• tüm bunları yaparken işsiz işsiz telefonun başında mı bekleyeceğiz acaba diye merak ettiğim uygulamalar bütünü.

    zorunlu tanım: performansını kaybeden li-on pillerin hücrelerini daha efektif kullanmasını sağlayıp, pil ömrünü uzatmak amacıyla yapılan uygulama.
  • ilk başlarda ümitlensemde yaparken sonradan aklıma geldi ki iosda telefon kapalı iken sarja takarsan telefon açılıyor. kapatıncada sarj olmuyor. oluyorsada ben görmüyorum.
    (bkz: kafamda deli sorular)
  • android telefonlarda:
    *#228#
    yıldız kare sıfır iki yirmi sekiz kare. (yazı ile yazan doğru)
    uss kodu ile yapılabilecek işlem.

    bazı istisnalar var:
    telefonunuzdaki yüklü romdan dolayı bu kodu yazdıktan sonra "battery test" menüsünü göremiyor olabilirsiniz. ya da android in bazı sürümlerinde bazı uss kodları çalışmaz.

    menü sonrası battery test imlecine tıkladıktan sonra şarjınız yüzde olarak bir miktar azalacak. sonra telefonu kapat aç yaptıktan sonra şarjı biten telefonu full şarj edin.

    ben her rom yükleme sonrası bu işlemi yaparım. root gerektirmez, garanti ile ilgili herhangi bir sorun çıkartmaz.

    android sistemi ile haşır neşir olanlar biliyordur zaten bunu. bilmeyenler için, akıllarına soru işareti kalmaması adına hiç girmeyin bu mevzulara derim.

    yoksa, 3g yi kapat, ekran ışığını kıs gibi işlemlerle şarj ömrümü uzatmaya çalışıp, akıllı telefona geri zekalı muamelesi yapacaksam niye aldım ben bu telefonu. işim gücüm yok ikide bir kullanmadığım işlevleri mi kapatacağım yahu.
    telefon elinde ise, kısaca kullanıyorsan illa ki şarj ömrü kısalacak. bu da yeni elektronik aletlerin kabullenilmesi gereken bir gerçeği.
  • desire hd telefonumda her yeni rom yüklediğimde yaptığım işlem. özellikle rom yükledikten sonra bataryanın dengesiz şekilde inip çıkmasını gideriyor. daha önce adeta su gibi akıp giden bataryam bu işlemden sonra adam oluyor gerçekten.

    çok detaylı olmasa da basit şekilde şu programı kullanırım her zaman. dikkat root gerektirir.
  • root lu cihazla bataryalarini tam doldurduktan sonra battary.stat dosyasini silip cihazi yeniden baslatildiginda yazilimsal olarak olusan batarya dengesizligi ortadan kalkacaktir. ve tabi yatirim tavsiyesi degildir.

    tanim: batarya suresinin uzamasi icin zaman zaman gerekli olan işlem.
  • bataryası çabuk biten bir anda kapanan yavaş şarj olan telefonlar için yapılan iş.

    uzun bir araştırma neticesinde rootsuz olarak doldur boşaltma uyguladım ancak sonuç alamayınca başka alternatif yollara başurdum.

    nedir onlar ?

    1. telefonumuzu root ediyoruz.
    2. sonra telefonumuzun rootlu olup olmadığını anlayabilmek için root checker tarzı bir uygulama kurup emin oluyoruz.
    3. telefonu açık konumdayken yeşil bildirim ışığı yanıncaya kadar şarj edin ve yeşil yanarken 30 dk daha şarjda kalsın. 30 dk sonra sarjdan çekiyoruz.
    4. telefonu kapatın ve kapalı konumdayken sarja takın yeşil bildirim ışığı yine 30 dk yanacak biçimde sarjda kalsın.
    5. es dosya yöneticisini kurun ve sol konsolu açıp yerel sekmesinden cihaza giriyoruz.
    6. açılan klasörde batterystats.bin i aratıyoruz.
    7. bulduğumuz bin dosyasını siliyoruz.
    8. telefonun şarjını telefon tamamen kapanıncaya kadar bitirip bu arada kesinlikle şarja takmıyoruz.
    9. sonra telefonu şarja takın tamamen dolmasını bekliyoruz.
    10. sonra bataryası kalibre olmuş telefonun keyfini çıkarıyoruz.

    ve bitti. bataryanız kalibre oldu. bu işlemler samsung note 4 de denenmiş ve sorunun üstesinden gelinmiştir.

    not: eğer yanlış dosyayı silerim ben fazla anlamam diyorsanız yapmayın. başka bir dosyayı silebilir sonra telefonunuzu çalışmaz hale getirebilirsiniz.
  • sony xperia z 5 telefonum dört yıllık sürecin sonunda doğal olarak eski pil performansından oldukça uzaklaşmıştı. ilk zamanlar iki gün giden şarjım günde iki sefer şarj etsem de yetmiyor (tabi telefon her an elimde) idi. belki bir faydası olur temennisiyle internette bulduğum batarya kalibrasyon video ve yazılarını inceleyerek, yönergeleri adım adım takip ederek zavallı telefonuma bu saçmalığı uyguladım. sonuç? şarjını % 1-2 lerde dahi kısa süre de olsa kullanabildiğim telefon %40 lara düşünce kapanmaya ve şarja bağlamadan asla açılmamaya başladı. varsa bu işi nasıl düzeltebileceğimi bilen, renkli fikirlere açığım. kalibrasyon mu bi daha? asla!
  • yok öyle kalibre malibre hepsi yalan dolan. batarya kalibrasyonu yeni nesil telefonlarda tek şekilde yapılır batarya full bitirilir sonra tekrar doldurur o kadar onunda pek bir faydası olmaz. 4 - 5 yıl kullanılan bir batarya artık çöp olmuştur artık değişmesi gerekir.
  • gerçekten işe yaradığını düşündüğüm yöntem;

    yöntemi ise (bkz: #36377577)
  • 3 senelik laptop'uma yaptığım, ömre ömür katan hadise. pil ömrü 2-3 saate düşen thinkpad laptopumdan muzdariptim. lenevo'nun kendi programını kullandım, yaklaşık 8 saat sürdü. ve sonuçta pil şu anda 5-6 saat gitmeye başladı.
    herkese tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap