hesabın var mı? giriş yap

  • şimdi burada çok güzel çemkirmişsiniz ya kızlara "hiçbiri böyle değil" diye,

    he benim canlarım, şimdi söyleyin bakalım, erkek tarafı olarak sizde "düğün istemiyoruz" dediğinizde kalpten gitmeyecek ana-baba var mı?

    kız orada çıksa "ben sadece nikah istiyorum" dese o kayınvalide-kayınbaba onu oracıkta paralar, "modernlik de bir yere kadar(!), ben oğlumun düğününde göbek atamayacak mıyım yelloz!" diye anasından emdiği sütü burnundan getirirler o kızın.

    demedi demeyin, bence siz önce bir kendi anne babanızı yoklayın. sonra hem böyle bir kız bulur, hem de kızcağız istemediği halde "ama selma, annemi babamı kıramam ben tağam mı?" pısırıklığı noktasında kalırsanız, o kız da uçar gider elinizden.

    not: evladının tercihlerine saygılı olan anne-babaları tenzih ederim. lakin türkiye sınırlarında çok bol bulunan bir maden olduğunu düşünmüyorum.

  • 100 yıl önce bile bugünün ramazan bayramı olacağı ve doğal olarak tüm işletmelerin kapalı olacağı belliyken çok acil işini önceden planlamayıp bayram gününe denk getiren dangalağın ortaya attığı rezalet.

    dünyanın tüm ülkelerinde bu tip günlerde kimse çalışmaz. avrupa ülkelerinde de christmas süresince çalışan kimseyi bulamazsınız.

  • şu an yan dairemdeler. hafta içi çok sesleri çıkmıyor, hafta sonları ise biz buradayız diyorlar sanki. apartamanın hava boşluğuna bakan odadayken ilk kez duymuştum seslerini, acaba hangi radyo bu dedim meğer yan dairedeki çiftmiş çalıp söyleyen. ikisi de yan flüt ve gitar çalıyor, sesleri de yumuşacık. yatak odalarımız dip dibe. sabah uyandıkları andan itibaren başlıyorlar şarkı söylemeye, sonra duşta devam ediyorlar, neyse ki sesleri güzel. şu an yağmur yağıyor ve onlar balkondalar, kız çalıyor çocuk söylüyor, çocuk çalıyor kız söylüyor. daha çok sevsinler de birbirlerini daha çok söylesinler şarkılarını, biz memnunuz devam et 27 numara.

  • beşamel soslu kabak
    [ofis günlerimizin yılmaz cateringçisi inci hanımın vejeteryan mutfağından...]

    malzeme: dört-beş tane kabak, 100-150 gr. kadar rendelenmiş kaşar peyniri ve beşamel sos.

    kabaklar iyice yıkanır, kabukları soyulmadan ortadan ikiye bölünür. içleri çıkarılır ve önceden rendelenmiş kaşar kaşık vasıyasıyla yarım kabağın ortasına yerleştirilir.

    ardından yarım kabaklarımızın üzerine, paketin arkasındaki direktiflere uyularak hazırlanmış -ki çok kolay- beşamel sos dökülür. sosun içine ya da üzerine de tercih edilen baharatlar dökülebilir, fesleğen koyulabilir.

    kabakların iyice kendinden geçmemesi amacıyla, üzerine beşamel sos dökülmüş kaşarlı yarım kabaklarımız, yaklaşık 20-25 dakikalığına fırına verilir.

    afiyetle yenir.

    edit: [tarifimiz için imece usulü ipuçları]

    kabaklar önceden biraz haşlanırsa daha yumuşak ve yemesi kolay oluyormuş*.
    bu yemeğin daha restorant-vari adı kabak graten ya da kabak ograten miş*.

  • yumurtayı tost makinesine kırıp ekmeğe yedirme tekniğine hayran olduğum adam. yolum gaziantep'e düşerse kesinlikle dükkanına uğrayıp tostunu yiyeceğim*.