• merhaba, ben cem seymen.

    ekşi sözlük özgürce yükselen farklı seslerin buluştuğu bir platform. sadece bu özelliği bile ekşi sözlük’ü sıklıkla ziyaret etmeme yeterli bir neden. cesur, bilgili, donanımlı, yaratıcı, özgür düşünebilen, analitik zekaya sahip, eleştirel bakış açısıyla hayatımıza renk katan, bu kadar çok insanın arasında sorulara cevap verecek olmak benim için bulunmaz bir fırsat.

    bilim, edebiyat, eğitim, yaşam, geçmiş, gelecek, ekonomi, gençlik, kadın ya da felsefe… aklınıza ne geliyorsa bana sormanız için yayında buluşuyoruz.

    biliyorsunuz ben aklı olan, bir fikir geliştiren, proje üreten, hayallerinin peşinden koşan, asla pes etmeyen, yüzüne kapanan kapıları zorlayan, inatçı ve dirençli gençlere bayılıyorum. işte bu gençlerden bazıları huawei’in 2007 yılında başlattığı ve şu anda 96 ülkede devam eden sosyal sorumluluk projesi olan seeds for the future / geleceğin tohumları projesiyle fikirlerini yarıştıracaklar. ben de keyifle bu fikirleri dinleyip, aralarında en yaratıcı olanları, 3 kişilik jüriden biri olarak seçmeye çalışacağım.

    ben türkiye’nin güçlenmesi için iki büyük güce inanıyorum: biri kadınlar, diğeri gençlik.

    bu gücü, özgürlük, hukuk ve demokrasiyle taçlandıracağız. kaliteli eğitimle güçlendireceğiz. benim en büyük hayalim işte bunu başarmak için mücadele etmek.

    siz de hayallerinizi benimle paylaşın.

    sorularınızı bekliyorum.

    kanıt

    edit: çok teşekkürler. sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım. canlı yayınım var onun için biraz kısa tuttuk. sff projesi için bir araya geldik ekşi sözlük'te. bu burada bitmesin, ben mümkün oldukça cevap vereceğim sorularınızı yazmaya devam edin. varsa duvarlar yıkalım, eleştirilere açığım yeter ki kırıcı olmayalım. çok da güzel cümleler geldi. herkese teşekkür ederim. bundan sonra başka projeler de olacak. eğer projeniz varsa, hayaliniz varsa ertelemeyin. hem de şimdi. yarın demeyin. ne yapıyorsanız şimdi yapın sevgiler.

    sorularınıza verilmiş yanıtları görmek için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz: (bkz: ben cem seymen sorularınızı yanıtlıyorum/@cem seymen)

    not: soru cevap etkinliğini mobil ve web tarayıcınızdan takip edebilirsiniz.
  • kimsiniz?
  • cem bey merhabalar,

    2 sorum var size.

    1.si kooperatifçilik üzerine yaptığınız programları ilgi ile takip ediyorum. ülkemizde yapısal olarak bu değişimi gerçekleştirememizi nasıl bir nedene bağlıyorsunuz? üreticilerin bir bütün halinde hareket ederek daha fazla haklar, düşük maliyette üretim olanakları ve üretimlerini daha yüksek fiyattan daha geniş pazarlara ulaştırmak yerine, bireysel hareket etmelerini, daha aza kanaat etme tercihlerini neye bağlıyorsunuz. bunun nedeni eğitim, kültürel, dini, coğrafi, siyasi vs. ne olabilir sizce?

    2.si topraksız tarımın geleceğini ülkemizde ve küresel çapta nerede görüyorsunuz?
  • kendinizi bir cümle ile anlatabilir misiniz?
    • ben cem seymen. benim gazeteci olarak hayatta yaptığım bir tercih var. büyük bir hayale inanıyorum. o hayal de mümkün olabilecek en bağımsız şekilde ekonomimizi kurabilmek. benim için en önemli şey hukuk, demokrasi, özgürlük. tarım sektörünün en temel dinamik olduğunu düşünüyorum bunlar için de. bunun için de ana akım medyada tarım programları yapıyorum. izleyenler bilir.
  • sayın seymen , cnn gibi bir kurumda çalışıyor olmak özel hayatınıza nasıl yansıyor , taraf olduğunuzu düşünüyormusunuz ?
  • en sevdiginiz yemek nedir?
    • aslında ben kapadokyalıyım. 10 yaşına kadar oradaydım. orada yaşarken ne kadar yemek varsa hepsini tatmışımdır. en sevdiğim yemek kuru fasülyedir. ama bildiğiniz değil, tandırda pişen. bazen anadolu'da tarım programları yaparken gidiyorum ikram ediyorlar. müthiş bir şey. anadolu müthiş lezzetleriyle dünyanın bana göre en zengin mutfağı. sadece geçmişimizi unuttuk, bunu hatırlatmak da benim temel görevlerim arasında.
  • "bunlar ne ayıp laflar. nezaket, saygı, üslup, ölçü, had, görgü hiç mi kalmadı? canımı dişime takmış çalışıyorum. ikbal peşinde şahsiyetim hiç olmadı. çıkar hesabı hiç yapmadım. hele -aptal olmadığım kesin- ama uyanıklık hiç bilmem. günaha girmem. yanlışa sapmam. niye kovulayım?"

    şeklinde cümleleri, sizin de yakında kovulabileceğinizi söyleyen birine yazarken acaba ironi mi yaptınız?

    edit; olayın ne olduğunu merak edenler için daha net hale getirdim. cem bey, aslında düzgün insanların kovulduğunu, kendisinin de kovulabileceğini şakayla karışık anlatmaya çalışmış bir seyircisine haddini bildirirken, cnnturk'ten kovulanların çalışmamış olmak, ikbal peşinde koşmak, çıkar hesabı yapmak, uyanıklık yapmak, günaha girmek, yanlışa sapmak eylemlerinden birini veya birkaçını yaptığını iddia etmiş yanlışlıkla, kasıtlı değil muhtemelen ama kendi söyledikleri de kovulan arkadaşlarına ayıp olmuş. nezaket, saygı vs derken hem kötü niyeti olmayan muhtemelen kendine yakın gördüğü için şakayla karışık yazan bir seyirciyi, hem de eski çalışma arkadaşlarını aynı anda yerin dibine gömmek. özellikle saygı, ölçü ve had kelimelerini büyüteçle düşünmek lazım, zira tüm sorunların kökeninde halka inilememesi var.
  • türkiye'nin bir gün düzelebileceğini, doğru politikalar izleyebileceğini gerçekten düşünüyor musunuz? ben mevcut yorumlarınızın politik doğruculuk altında olduğunu düşünüyorum. teşekkürler.

    edit: soru ne yazık ki yanıtlanmadı. ne yazık ki bu durum benim kendisi hakkındaki negatif görüşümü perçinlemiş oldu.
  • hoş geldiniz,

    bitcoin aldınız mı ?almadıysanız almayı düşünüyor musunuz ?
hesabın var mı? giriş yap