• hakimiyetin kayıtsız şartsız allahın olmasının doğal sonucu olarak, kayıtlar ve şartlarla bağlarını koparmış toplumların yönetilme biçimi tevekkül olur. herkes için en iyisi budur zira kontrol allahta iken hem memleketin düzlüğe çıkması için ekstra çaba sarfetmeye gerek kalmaz hem de o şüphesiz bizden daha iyisini biliyordur.

    garip bir şekilde bu söylemlerle oy isterler bir de.

    - hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyor o angaradaki layıglaaarr. biz onu söküüüp yerine hakimiyet kayıtsız şartsız allahındır (a büyük) yazacagıııııııızzzz.
    - hurraaaaaaaaaaaaaaaaaa.

    madem hakimiyet allahın o zaman ne diye gelip benden oy istersin ey insan evladı, ülkeyi yöneten allah da benim kime oy vereceğimi bilen ben miyim. televizyona çıkıp bağaracağına git odanda kendi kendie allaha yalvar bizi ne karıştırıyorsun allahın işine.
  • idare edilen bir topluluk olunca tevekkülü din terminolojisindeki karşılığı ile değil de kitleler tarafından anlaşılmış anlamı ile yorumlamak gerekebilir. o vakit şöyle diyaloglara sahit olmak mümkündür:

    - siz avrupa birliği ile üyelik müzakerelerine bu sene içerisinde başlanacağına inanıyor musunuz?
    - allahın dediği olur.
    - amerika birleşik devletleri'nin ırak'ı işgali dünya dengelerini nasıl değiştirir sizce?
    - her şeyin hayırlısı.
    - hükümet programınızda neler var?
    - biz program yapmadık zira hakimiyet kayıtsız şartsız allah'ındır.
    - madem hakimiyet allahın siz neden iktidar olmak istiyorsunuz peki, allahın yerinde gözünüz mü var?
    - allah bilir.
  • bir odunla (ev arkadaşlığı olsun, iş arkadaşlığı, sınıf arkadaşlığı da olsun) yaşamaya mahkum kişi derdini anlatamayacağını, takla atsa karşısındaki odunsal düzeye inemeyeceğini anlayan insan rabbine tevekkül eder, idare eder odunu.
  • bir idare sekli olarak fasizme yada diktatorluge gidecek eylem.allah'ın yerini bi kral alır,halk onada tevekkul gosterir.oy olayı gider,cakkutu,cukkutu.
  • kitle uyutmada tevekkül kullanımı. kavramların şaklaban yöneticiler tarafından suistimal edilmesi

    "bizim lüks içinde olmamıza bakma sen. haline şükret, daha ne istiyorsun? bak, hava bedava"

    (bkz: sceptical essays/#75897160)
hesabın var mı? giriş yap