• şahsen çocuğum olacağını öğrendiğim zaman girmiştim bu işe. şu an iki yıllık üyesiyim. çocuk üniversiteye girinceye kadar da ayrılmayı falan düşünmüyorum. kıyıda kenarda ben farketmeden birşeyler biriksin isteğiyle girdim. ölür mölürsem oğluma biraz para olsun bırakabileyim diye. şu günlerde ekşide yerden yere vurulunca bir "acaba" geldi kafama oturdu! kötü bi bok mu yedik yoksa? bilemedim.
  • şimdi uzun uzun anlatmak var ama çok söylemek çok anlatmak olmadığı için kısaca şunu söylemekte fayda var; bu siktiğim sisteminde volatilitesi düşük fonlardan oluşturacağınız en dandik en risksiz sepet senede %10 kazandırır. 125 yatırdım eksildi eksildi para bittiye inanmak için gerizekalı olmak lazım. sanki yatırdığın para aynı kalıyor de adamlar oradan para kesiyor algısı yaratılıyor. inanmayan buyursun baksın.
    http://www.ziraatemeklilik.com.tr/…_getirileri.html
    diğer portföy şirketlerinde de +,-%1 fark olur olmaz. belki hisse senedinde makas biraz açılabilir. peki durum bu kadar mı mükemmel sorusunun cevabı şahsen bende yok. uzun vadeli bir yatırım aracı oluşu ve devlete uzun vadeliyi bırak hiç güvenmeyişim sistemin belki de en zayıf halkası. bu algıyı da yaratan içerisindeki "emeklilik" ibaresi. ama onun dışında az önce tekrar baktım ki hatırı sayılır param birikmiş. kredi kartımdan kesilen paralar zerre sikimde değil. 4 sene olmuş sisteme gireli ve vadeli hesap açmanın dahi bir tık ötesinde toplam param. bunu hesaplarken son birkaç yılda devletin yatırdığını konuya dahil etmediğimi de belirteyim.
  • 10 seneden önce çekilince doğru düzgün bi kâr sağlamayan yatırım.bankaların katakullisi (bkz: ziraat bankasi)
  • tamam bizde biliyoruz,emeklilik şirketleri buradan fayda sağlıyorlar, fonları,stopajları ile devlet geriye bir miktarını alıyor.ama günün sonunda benim için para biriktirmeme neden oluyor.yoksa saçma sapan şeylere harcayacaktım ben zaten o parayı.her şeye rağmen bence faydalı bir sistem
  • yüzde 25 devlet katkısı bir kereye mahsus verilmektedir. 100 lira yatırırsın, 25 lirayı bir kere alırsın. bir kere 100 lira yatırdın diye bu yüz lira için her sene 25 lira almazsın. 100 lira daha yatırırsan tabi onun için de 25 lira daha alırsın. halbuki % 2 kesinti varlığının tamamından her sene kesilir.

    bunu anlamak bu kadar mı zor? aramızda anlayamamış tek bir kişi var galiba.
  • yine söylüyorum devletin sosyal güvenlik kurumunun özelleştirilmesinin bir ayağıdır. bir ayağı muayene ve ilaç katkı paylarıyla, özel sağlık fark sigortasıyla desteklenen gss nin özelleştirilmesi diğer ayağı da emeklilik sisteminin özelleştirilmesi.

    davutoğlu 2015 de çalışanlara zorunlu kılınacağını söyledi.

    bugünden yarına mı olacak?hayır uzun vadede (en az 30 yılı var) devlet sosyal güvenlik ve emeklilik sisteminden kendini çıkaracak.

    zaten şimdiden ödediğin kadar sağlık sistemine giriş yapılmaya başlandı.
  • adam ciddi ciddi %25 getiri kazandığını sanıyor. komedi. bugün en başarılı girişmciler bile o parayı elde edemez. sen yattığın yerden kazanacaksın.

    sistemde %25 devlet katkısı her yatırdığınız paraya karşılık 1 kereye mahsus verilir.

    yani önceki aylarda yatırdığınız para için size herhangi bir devlet katkısı ödenmez. bu sene 10.000 yatırdınız 2500 tl aldınız. seneye de 10.000 tl yatırıyorsunuz yine 2500 tl alıyorsunuz. sonra diyorsunuz ki al işte %25 değil mi. ben hep 50 lirarlık benzin alıyorum diyen adam gibisiniz.

    oysa ki ekonomide getiri anaparanız üzerinizden elde edilir. örneğin bankada hesabınız var. %8 faiz elde ediyorsunuz. banka size diyemez ki kardeşim sen bu parayı geçen aylarda yatırmışın artık sana faiz ödemiyorum. ama devlet katkısında deniyor.

    ve evet bir kereye mahsus verilen %25'lerin uzun yıllar içinde eriyip gideceğini ön görmek saçma olmasa gerek. kesilen komisyonları saymasak bile 30 yıl kaldığınızı düşünün bir kereye mahsus elde ettiğiniz %25 getiriler olur sana yıllık %0,8 getiri. bu da aslında o kadar yılın belirsizlik primi bile etmez. ki daha komisyonları saymadım bile. onlarla beraber ortada getiri filan kalmayacak.
  • bugün yapılan açıklamaya göre toplam katılımcı sayısı 5 milyon 100 bin kişi olmuştur.

    haber linki
  • bir kere 6 yıl yatırıp, 6 yıl sonra paraya ihtiyacım olduğunda çıkmaya çalıştığım, fakat devlet tarafından yatırdığım para üzerinden 1000-2000tl civarında zarara uğradıktan sonra bir daha girmeyi düşünmediğim sistemdir. neymiş devlet katkısının en az 3 yıl yatması gerekiyormuş.

    devamlı fona çeviren bir banka hesabı açıp her ay düzenli 100-200tl yatırırım daha kârlı olur...
hesabın var mı? giriş yap