• "zaten eleneceğiz, bari çaylakların oynadığı bir kadro elensin de pişsinler" hamlesidir. avcı'nın yaptığı rotasyon ile bu rotasyonu bir tutmak saçmalıktır. sap ile samanı bir kez olsun karıştırmayın yahu.

    as kadro oynasa sanki olağanüstü bir maç çıkaracakmış gibi hayali konuşmayın.
  • ülkenin puanı artsa da, bazı takımların ilk turlarda elenmesi nedeniyle puanın bir işe yaramamasından dolayı gayet normal bir durum.
  • abdullah avcı bunu yaptığı zaman başta uğur meleke olmak üzere bir sürü yazar, çizer, konuşur, ekran başında bir şeyler söyler tipler "ama ülke puanı, senin çapın ne rotasyon yapıyorsun, vizyonsuzluk, bu maçı kazanamazsan, hep alt torbada kalacaksın" diye çemkiriyor idi. burada da gayet var, abdullah avcı başlığının en şukela girilerinden birisi.

    buyrun.
  • başlığı açan galatasaraylı, yazanlarında alayı galatasaraylı. hani şu yaz aylarında ösfasfagajgaghşl takımına elenen takımı tutanlar. adamın elinde gs ile ilgili argüman olmayınca da başakşehirden, abdullah avcıdan örnek veriyor. allahın ezikleri sizi. başakşehir bu tempoyu devam ettirirse bu uefa kupalılar ülkede 4. büyük muamelesi görmeye başlayacaklar haberleri yok.

    edit: altta ne dediğini bilmeyen biri gelmiş boşoktoşon koçokloğono gostoror yazmış. biz küçüklüğün ne olduğunu österemagkgeagrgmaş takımına elenenlerde gördük.
  • formanın önünde toyotamı yazıyor ?
  • "bu seviyede" ülke puanı maçı kazanana değil turu geçene veriliyormuş. muhtemelen whatsapp gruplarında, taraftar forumlarında filan biri böyle bir salladı, diğerleri de teyit etmeye dahi uğraşmadan inandılar. yok öyle bir şey. grup maçlarından itibaren galibiyete 2 puan, beraberliğe 1 puan veriliyor. grup maçları sonrasındaki eleme turlarında da aynı şekilde galibiyete 2, beraberliğe 1 puan veriliyor. yalnızca bazı turları geçtiğinde bonus puan kazanıyorsun, sanırım burada turu geçilene verilen şeyden kasıt bonus puan.

    beşiktaş taraftarının abdullah avcı'ya bizim maç öncesi rotasyon yapıyorsun, sen vatan hainisin deyip kendi takımının rotasyon yapmasına ses çıkarmaması kendi problemleri, bu tarz ikiyüzlülüklere alıştık. sadece insanları yarım yamalak bilgilerinizle yanlış yönlendirmeyin.
  • 2 açıdan yanlış, 1 açıdan doğru bulduğum hamle.

    doğru, çünkü hafta sonu ligin en kritik maçlarından birini oynayacak beşiktaş. gereksiz bir sakatlık ya da ilk maçtaki gibi farklı bir mağlubiyet sonucunda moral bozukluğu ile kısa vadededeki performansı riske etmek istemiyor, normal.

    yanlış 1: as takımla 5 yiyen beşiktaş, yedek takımla daha fazla yiyebilir. olur da bu fark 8+ olursa işte o zaman sahada kim oynamış, kim oynamamış, gruptan lider çıkılmış, namağlup çıkılmış, bir anlamı kalmaz. futbol psikoloji işidir. nasıl beşiktaş 3 puan geride olmasına rağmen şampiyonluk konusunda herkesten fazla çıkarıyorsa sesini geriden gelip yakaladığı ve puan farkını erittiği için, aynı şekilde senelerdir insanların dalga geçtiği o malum skor tekrarlanırsa bütün o pozitif hava bir anda kaybolabilir böyle önemli bir maç öncesi.

    yanlış 2: "dünya kulübü olacağız", "türkiye'nin yeni avrupa fatihi biziz" diye edilen lafları yemektir herhangi bir avrupa maçında rotasyon yapmak. mesela galatasaray deplasmanda 3-0 yenildiği real madrid karşısına benzer şekilde çıkabilirdi kendi evinde, ama mucize aradı. buldu mu? hayır. ama taraftarına öyle bir gaz verdi ki o maçla, bugün bile "o gece real'e korkudan 5. defans oyuncusunu aldırdık" diye anlatıyor taraftar. eleyebilir mi? milyon defa oynansa maç belki bir kez eleyebilir ama elendiğini baştan kabul etmek üzücü.

    öyle ya da böyle, hikayenin sonu şu türk futbolu açısından: çok başarılı bir sezon geçirdi avrupa'da beşiktaş.
  • olası bir tarihi farkın önünü açabilecek bir terch, karşında sistem takımı var, as kadro ile bile 5 yedikten sonra yedek ağırlıklı bir kadro çok daha kötü bir performans ortaya koyabilir zaten besiktaş galibiyet için sahaya çıkmıyor en azından evinde bir iki farklı bir yenilgi alıp defteri kapatayım derdinde.

    kaleci olarak kova tolga görev alacak, tam bir komedi gecesi bizi bekliyor.
  • liverpool maçını aratacak hamle... 8'de kalsaydı iyiydi
  • (bkz: 18 mart 2018 medipol başakşehir beşiktaş maçı) varken mantıklı fakat beşiktaş prestijini yerle yeksan eden bir hareket. tamam, tur mucizeye kaldı ama ilk kez çıktığın şampiyonlar ikinci turu ikinci maçına "zaten beş yedik, eleneceğiz" diye çıkarsan alay konusu olman normal. insanlar, gerçekçi olmasa da umutlu söylemler ve hareketler ile mücadeleci bir takım görmek ister.

    lafın kısası; sadece mantık açısından düşünürsen doğru, futbolun duygusal olarak bir taraftara yaptığı etkileri düşünürsen futbola aykırı bir hareket.
hesabın var mı? giriş yap