hesabın var mı? giriş yap

  • ne olduğunu yeni öğrendim ve fark ettim ki ben yıllardır yapıyorum bunu. sanıyorum ki kimse için cidden değerli olmadığını bilen kişiler yapıyor şu zıkkımı.

    her ne kadar genelde depresif bir modum olsa da insanları güldürmeyi severim. çalıştığım, takıldığım her mekanda insanları etrafıma toplayıp bir şeyler anlatmayı, kendimi dinletmeyi bir başarı sayarım ve bilirim ki gittiğim gün kimse arayıp sormayacak, adımı bile hatırlamayacaklar.

    8 yılı beraber geçirdiğim, yediğim içtiğim aynı olan çocukluktan arkadaş grubumun (ki onları da bir araya getiren bendim) orta okuldan mezun olduktan sonra beni dışlaması sırasında kimse için cidden değerli olmadığımı ve olamayacağımı anladım. sonraki ilişkilerimde insan biriktirmeye karşı oldum, hep bir şekilde yok oldum.

    hatta çalıştığım yerden birden istifa ettikten aylar sonra ısrarla arayan çalışanlardan birine bir akrabamın ağzından öldüğüm haberini vermiştim de nedenini bile sormamışlardı. yıllardır beni ölü bilen çok insan var.

    insan sevmiyorum, hep ondan oluyor.

  • tam tadında bırakılan eylemdir. metroda da, burada da araya girenler, tadında dayak yemesini sağlamakt hep. demek ki ne kadar duyarlılar. tam tersi olsa, bir akp antipatizanı, akp'liler içerisinde kalsa ve sizin kafanıza sıkacağım diye tehdit etse, muhtemelen hastanelik olur, ya da ölür. gerçek bu.

    helal olsun diyorum.

  • kışın bulduğumda sevineyim diye montumun cebine 10tl koydum. 3 gündür aklımdan çıkmıyor... geceleri uyku uyuyamıyorum. ne biçim fakirim lan ben...

  • hep mülayim insanlara denk geleceğini sanan motorcunun hazin sonu isimli çalışma.

    edit: insanın olduğu yerde hata da hep olacaktır. trafikte de hata yapılabilir. kendi adıma "oh olsun" demiyorum ama şu motorcular, ayna kırıp kaçma huylarından bir vazgeçsinler artık.

    edit: imla, teşekkürler @xir ker.

  • --- spoiler ---

    tayyor, önce pargalı abdullah'ı sonra da ahmet hoca'yı harcıyor. sadrazamlığa makbul berat gelebilir.

    padişah'ın lalası feto meğer payitahtı kandırıyormuş. gerçek açığa çıkınca sınırı geçip amerikanya krallığına sığınıyor.

    şehzadelerde sıkıntı büyük. bazı idrak sorunları var.

    şeyh-ül islam çok yufka yürekli. kendisini eleştirdikleri için milyon duka'lık taşıtından inip halkın arasında yürümüş bir seferinde.

    jöleliler ve kefenliler gibi yeni birliklerle tanışıyoruz. binlerce ok, kargı, pala ve yayları var.

    yakın zamanda sümeyye sultan ile yeni damat paşa'nın nikahı var. bakalım neler göreceğiz.

    --- spoiler ---

  • ks. meal, ready to eat. abd ordusunun, yiyecek hizmetlerinin sunulamadigi ortamlarda hareket halindeki askerlerin besin ihtiyaclarini kar$ilamak uzere geli$tirilmi$, 1980 ba$larinda hizmete girmi$ yenmeye hazir yemek paketleri.yirtilmaya dayanikli kalin naylon po$etler ve ozel kutulari icinde $u elemanlardan olu$ur:

    -ana yemek (cogunlukla soslarla zenginle$tirimi$, egzantrik isimleri olan tavuk, biftek, domuz eti ya da turevleri vb)
    -yan yemek (tereyagli $ehriye, bilmemneli fasulye, $u ya da bu usulde i$lenmi$ patates vb)
    -tatli (i$lenmi$ meyve ya da kek)
    -kahvalti ya da ati$tirma icin genellikle kalin ve doyurucu bir nevi kraker, ustune surmek icin ufak po$etlerde fistik ezmesi, recel ce$itleri
    -toz icecek po$etleri,po$et kahve, $eker, ciklet
    -plastik ka$ik, kagit mendiller, havlular vb

    ozel uretim teknikleri sayesinde bu paketlerin icerigi oda sicakliklarinda bile 3 seneden fazla, uygun ko$ullarda da 6-7 sene, lezzetlerinden ve besleyiciliklerinden bir $ey kaybetmeden saklanabilir.
    mre menuleri, uzerine su vb eklemeye, hatta zor durumlarda isitmaya gerek kalmadan yenebilir. menuler cok ce$itlidir, bazi mre menuleri ozellikle sevilmez ama genel olarak kotu olmasalar da can sikintisindan olsa gerek, bunlara "meals, rejected by ethiopians" gibi isimler takilmi$tir.acip isittiginizda, normal yemekten farki yoktur, yani ozel, tatsiz tuzsuz $eyler degillerdir.icerigi, yakla$ik 1300 kilokaloridir.mre paketleri konservelere gore daha hafiftir, ozel ambalajlari sayesinde zor ko$ullarda darbelere vb dayaniklidir ve bdu ceplerine sigacak boyutlardadir.

    turk ordusu icin de benzer uretim teknikleri ile menu cali$malari yapilmi$tir. (unifood firmasi tarafindan uretilen yemekler bir ara marketlerde de satiliyordu.belki hala satiliyordur)

  • kompulsif istifleme veya istifçilik olarak da türkçeye çevrilebilecek bir sendrom çeşidi. psikolojik davranış bozukluğu olarak gerekli gereksiz her şeyi biriktirmek. dispozofobi olarak da tanımlanılıyor.

    istifçilik gerekli olacak ya da olmayacak ne kadar eşya varsa atamayarak biriktirmedir. bir süre sonra kişinin evinde ciddi dağınıklık hatta bir süre sonra yaşam alanının daralmasıyla sonuçlanır. buna sahip insanlar koleksiyoncu insanların yaptıklarıyla aynı değildir. koleksiyoncular ilginç ve değerli olan eşyaları biriktirirler. istifçilerse artık çöpte bulduklarını bile biriktirerek kullanılacak alan bırakmayacak şekilde çok fazla nesne biriktirirler.

    bu konudan muzdarip insanların yaşam alanları ciddi anlamda bitmiş. şöyle

    dünyada bu konu yüzünden hayatını kaybedecek duruma gelmiş insanlar var. hiçbir şeyi atmayarak biriktiren insanların bunları izlemesi, ilerleme ihtimaline karşı da buna engel olması gerektiğini düşünüyorum.