• doğuya, arap ülkelerine seferler yapan, onları fetheden, saray kasasını tıka basa tek oğlu süleyman'a bırakan yavuz selim'dir. kanuni biraz da onun sayesinde kanunidir. 7 yıl padişahlık yapmasına rağmen dünyaya iz bırakmıştır.
  • benim için fatih sultan mehmet favori padişahımdır. sırf istanbul'u fethetti diye değil.
    altı dil bilmesi, kendisinin aynı zamanda mühendis olması ve devleti imparatorluğa dönüştürmesi, ikinci mehmet'i "fatih" sultan mehmet yapmıştır.
  • (bkz: abdülhamid)

    savunurum kendisini. alçağım puştum evet.

    edit: çıkart göster diyenler var. çıkartıyorum birazdan bekleyin.
  • 1. ahmet (2. mehmet'in yerleştirdiği o vahşi teamülü kaldırmaya çalıştığı için), abdülmecid (o ya da bu nedenle hukuk devleti denen kavramın tanzimat fermanı vesilesi ile önünü açtığı için), 5. murat (en sonunda delirse bile potansiyel olarak aydın bir padişah olabilecek bir adamdı, osmanlı'nın kaybedilmiş fırsatıdır bence, onun aklını yitirmesi ile osmanlı'nın kaderi kesinleşmiş sayılabilir.)
  • ölü olanıdır.
  • net 2. mehmet'dir. yaptığı başarılı seferler ,karadeniz hakimiyeti, ege adaları hakimiyeti ve tabiki istanbul'daki başarılı savaş taktikleri.
  • 2. mahmut. ( nam-ı değer gavur padişah)

    bugünkü cumhuriyetin temellerini atmıştır.

    ilk elçileri ve okuması eğitim alması için yetenekli öğrencileri avrupaya göndermiş onlar jön türkleri oluşturmuş ve ondan etkilenenler namık kemal gibi yazarları okuyan ( daha sonra yasaklatılmasına rağmen) mustafa kemal gibi veya ittihatçı gençleri oluşturmuştur.

    kılık kıyafeti değiştirmiş. fes ( şapka inkilabı) zorunlu hale gelmiştir. ( bu sebeple gavur padişah denir ahalinin kıyafetine vs. karıştığı için. ayrıca ironiktir güya şapka devrimini protesto etmek isteyen kadir mısıroğlu kafasında fesle dolanır ki, fes de aynı mantıkla getirilmiştir.)

    yeniçeri ocağının kaldırılması. bilinmelidir ki yeniçeriler paralı askerdir. devleti sürekli baskılıyan isyan eden padişah değiştirip cülus bahşişi alan onlardır. selçuklu ve osmanlının gelişmesinde rol oynayan tımarlı sipahilerle alakası yoktur. asıl başarılı askeri ve tarım sistemi odur.

    ilk resmi gazete çıkarıldı. ilkokul zorunlu hale getirildi. tıbbıye açıldı.

    dönemler olarak padişahlar yorumlanabilir. ama kendisi devleti o dönemde bir şekilde yaşatmayı başarmış. başarılı komutanlar ve siyasetçiler yetiştirilmesine ön ayak olmuştur.
  • kendini deliliğe vurarak, kimseyi siklemeyen deli ibrahim.
  • 2. mahmut..
  • (bkz: şehzade mustafa) dır. kanuni gibi bir babası olması en büyük şanssızlığı olan gönüllerin padişahıdır. osmanlı için muhteşem addedilen yüzyılın sona ermesi geri kalan 400 yılın onun ahıyla yitip tükenmesidir…

    bakmayın siz bugünlerde kendini tarihçi zanneden zevatlara… isyan etmiş veya edecek adam hertürlü destek arkasındayken sonunu bile bile gidipte boynunu cellata vermez!

    edit: ufak bir kelime hatası, uyaran arkadaşa teşekkürlerimle…
hesabın var mı? giriş yap