• hamsi'den gelen bir mail.
    seninki kaç santim kampanyasının bir parçası. fikir güzel.

    merhaba nereden baslasam

    benim adım hamsi. hani geçenlerde büyütmediğin, yarım bıraktığın hamsi.

    beni bilirsin. hayatı dolu dolu yaşamak isteyen, enerjik bir balığımdır. hızlı geçen zamana çok şey sığdırmaya çalışırım. aileme bağlılığımla ünlüyümdür. bir günümü onlardan ayrı geçirmek istemem. bizde bir efsane vardır. bana büyük büyük babam anlatmıştı. ona da büyük büyük babası anlatmış.

    çok uzun seneler önce, denizler kir tutmaz, güneş havayı kirletmez iken, su dünyasının incileri bizlermişiz. bütün balıklar kendilerini görebilmek için bizim yüzeyimizdeki yansımalarına bakarlarmış. geceleri bir yandan karaya yakın yerlerde yüzerken, sırtımızdan yansıyan ay ışığıyla parıldarmışız.

    işte bu kadim güzelliğimiz, parlaklığımızmış koca koca teknelerin aklını başından alan… daha büyümeden, bizi avlamışlar ve şimdi soyumuz tükenmeye başlamış, annem öyle dedi.

    lütfen henüz yavruyken bizi avlamalarına izin verme. görmüyor musun geleceğimiz tehlikede? duyduğuma göre, 21 haziran'da benim ve diğer türden balık kardeşlerimin avlanma boyumuz hakkında karar alacaklarmış. hala vakit var. bizden vazgeçmeyeceğini biliyoruz.

    aslında bir süre önce bazılarınızla anlaşmaya vardık. ne yapalım ne edelim diye düşünürken, birçok türden balık arkadaşlarımızla birlikte greenpeace'e gittik ve konuştuktan sonra bizim hayatımızı kurtaracak, 'seninki kaç cm' adında bir kampanya başlattılar. sen de bizim için imza atmışsın, haberini aldık. sana minnettarız. ama yetmez. beni büyütmeden yarım bırakmışsın. şimdi beni büyütmeye devam et.

    sevgiler
    hamsi
  • "oysa anne imgesi bilinçdışını temsil eder ve bilinçdışının bilinçle birleşmesi nasıl ki hayati bir ihtiyaçsa, bilincin bilinçdışıyla bağlantısını kaybetmemesi de o kertede hayati bir ihtiyaçtır. bir insanın içindeki bu bağlantıyı hiçbir şey başarılı bir hayat kadar tehlikeye atamaz; başarılı bir hayat kişiye bilinçdışına bağlılığını unutturur." carl gustav jung - aspects of the masculine [bu başarılı adam ihaneti bana "yarim istanbul'u mesken mi tuttun / gördün güzelleri beni unuttun" türküsünü anımsatıyor.]
hesabın var mı? giriş yap