• kendini yazar sanan ve sayıları oldukça çok olan kişilerin mürekkep lekesinden farksız çıkardıkları kitapların eleştirileri ile harika işler gerçekleştiren bir twitter hesabıdır.

    ölmeden önce okumamanız gereken kitap listesi hazırlamak isteyenler için oldukça ufuk açıcı olduklarını söyleyebilirim.

    bu denli eleştirilerin varlığı bir çok gerizekalının gereksiz cesaret içinde “her boka edebiyatçıyım ben” diye atlamasına mani olacaktır.
  • yozlaşmış, vicdani mastürbasyon ve ağlama pornosundan öteye gidemeyen, tamamen ticari bir mekanizma halini almış yeni edebiyatı eleştiren sosyal medya platformudur. aslında eleştirdiği söylemek maksadını aşan bir cümle olabilir. teşhir ediyor demek daha doğru. zaten bu ürünleri inceleyen aklı başında birinin ne düşünmesi gerektiği bellidir.

    ancak son zamanlarda belli kimlikleri koruma güdüsüyle birkaç yukarıdaki bahsettiğim çizgiyle alakası olmayan ürünü eleştirdiklerini gördüm.-bu ürünlerin nitelikli olduğunu söylemiyorum yalnızca eleştirdikleri yön yanlış.- eğer bu yola girerlerse, politically correct kafasıyla eleştirilerini yapmaya başlarlarsa tuzağa düşmüş olurlar. ilk başta eleştirdikleri çizginin bir uzantısı haline gelirler.
  • harika hesap,
    takipteyiz.
    yoksa,
    değil miyiz?....
  • sadece şeyma kitabını eleştirmesinden gocunanların instagram sayfasını tekrar şikayet ederek kapattırmaya çalıştıkları oluşum. sadece şeyma gibi bir kitabın 40 bin satıldığı yerde kesinlikle desteklenmesi gerekir böyle oluşumların ki kitap çıkarmadan bir kez daha düşünülsün.
  • genel sosyal medya ortamına uygun alaylı bir dille popüler edebiyata- ki benim nazarımda bu postmodern edebiyattır.- karşı bir eleştiri fikri oldukça mantıklı iş. genel olarak, bazı istisnai durumlar yok değil, yaptıkları paylaşımlar da kaliteli ve amacına uygun paylaşımlar. bir müddet sonra zaten fikrin verimini alıp amacına ulaşarak sosyal medyada etki bırakmaya, konuşulmaya da başlandı. buraya kadar her şey güzel diyebiliriz. tabii bir noktadan sonra halihazırda bu eleştirilen popüler edebiyatı besleyen, ayakta tutan kitle de bu sayfaya yönelmeye başladı. çünkü bu insanlar zaten popüler kültürün bizzat temelleri. işte burada postmodernizmin çoğulculuk ilkesi devreye giriyor. bu insanlar da revaçta olan bu edebiyat eleştiri akımına katılıp eleştirmekten çok eleştiren olarak görünme çabası için girdiler.

    örnek olarak dün sayfa bir paylaşım yaptı: " tweet altında sevdiğimiz dergileri/fanzinleri paylaşalım."

    tweet'in altına gelen yorumlardan, dergi isimlerinden yüzde seksen civarı eleştirilen popüler edebiyata, hazır tüketim edebiyatına çanak tutmaktan öte bu edebiyatı açık açık besleyen, buna hizmet eden dergi isimleri. işte kitlenin vahameti burada açık açık ortaya çıktı. sanırsam sayfa yöneticileri de bunu fark etti ki paylaşım geri çekildi. yani sonuç olarak bir popüler edebiyata eleştiri kültürü yaratmak isterken bu oluşum ister istemez eleştirilen ortamın içinde buldu kendini. tabii burada sayfa yöneticilerinin pek suçu yok zira bu kadar insanı kontrol edip filtreleyemezler. bu bir nevi kaçınılmaz son. bunun bir tık ötesi, sözde popüler eleştiri edebiyatı oluşturup bunun üzerinden para kazanmaya kalkanlar olacaktır. çok değil yakında böyle şeyler görürüz. popüler/postmodern kültür bataklığından edebiyatı arındırmak hiç de kolay olmayacak. hatta bu gidişle mümkün dahi olmayacak gibi.
  • takip ettiğim ancak, paylaşımlarını beğenmeye korktuğum sayfaydı. son donemlerdeki rakı-kadın, çay, kahve güzellemelerinin alıcıları ve wattpad hayranları tarafından kapattırılmış.. türk edebiyatının gittiği nokta konusunda farkındalık yarattığından desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

    ayrıca tavsiye olarak bir başka sayfa: papirüs dergisi. cemal süreya'nin çıkardığı derginin adını yaşatmak için kurulmuş. türk edebiyatına dair kıyıda köşede kalmış fotoğraf ve alıntıları paylaşıyor.
  • bu sabah farkına vardığım, tesadüfen karşıma çıkan bir hesap. şimdiden favori hesaplarımdan biri oldu bile. kitaplardan ve yazarlardan paylaştığı kesitlerle okumamam gereken, vıcık vıcık kitaplar listesi oluşturuyorum sayesinde.
  • severek takip ettigim, daha cok takip edilmesi gereken twitter hesabidir.

    yeni neslin bayilarak okudugu, edebiyatla uzaktan yakindan alakasi olmayan kusmuk gibi sozler yazarak para kazanan yazarlarin igrenc eserlerini ifsalayan bir hesap.

    biz lisede fuzulinin gazellerinden alintilarin altini cizerdik off bu cok guzelmis diye. edebiyat ogretmenimiz cemal sureya getirirdi, anlamaya analiz etmeye calisirdik. iskender pala naaaapiyo boyle arkadaslar diye dusunurduk. siir ezberletip siir okuturlardi, ahmed arif ezberleyenler, turgut uyar ezberleyenler vardi. sabahattin ali falandi bizim gordugumuz okudugumuz isimler. tasavvuf edebiyati beni mevlana ve semsin arasindaki muazzam muhabbetle tanistirmisti. edebiyat buydu.

    simdi whatsappta cevrimici olusunu izlemenin acisini ben nasil anlatayim diye cumle kurmus kitap cikarmis utanmadan satiyor bir de "edebiyat" adi altinda. sizden bir bok olmaz diyordum da bu hesap umarim bir seyleri duzeltebilir. yazan yazdigindan utansa ve bir daha yapmasa kafi
  • twitter’da beğenerek takip ettiğim sayfa. sahip oldukları küllük yayınları‘ndan çıkan kitaplardan biri şerefli mağlubiyetler antolojisi‘ni okuma fırsatım olmuştu. piyasada bu kadar niteliksiz kitap varken, böyle kitaplara, yazarlara daha fazla şans vermeliyiz bence.
hesabın var mı? giriş yap