hesabın var mı? giriş yap

  • sözde açın halinden anlamak için oruç tutan kimselerin bir tane mangal fotoğrafından aşırı derecede rahatsız olduğunu gösteren fotoğraf.

    bak hele hele tiplere bak, lan sen bir tane mangal fotoğrafına bakamıyorsan aç iken, açın halinden nasıl anlayacaksin ?!

    neymiş utanıcakmış, hiçbiryerde yemeği, içeceği andıran şey görmeyeyim, akşam yemek yiyeceğim saat zaten belli bak açların halinden anlıyorum ben diye aptal bir zihniyet olabilir mi lan , açlarda zaten aynı bu şekilde yaşıyor.

  • yakın zamanda babamı toprağa verdik, biz bu işlemler için sağa sola sorduk ettik biraz zorlandık. en azından fikir olsun ilgili arkadaşlara.

    -hastaneden ölüm raporu alınacak.

    -ölümü itibariyle alo 188 ile iletişime geçiyorsunuz cenazenizi gasılhane işlemleri için teslim alıyorlar.

    -ikametgaha göre ilgili mezarlıklar müdürlüğünde yıkama işlemleri ve daha önceden mezar yeriniz yoksa mezarlık alınması. sonrasında mezarlıklar müdürlüğünden vakte göre imamla beraber mezarlığa gidip defin işlemin gerçekleştirilmesi

    -ilçe nüfus müdürlüğüne gidip kaydını düşürmek, hastanede vefat ettiyse gitmeye gerek yok fakat yine de teyit etmekte fayda var.

    -noterden veraset ilamı çıkarmak. tapu-banka-vergi dairesi vs gibi kurumlar isterler o yüzden fazlaca çıkarmakta fayda var. (birkaç arkadaşımız mesajla belirtmiş; dilerseniz mahkemeden de bedelsiz veya cüzi bir bedelle alınabilir)

    -bankada parası varsa, ölüm raporuyla mevcut bakiyeyi gösteren imzalı belge için başvuru yapılır.

    -evi varsa bağlı bulunan belediyeden rayiç tutarı gösterir belge alınır.

    -veraset ilişiğini kesmek için banka tutarını gösterir belge, rayiç bedelleri gösterir belge, tapu fotokopileri falan temin edilip randevuyla ilgili vergi dairesine gidilir.

    @tnz adlı arkadaşımız mesajla belirtmiş,

    veraset intikal beyannamesi interaktif vergi dairesi sistemi üzerinden yapılıyor. mirasçılar bir kişinin hazırladığı beyannameyi onaylayabileceği gibi (e-devlet ile giriş yaparak), kendi beyannamelerini de oluşturabiliyorlar. detaylar için
    kullanım kılavuzu: https://ivd.gib.gov.tr/verasetkullanimkilavuzu.pdf]
    yükümlülükler: +

    -üstüne olan telefon,internet,su,doğalgaz,elektrik,tv gibi abonelikleri kapattırmak veya devretmek.

    @tnz adlı arkadaşımız belirtti; ilgili şirketlere telefon; e-devlet; online işlem merkezi gibi "resmi kanallar" üzerinden başvurup şartlar ve gerekli belgeler öğrenilebilir). teminat bedeli iadeleri ise kişilere bizzat yapılıyor.
    telefon, internet, tv feshi için varislerden birinin başvurması yeterli. (taahhütler cezasız iptal oluyor)

    -emekli maaşı varsa eşe, çocuklarına hakkedişleri dahilinde maaş bağlanması için bağlı bulunan sgk'ya
    başvuru yapılır.

    @tnz adlı arkadaşımız belirtti; e-devletten yapılabiliyor. +

    aklımda kalanlar bunlar. başınız sağ olsun.

  • polis her zamanki gibi masum'un ölümünü izleyip katil'in linçten kurtarılmasını sağlamıştır.

  • siparişimi verdim ama teslim adresi giremedim.

    19 osmangazi köprüsü
    5 otoyol
    4 havalimanı
    34 gemicik

    aldım, yine 10,000,000usd kaldı anasını satayım.

    onunla da çay alıp seçmenin kafasına atayım dedim ama kalmamış sanırım

  • az önce tayyip kürsüde konuşma yapıyordu. konuşması bittikten sonra canımız ciğerimiz yeni göz bebeğimiz kanada'nın gencecik zeki çevik ahlaklı ve yakışıklı başbakanı justin trudeau, tayyip erdoğan ile tokalaşıp kulağına doğru yaklaşarak uzun uzun bir şeyler söyedi. tayyip de gergin bir şekilde kafa sallayıp durdu ve arkasını dönüp hızlı adımlarla uzaklaştı.

    sonra dedim ki kendi kendime; justinciğim, o ingilizce bilmiyor, öyle kulağına kulağına konuşma canım benim <3

  • türün pek hakimi değilim onun için şahsi oynayacağım.

    batuhan karadeniz mode on

    albüm bazında düşünürsek dinlediğim en iyi rap albümü bu. çok güzel rap şarkılar dinledim daha önce. mesela bence en güzel rap şarkılarından birisi ceza ve sagopa kajmer'e ait olan neyim var ki şarkısıdır. sıralama yapsam ikiye saian'ın al sevgilim anne ol bununla ve ceza'nın annem'e şarkılarını koyarım. üçüncü sıraya da yine sagopa kajmer'den baytar'ı yerleştirdim mi benim işim tamam olur.

    ama bu kits albümü komple bi forvet gibi. beyaban var, kötü insanları tanıma senesi var, gölge haramileri var, bir kulaç daha atsam karadayım var. ne ararsan var işte. tek tek düşününce biraz zayıf gibi geliyor insana ama tüm şarkılar bir araya gelince voltron gibi oluyor.

    batuhan karadeniz mode off

    bu albümde tek bir şey eksik o da baytar şarkısı. aslında tam bu albüme gidecek cinsten bir şarkıymış.

  • ortalık karışacakmış... melih gokçek'in laflarına hala prim veren var mı? allah bir dediğinde sorgulanması gereken adamların laflarını taşımayın şuraya allah aşkına ya...

  • milyon dolarlar verip aldığınız world class kalecinizin sabit bir bölgede oynamaktan dolayı mutsuz olması.

  • genelde şehir dışında bulunan dinlenme tesisindeki çalışanların nerede oturduğunu düşünmek.
    her gün buraya nasıl geliyorlar diye hayret etmek.