• istanbulun bahçelievler semtinde eskiden commodore ve amigacıların doldurdugu çalışanlarının telefonları -buyrun bileeeks diye açtıgı bilgisayarcı.
  • diskete çektirdiğimiz amiga oyunlarının %90 nın bozuk çıktığı bilgisayarcıydı.o zamanlar çoğu yerde olduğu gibi sahibi adamı iki dakkada dolandıran bir tipti.
    hiç unutmam sene 95,ilk modemimi onlardan almış modem takma ücreti olarak 20$ bayılmış eve gelmiş idim.modemin çalışmadığını gördükten sonra geri götürdüğümde "senin floppye virüs bulaşmış onu temizledik,ver bi 20$ daha" diye ayaküstü sikilmiş evime dönmüştüm.
    toyduk o zamanlar,bilemedik.

    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
  • çektirmek için incirli'den yaklaşık 15-20 dk yuruyup, 15-20 dk sıra bekledikten sonra eve 10 dk da donup * 5 dk'da kurdugum ve bazen bozuk çıkmasıyla deliye dondugum oyunları diskete ceken bilgisayarcıydı.

    (bkz: basın sitesi)
  • amiga 500'ümü ve bütün oyunlarımı aldığım yer. bendeki amiga, plus modeli olmadığı için chip ram'i 512kb idi. 1 mb ram gerektiren oyunları çalıştırması için ram kart dedikleri kocaman bir kartı da burada taktırmıştım ayrıca. hatta amiga'dan önce birkaç kere kasede commodore 64 oyunu çektirmişliğimde var. listeden bir oyun seçmesi yarım saat süren çocuklar yüzünden (bende dahil) hep kalabalıktı diye hatırlıyorum. birçok platforma yönelik oyunlar bulunurdu. amiga 500/1200, c64, nintendo nes, play station, pc. bilgisayar aksesuarları anlamına gelirdi kısaltması. bahçelievler'in en eski bilgisayarcısı olduklarını söylerler.

    yine oradan aldığım swos 96/97'de fenerbahçe ve galasaray takımlarında özkan ocaklı ve tolga yangirligil diye 2 isim vardı. sürekli bu 2 ismin orada ne aradığını düşünüyordum. acaba sensible software hatayla mı koymuştu? daha sonraları bunların bil aks'tan birileri olabileceği aklıma gelmişti ama bir türlü kendilerine soramamıştım...aradan 10 küsür sene geçti. ama ben hala merak ediyordum. geçenlerde google'da bu isimlerden birini aramak aklıma geldi. çıkan ismin email adresi de vardı. bir şansımı deneyeyim dedim ve email attım. birkaç saat içerisinde heyecanla beklediğim cevap geldi. gerçektende bir zamanlar bil aks'ta çalışmış! ve 1-2 mail sonra herşey anlaşıldı. swos 96/97'deki kadroları o kişi editlemiş. bugün diğer elemana da ulaştım. 10 yıllık bir gizem çözülmüş oldu.
  • bana bil aks bilgisayar demeyin ağlarım.buraya giderken ki heyecanım çocukluğum ahhh be abiii.
    orada çalışan tolga ipnesiyle samimiydik çöpe attıkları bozuk disketleri topluca zuladan bana veriyordu.
    bende onları x copy le bazılarını düzeltip bedavadan disket sahibi oluyordum.
    x copy olayı bayağı işe yarıyordu samimi arkadaşım sarı enginin tüm oyun arşivini bu sayede kendime çekmiştim.

    sahibi ibrahim abiyi seneler sonra bahçelievlerde buldum çok zor durumda gözüküyordu ticari hayatı çok iyi gitmemiş adamın o haline bayağı üzüldüm.

    anılar artık o kadar uzak ki hayal etmesi epey güçleşmiş.

    not: sahibi ibrahim bey malesef trafik kazasında vefat etmiş.
  • tolga, önder, sevan, murat, özkan abi, teknik kıvırcık saçlı ismini hatırlayamadığım aninin çalıştığı, geçtiğimiz sene kaybettiğimiz rahmetli ibrahim poyraz ile mehmet abi'nin patronu olduğu(1997'den bahsediyorum) ilk ses kartımı aldığım, ilk pentiuma 486'dan upgrade ettirdiğim cd ve disket 100 lerce oyunu aldığım çocukluğumuzun yani ergenliğimizin mekke'si olan özlediğim yılların mekanı.
hesabın var mı? giriş yap