle müdahale etmeyin kafası karışıyor. temizlik bitti deyip şarj ünitesine geri gelip yerleştiğinde haritalama tamamlanıyor. şarj ünitesinden başlayıp şarj ünitesinde bitirmezse temp map'e atıyor, kayıtlı harita oluşturmuyor.

    2. evinizde onun görebileceği hizada ayna varsa örn: gardrop boy aynası gibi aynanın diğer tarafını da oda zannediyor. evi tanıtırken aynaların onun görebileceği hizasını kapatırsanız problem yaşamazsınız. yoksa her temizlikte aynadan diğer tarafa geçmeye çalışıyor. geçemeyince bırakıyor ama vakit kaybı.

    3- küçük kilim paspas gibi eşyaları süpürürken kaldırmanızı tavsiye ederim çünkü kendini onlara bir şekilde dolamayı başarıyor.

    4-bazı büyük kırıntıları alamayabiliyorlar. dış pervaneleri büyük kırıntıyı çok ittiriyor süpürdüğü alandan çıkıyor. ittirdiği yeri süpürmeye gittiğinde bu sefer de başka bir tarafa ittiriyor.

    5- fırçalarını ve haznesini düzenli temizlemenizi ve hep temiz tutmanızı tavsiye ederim performansını korumak için, zaten tüm fırçaları da haznesi de kolay çıkan aparatlar.

    6- mob özellikleri tartışmaya açık. hem benimkinde hem başka modeller kullanan arkadaşlarımınkinde süpürmesi kadar iyi bir performans göremedim.

    7- mi home uygulamamda her parçanın kaç saat kullanım ömrü kaldığı canlı olarak yazıyor buna göre yedek parça sipariş edebilirsiniz.

    8- evin haritasını çıkardıktan sonra temizlik zamanları ayarlayabilir bir kere kurduktan sonra her hafta istediğiniz saat ve günlerde istediğiniz odaları otomatik süpürtebilirsiniz.

    9- bu küçük bir alet beklentinizi ona göre tutun, boyundan çok büyük iş yapıyor ama sonuçta büyük bir markanın turbo premium gold best first el süpürgesi gibi değil.

    10- 2 cmye kadar her şeyin üzerine çıkmaya çalışıyor çıkmasını istemediğiniz bir şey varsa temizlik öncesi kaldırın.

    aklınıza takılan bir şey varsa yeşillendirebilirsiniz.

  • last seen'i kapatanların hala diğerlerinin last seen'ini görebildiğini sanan insanlar tarafından eleştirilen insan.

    biz kapatınca diğerlerini de göremiyoruz zaten. yani ben kimsenin - sevgilim dahi olsa - last seen'ini merak etmiyorum, kimse de benimkini merak etmesin.

  • iyi yapmışlar. hatta az bile yapmışlar. adamlar soykırıma uğrarken geç de olsa bir tek amerika devreye girmişti. müslüman dünyası kılını bile kıpırdatmamıştı. kadın, çoluk çocuk tecavüze uğrayıp, katledilirken nerdeydi bu araplar? bosnalılar şimdi vefa borçlarını ödemişler. onu bile çekinerek yapmışlar. o yüzden eleştirmeye kimsenin hakkı yok. o travmaları yaşamayan bilemez. tabi sonuçta trump'ın da rezil olması ayrı bir güzellik.

  • “bir politikacı ‘evet’ diyorsa, aslında ‘belki’ demek istiyordur. eğer ‘belki’ diyorsa, ‘hayır' demek istiyordur. ‘hayır’ diyorsa da, gerçek bir politikacı değildir. bir hanımefendi ‘hayır’ diyorsa, ‘belki’ demek istiyordur. eğer ‘belki’ diyorsa, aslında ‘evet’ demek istiyordur. bir hanımefendi ‘evet’ diyorsa, o gerçek bir hanımefendi değildir."

    sebastián pinera *

  • fenerliyim. entrylerime girip bakilabilir. fakat daha da galatasarayi agzina alan fenerlinin amina koyayim ben. baskalariyla sidik yaristiracaginiza bi uyanin akillanin da su takim duzelsin artik

  • bunlardan bazıları iyice gaza gelip kemerini çıkartır, kendi sırtına şlak şlak diye vurarak ritim yapardı.

    ayrıca bu nesil queen'in "we will rock you" isimli parçasını sıralara vurarak icra eden son nesildir.

  • bir cipsin icinden iki tane birden mega taso cikmisti ki hayatimin en mutlu gunleri siralamasinda basa oynar.sonra universite kazandim filan ama o tadi veremedi.

  • 2. mahmut. ( nam-ı değer gavur padişah)

    bugünkü cumhuriyetin temellerini atmıştır.

    ilk elçileri ve okuması eğitim alması için yetenekli öğrencileri avrupaya göndermiş onlar jön türkleri oluşturmuş ve ondan etkilenenler namık kemal gibi yazarları okuyan ( daha sonra yasaklatılmasına rağmen) mustafa kemal gibi veya ittihatçı gençleri oluşturmuştur.

    kılık kıyafeti değiştirmiş. fes ( şapka inkilabı) zorunlu hale gelmiştir. ( bu sebeple gavur padişah denir ahalinin kıyafetine vs. karıştığı için. ayrıca ironiktir güya şapka devrimini protesto etmek isteyen kadir mısıroğlu kafasında fesle dolanır ki, fes de aynı mantıkla getirilmiştir.)

    yeniçeri ocağının kaldırılması. bilinmelidir ki yeniçeriler paralı askerdir. devleti sürekli baskılıyan isyan eden padişah değiştirip cülus bahşişi alan onlardır. selçuklu ve osmanlının gelişmesinde rol oynayan tımarlı sipahilerle alakası yoktur. asıl başarılı askeri ve tarım sistemi odur.

    ilk resmi gazete çıkarıldı. ilkokul zorunlu hale getirildi. tıbbıye açıldı.

    dönemler olarak padişahlar yorumlanabilir. ama kendisi devleti o dönemde bir şekilde yaşatmayı başarmış. başarılı komutanlar ve siyasetçiler yetiştirilmesine ön ayak olmuştur.

  • cidden acayiptir. adamın neden dokunduğu meçhul kapağın açılacağını da bilemez dokunan kişi. gerçekten son zamanlarda izlediğim en ilginç video.