hesabın var mı? giriş yap

  • breaking bad serisinde sıkça adı geçen keneotu bitkisinin tohumu olan zehir. etki mekanizması kısaca şöyledir; hücrelerde protein sentezinden sorumlu ribozomları hedef alarak protein sentezini inaktif hale getirir. bu sayede hücre ölür. vücuda giren risin deaktif oluncaya kadar hücreden hücreye giderek bu işlemi yapmaya devam eder. bu sayede az bir miktarı dahi öldürücü hale gelir.

    ölüm sebebi olarak tesbit edilmesi zor olduğundan ajanlarca suikast amaçlı olarak kullanılmış. en bilindik örneği 1978 yılında bulgar gizli servisinin yaptığı eylemdir. şemsiye içine yerleştirilmiş havalı tüfek benzeri bir mekanizma ile ufak bir miktar risin hedefe aktarılmış. grip benzeri semptomlardan sonra hedef 4. gün ölmüş.

  • o kadar alışmışsınız ki insanların acısını, sevincini sosyal medya üzerinden göstere göstere yaşamasına insan bir gün sessiz kalıp yasını yaşasa size garip bir olaymış gibi geliyor.

    çıkın artık şu kalıplaşmış durumlardan.

  • insanlar artık devlet memurlarına "yatarak kazanıyorsun" demeye devam ederse yakında hekim, öğretmen bulamayacak. taşı taşa sürtüp ateşi yeniden ehlileştirmeyi öğrenirsiniz artık.

  • dün geceki maçtan sonra mikrofonlara: "boateng sol ayağımla vuracağımı düşündüğü için o tarafı kapattı, ben de diğer tarafa doğru gittim." demiş, büyük ayıp etmiştir.

    bizde ölenin arkasından konuşulmaz.

  • yoktur.

    mutluluk senin ipe sapa gelmez mitolojilerine inanmamla değil, kendi iç bütünlüğüm ve eylemlerimle alakalıdır.

  • on üç yaşında yoldaki bir taşa bakıp bu taşı kaç yıl hatırlıycam bakalım deyip hala hatırlamak.

    edit: ocakta 45 olucam. hala hatırlamak zorunda mıyım arkadaşlar :))