hesabın var mı? giriş yap

  • tipik muvazaalı boşanmadır. adamın mallarını korumak ve hacze kaptırmamak için ve kendilerini garantiye almak için, borç içinde yüzen ve alacaklılardan kaçmak için usulen boşanan 23458676543245432 türk vatandaşı gibi davranmışlardır sadece.

  • nasıl ki bir insana telefon numaranızı vermek ona size günün her saatinde ulaşma hakkını tanımıyorsa onun günlük hayattaki rutinlerini takip etme olanağını da tanımaz.

  • ülkemizdeki benzinlik iş akışı tamamen müşterileri markete çekmek üzerine kurgulanmıştır çünkü marketçilik birim kar oranları oldukça yüksektir. benzin depolama, nakliye ve güvenlik önlemleri pahalıdır.
    en bilinen örnek olarak amerika ve diğer çoğu ülkede insanlar self-service benzinliklerde kendi ödeme işlemlerini pompa cihazı üzerinde yapar ve yola devam ederler. cash ödemek isteyenler için market kısmında bir çalışan bulunur. illa ben arabamda durayım, birisi benzini koysun diyenler de full-service adı verilen istasyonları tercih eder ve genellikle çalışana bahşiş verirler.
    cash ödeme sıklıkla galon başına 7-10 kuruş daha ucuzdur çünkü fiş sadece isteyene verilir.
    self-service sistemi rahatlıkla bizde de uygulanabilir ancak bu işlem ile servis süreleri uzar (müşteriler sistemi çok hızlı kullanamazlar, hata yapabilirler) ve müşteriler mağazaya daha az girerler. tabii ki personel çalıştırmak ve onlara maaş vermek gerekir ancak işgücü ucuz olduğu için çok da dikkate alınmıyor.

  • fenerbahçe ile oynanacak süper kupa maçının centilmence geçmesi temennisini "şunun bilinmesini isterim ki, yıllar sonra birer delikanlı, birer genç kız olacak miniklerin 'soma için oynanan finali hatırlıyor musun ne kadar güzel bir gece olmuştu' demesi beni tüm zaferlerden daha çok mutlu edecektir." diyerek dile getirmiş güzel insan.

    şu kirlenmiş türk spor camiasına ne kadar örnek olur bilinmez ama umuyorum ki güzel bir iz bırakacaktır bu topraklarda.

    edit: bırakamadı.

  • bi ara biri hamileler dışarı çıkmasın demişti de ne kızmıştınız. şimdi bana onu hatırlattı bu muhabbet.
    çıksınlar canım, sadece bizim istediğimiz gibi giyinsinler ama. göbeklerini "ifşa" etmesinler, dar giyinmesinler, esprili tişört giymesinler vs. vs. vs.
    kendinizi işte o adamdan farklı sanıyorsunuz ya, değilsiniz.

    bakın önümüz de yaz, ben 6 aylık hamileyim şu an. bikinimle denize havuza falan gircem daha. bi de dar giyinmeyin falan diyorlar ya lan. ahahahah.

  • çok net olarak özlediğimiz modern türkiye çocuklarını içeren kliptir. bu klipte emeği geçen herkesin gözlerinden öpüyorum. bu kötü günlerde bize bu güzel görüntülerle bir nebze olsun nefes aldıran deniz kuvvetlerine teşekkürler.

    edit: modern türkiye çocukları lafını kullanmam birilerinin zoruna gitmiş. anlamadığı şey şu ki modern demek sadece görüntü demek değil, tabi günahsız sabilere hallenen arkadaşların bunu anlamasını beklemiyorum.

  • iki gunlugune yurt disina giden arkadastan gelmis: "ulkeyi iki gun terk ettik teror bitmis, israil ozur dilemis, aylar sonra milli takim mac kazanmis... tek sorun ben miydim arkadas!!! bi' kac gun daha donmesem super guc olacak memleket"

    hayir yani iki gunlugune gittigi ulkede de hukumet düştü.