• italya'da bir futbol takımı.

    3. lige tekabul eden futbol ligi lega pro prima divisione'de mücadele etmekteler.

    kulübün resmi internet sitesi: http://www.beneventocalciospa.it/
  • 2017-2018 sezonundan itibaren tarihinde ilk kez serie a'da mücadele edecek olan sarı kırmızılı takım!
  • italya'nın güneyinde yer alan 66 bin nüfuslu bir şehrin takımı. lakaplarının stregoni, yani cadılar olmasının sebebi ise şu: sabato nehrinin yakınında yaşayan paganlar ve lombardlar dini törenler düzenlerdi. bu ritüellerde bazı kadınlar etrafta zıplayarak çığlık atardı ve ağaca yılan asarlardı. katolikler bu dini törenleri şeytani buldukları için benevento şehrine cadılar şehri adı vermişler.

    ayrıca romalılar mö 275'te rüzgarın sayesinde kazandıkları savaştan sonra şehrin ismini malevento'dan (kötü rüzgar) benevento'ya (iyi rüzgar) değiştirmişler.

    kulübün resmi sitesi: http://www.beneventocalcio.club/
  • alt liglerin kaliteli takımı olarak aklımda kalmış. şimdi baktım, 2008-2016 arası lega pro 1'de (3.lig) serie b'ye çıkmaya çalışıp bir türlü çıkamamış. bu sekiz sezonda en kötü dereceleri 7.lik olmuş. epeyce playoff oynayıp çıkamamışlar. en son geçen sene serie b'ye çıkmayı başarmış. bu sene de playoff ile serie a'ya yükselmişler. epey bir playoff tecrübesine sahip olarak zafere ulaşmışlar.
  • gözümde bir novara calcio 1908 değiller ve iddia ediyorum 2010/11 novara kadrosu bu takımı bir güzel döver. özledim novara'yı ve vasat italyan oyuncularını, keşke şu takım çıkacağına novara'm serie a'ya çıksaydı.
  • ilk defa mücadele ettikleri serie a'da 9 da 0 ile hiç puan alamayan takım.
  • serie a'ya en kötü başlangıç rekorunu kıran takım. evlerinde fiorentina'ya 5-0 kaybederek 9'da 0 çekmiş oldular. attıkları 2 gole karşılık 22 gol yediler. bunu serie a veya b başlığında sürekli yazıyorum... italya'nın alt sıra takımları konusunda yeni bir düzenlemeye gitmesi ve bence serie a'daki takım sayısını 18'e düşürmesi lazım. bu sezon benevento, önümüzdeki sezon frosinone, sonrakinde cesena... çıkan takımların çok büyük bölümü, 20-25 puan alıp geri düşüyor. serie a'yı 18, serie b'yi 20 takımla oynatın. almanya gibi iki takım direkt çıksın, üçüncüsü baraj maçı oynasın. bu haliyle lig yapay görünüyor yani, yükselme-düşme sisteminin amacı öyle laf olsun diye takım değiştirmek değil ki.
  • serie a'nın 20 takıma çıkarıldığı sezon serie b'den tam 6 takım birden yükselmişti. futbolla alakalıydım fakat mevcut imkanlar dahilinde o zamanlar alt liglerden bi haberdim. brescia, siena, empoli, cagliari gibi asansör takımlar inip çıkardı. serie b için o kupon senede messina, livorno gibi kim bunlar amk dediğim iki takım yükselmişti. iddaa'nın ilk yıllarında ciddi küçümsediğim bu takımlar birçok kuponumu yatırmıştı. livorno özellikle cristiano lucarelli diye bir efsane çıkarmıştı.

    geçen sene carpi olsun bu sene benevento olsun. hiçbiri bir livorno, bir messina etkisi yaratamadı. benevento, maçlarda o kadar zayıf kalıyorlar ki, rakipleriyle arasında en az iki, üç lig seviye farkı var dedirtiyor.
  • serie a’daki 11. maçındaki 11. mağlubiyetlerine koşar adımlarla yaklaşmakta olan takım. çok üzülüyorum ben bu takıma, şu an oynanmakta olan maçta evlerinde lazio’ya karşı 0-3 gerideler.

    maçkolik’teki yaran yorumda lazio karşısındaki bu skoru 1 golle en golcüleri olan futbolcularının sakatlığından ötürü sahada olmamasına bağlamışlar. hahaha
  • rezalet bir kulüpler ama ne hikmetse logoları çok hoşuma gitmekte.

    https://www.brandsoftheworld.com/…evento-calcio-srl
hesabın var mı? giriş yap